Overrijp?!

IVF Forum
Plaats reactie
Ellie
Berichten: 129
Lid geworden op: 9 april 2013, 13:24

Overrijp?!

Bericht door Ellie » 9 april 2013, 13:38

Dag dames (en wie weet ook heren),

Ik lees intussen al een tijdje mee en lanceer bij deze een eerste berichtje.
Omwille van een kankerbehandeling werd bij mij preventief een ovarium ingevroren en aan de andere kant werd ik een paar jaar geleden 2 keer geopereerd wegens endometriose. Mijn eicelreserve is dus laag, maar de endo is de laatste jaren onder controle gebleven met dank aan Cerazette.

We mochten eerst 6 maand proberen op de natuurlijke manier, maar dit was niet aangewezen vanwege risico op herval endo en weinig kansen (lage reserve). We kozen er dus voor om rechtstreeks naar IVF te gaan.

Vorig maand dus eerste poging recht vanuit Cerazette overlap met Suprefact, dan 12 dagen Gonal-F 225. Bij basisecho 2 follikels, op dag 11 nog slechts 1 van 16mm. PU dag 13 exact 36u na Pregnyl en meteen alweer slecht nieuws: eicel gevonden maar overrijp (ondanks nog redelijk kleine follikel 2 dagen tevoren), dus geen verdere labo-activiteiten. Hoe kan dit? Zorgt Pregnyl niet net voor eitjes die rijp zijn na 36u?

Poging telt (gelukkig) niet mee en deze maand stelden ze natuurlijke cyclus voor. Moet ik bij voorbaat uitgaan van mislukken? Of heeft de Cