Aerosol bij baby

Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Bericht Geplaatst: Wo Mei 02, 2012 7:20 pm Onderwerp: Aerosol bij baby
sunshineGeregistreerd op: 12 Dec 2007
Berichten: 828
Ons zoontje is geboren in juli 2011. Hij heeft 6 maanden niets gemankeerd (was bij mama thuis). Sinds januari gaat hij naar de creche en is het ziek zijn begonnen.
In feb is hij opgenomen geweest met een lichte longontsteking en sindsdien zitten we constant aan de aerosol. Zolang we 2 keer per dag aerosol doen gaat het goed met het hoesten (hoest hij nauwelijks). We hebben een maand geleden een keer afgebouwd naar 1 keer per dag aerosol, maar na 2 dagen was hij weer aan het hoesten, waardoor we weer op 2 keer per dag zijn overgeschakeld (nu al weer paar weken aan een stuk). Met 2 keer per dag aerosol gaat alles prima (wel snotneusje enzo, maar niet hoesten). Gister zijn we terug overgeschakeld op 1 keer per dag omdat hij niet meer hoestte, tenzij zo eens een rochel. Hij reutelt wel wat, maar het zit echt los. Maar vandaag dus alweer terug hoesten, vooral in zijn bedje!! Hoe kan dat toch?? Er staat al een kommetje met water op zijn kamer. Het water verdampt maar zéér traag dus ik vermoed dat de luchtvochtigheid ok is. Zijn kamertje wordt ook dagelijks goed verlucht. Maar stoppen met aerosol = hoesten Sad

De huisarts en kinderarts zeggen dat je met dat aerosollen geen kwaad kan, maar ik heb schik dat ie er echt gewend is aan geraakt. Hij moet die hoest toch ook zelf kunnen overwinnen of niet? Vanaf wanneer aerosollen jullie?
Bericht Geplaatst: Wo Mei 02, 2012 7:58 pm Onderwerp:
MaritGeregistreerd op: 30 Jan 2011
Berichten: 460
hier ook al verschillende periodes met aerosol achter de rug bij zowel S als R (beide nu 5,5maand), langste periode was 3 weken wel maar.

Ik aerosol enkel als de hoest dieper zit en ze de slijmpjes niet gemakkelijk ophoesten, zo'n beetje 'blaffen' dus. Of als het hoesten duidelijk pijn doet.
Als ze de slijmpjes wel makkelijk ophoesten en ze er geen last van hebben bij het drinken enzo, dan laat ik ze liever gewoon hoesten, anders heb ik schrik dat ze te veel wennen aan de aerosol.
Toen ik de laatste keer gestopte met het aerosollen van S na bijna 3 weken, was het wel niet meteen gedaan, zeh. Op de crèche was het dagelijks van 'hij hoest nog steeds...' terwijl ik vond dat hij er amper last van had en ook de dokter had geluisterd naar z'n longetjes (helemaal vrij) dus heb toch effe volhard en nu is z'n hoest toch ook weg.

R heeft in het ziekenhuis ook eens kiné gehad om z'n slijmpjes los te krijgen (had toen een bronchiolitis) en ik vond dat precies nog veel efficiënter dan al die aerosol-sessies. Misschien kan dat je zoontje ook helpen bij hardnekkige slijmpjes?
Bericht Geplaatst: Wo Mei 02, 2012 8:03 pm Onderwerp:
E+PGeregistreerd op: 26 Nov 2010
Berichten: 667
Het eerste jaar en half hebben wij in de wintermaanden ook bijna non-stop geaerosold. Nu moet ik wel zeggen dat de longen de zwakke plek van onze kleine man (die prematuur geboren is) zijn.

Nu hebben we hem de vorige zomer (net voor z'n 2j) laten testen door onze kinderarts die gespecialiseerd is in allergiën. Hij bleek niet allergisch of astmatisch te zijn. De KA zei dat de helft van de kinderen probleemvrij wordt vanaf ze naar school gaan. Van de andere helft verdwijnen bij nog eens de helft de klachten tegen dat de kinderen naar het 1ste leerjaar gaan. Het is dus iets waar de meesten uit moeten groeien.

Ondertussen is het vooral een zaak van de klachten te verlichten wanneer nodig.

Vanaf oktober gebruiken wij nu een aerochamber voor gewoon gebruik (als hij dus last heeft van een zwaarzittende hoest). Zo'n aerochamber is een voorstuk waar een gewone puffer in past. Het kan - dacht ik -wel pas gebruikt worden vanaf 1j. Bij een zware infectie gaan we over naar de aerosol. Dit hebben we echter deze winter beduidend minder moeten gebruiken aangezien we ook nog een extra medicijn gebruikten, nml. Montelucast. Da's een pilletje die de luchtwegen vrijer maakt maar dat je consequent moet gebruiken vanaf non-stop problemen van luchtwegen tot het einde van de winter.

Als afwisseling van de (vrij) zware aersosol gebruiken wij ook nog enkele homeopatisch dingen: bv. eucaliptussuppo's en zalf om de borstkast in te strijken (verlicht ook de ademhaling). Beiden te verkrijgen bij de apotheek.

Net zoals Marit zegt, gebruiken wij geen zware spullen bij een lichte hoest. Enkel als het wat dieper/vaster komt te zitten.

Veel succes!
Bericht Geplaatst: Wo Mei 02, 2012 8:14 pm Onderwerp:
liesje81Geregistreerd op: 19 Mei 2010
Berichten: 411
Eventjes heel kleine reactie, de aerochamber kan je al heel snel gebruiken, onze meisjes gebruikten deze nog in hun prematuren-tijd. Voor de rest volledig akkoord Very Happy
Bericht Geplaatst: Wo Mei 02, 2012 8:17 pm Onderwerp:
E+PGeregistreerd op: 26 Nov 2010
Berichten: 667
Weer iets bij geleerd! Da's goed om te weten met de nieuwe baby op komst. Very Happy
Hoewel, ik hoop toch op minder longproblemen. Cool
Bericht Geplaatst: Wo Mei 02, 2012 9:46 pm Onderwerp:
SterretjeGeregistreerd op: 18 Dec 2007
Berichten: 12336
ons I is beginnen reutelen vanaf dat ze vijf maand was. niet meteen geaerosold, maar ik gaf/geef mucorhinatiol siroop bij of lysox. dit helpt de slijmpjes losmaken en ophoesten.
aerosol heb ik maar 1 of 2x een periode gedaan. omdat het reutelen aanhield, maar ze niet echt veel hoestte, heb ik een puffer gekregen met zo een voorzetkamer, dus ook van voor ze 1 jaar was. dit is minder belastend, en veel makkelijker. zou ook minstens even efficient zijn.
constant aerosollen zou ik persoonlijk ook niet doen. geef ze af en toe ook eens de kans om hun hoest zelf te overwinnen. desnoods met een siroopje of eucalyptussuppo erbij. pas als de hoest echt kuchend/blaffend gaat zijn en dus slijmpjes niet los zitten, zou ik terug aerosollen
succes!
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 5:39 am Onderwerp:
mindykeGeregistreerd op: 21 Mrt 2010
Berichten: 3760
opgepast met siroopje he.Mag je niet zomaar geven, onze dokter raadt dat ter stelligste af. soms zit de hoest te diep en ook al staat er op de siroop slijmopwekkend; zewerken altijd ook wat onderdrukkend.
Dus ik zou het niet zomaar geven.
wij hebben ook al veel ge-aerosold hier en hebben nu ook een aerochamber met puffer. Gewoon veel handiger in tijdnatuurlijk.

Vraag je trouwens elke keer aan je dokter of je terug moet beginnen aerosollen? Ik ben nooit terug zelf begonnen. soms is dit gewoon niet nodig en overwinnen ze met een eucalyptussuppo de hele reutemeteut. Ik zou even bij je dok vragen elke keer als hij terug begint te hoesten.

Trouwens hoesten in bed is iets normaler. Vaak omdat ze a) dichter bij de grond liggen b) misschien iets allergisch aan zen dekentjes? c) het temperatuurverschil: heel veel kinderen beginnen te hoesten van een verschil in temperatuuren dan spreek ik over 2à3°c verschil. d)zet zen bedje ook wat schuin doet dikwijls al heel veel
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 6:41 am Onderwerp:
WappieGeregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 3749
Ook hier 2jongens die heel gevoelig zijn op de luchtwegen (ook prematuur), vooral Matthias. Wij hebben ook heel snel aerosol gehad (vanaf hun 3maand) en op 6maand zijn wij overgeschakeld op puffers, één puffer om de longen open te houden en één onderhoudspuffer. De onderhoudspuffer gebruiken wij voor Matthias nog (wordt 3 in juni) en het zou kunnen dat we nog één winter moeten verder doen.
Ook hier is het veel hoesten en reutelen maar het ergste is hier wel door denk ik (hoop ik Wink )
Matthias heeft op zijn 18maanden een longontsteking gehad en toen hebben ze ons laten zien hoe we zelf kunnen tapoteren (slijmpjes loskloppen). Nu merk ik wel met ouder worden dat ze zelf meer 'controle' krijgen over het hoesten. Daarmee wil ik zeggen dat ze tot enkele maanden geleden bijna contstant moesten overgeven bij het hoesten door de slijmen. Dat is precies toch aan het minderen nu.
Soms heb ik ook gedacht 'ik laat ze zelf de hoest overwinnen' Maar ik denk niet dat dit voor elk kindje opgaat. Ook ik heb veel eucalyptussuppo's en balsem gebruikt en doe dat nog steeds, maar dat bleek echt niet altijd te helpen. Maar om even een zware periode te overbruggen was dit ok. Als je geen vertrouwen meer hebt in de aerosol zou ik eens opnieuw contact opnemen met de KA en je zorgen ventileren en zoeken naar de best mogelijke oplossing Wink
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 8:14 am Onderwerp:
cimocaGeregistreerd op: 19 Apr 2010
Berichten: 1972
Gebruiken jullie die eucalyptussuppo's nog?? ik durf niet meer maar aan de andere kant, als ik hem 's nachts zo hoor hoesten om slijmpjes op te halen? 'k heb echt getwijfeld deze nacht.

Cinne
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 8:18 am Onderwerp:
mindykeGeregistreerd op: 21 Mrt 2010
Berichten: 3760
jup ik gebruik ze nog. Mijn dokteres zegt dat het veilig is. De hele heisa rond de stuipen is volgens haar niet correct. Je moet gewoon correct doseren zegt ze. als je teveel gebruikt dan kan het gevaarlijk zijn maar als je je aan de voorschriften houdt.
Ik vind ze prima werken dus.

daarbij als je alle bijsluiters leest dan durf je zowieso niets meer geven...
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 8:19 am Onderwerp:
WappieGeregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 3749
Yep, ik geef ze ook nog! Besproken met KA en ze ziet er geen graten in.
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 8:29 am Onderwerp:
cimocaGeregistreerd op: 19 Apr 2010
Berichten: 1972
ok tnx
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 6:52 pm Onderwerp:
sunshineGeregistreerd op: 12 Dec 2007
Berichten: 828
Ik heb die eucalyptussuppo's ook enkele keren gebruikt, maar ik zag echt geen verbetering daarmee. Na het nieuw van het onveiligz ijn heb ik ze dan ook maar weggegooid.
Vandaag voor het eerst GEEN aerosol gedaan. Ik ga eens nog eens kijken hoe het nu de komende dagen gaat gaan. Een ui in stukjes gesneden doet hier wel altijd wonderen, zowel voor het neusje als voor de hoest.
Bericht Geplaatst: Do Mei 03, 2012 6:59 pm Onderwerp:
juf2Geregistreerd op: 07 Nov 2009
Berichten: 568
Hier is de jongste ook al van oktober aan de aerosol Sad
Ze wordt bijna 1 jaar. En moet al tot augustus 2x per dag aerosol doen. Het is ter preventie, omdat ze steeds asmatische bronchitis heeft.
De oudste sinds december ad aerosol. (4jaar)
Bij de oudste zijn we nu even gestopt omdat het goed gaat, en ook omdat wij en zij het gewoon beu is! Maar van de NKO-arts moet zij ook tot augustus al 2x per dag aerosol doen.
En de jongste doen we verder, soms bouwen we af naar 1xper dag als ze geen snot meer heeft.
Bericht Geplaatst: Vr Mei 04, 2012 7:57 am Onderwerp:
cimocaGeregistreerd op: 19 Apr 2010
Berichten: 1972
deze nacht een eucalyptussuppo'ke gegeven en onze jongen heeft de ganse nacht doorgeslapen zonder vervelende hoestbui van 1,5 uur om dat slijmpke boven te halen. En een heel opgewekte jongen deze ochtend

mama dus ook blij

cinne
Berichten van afgelopen:
Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Ga naar: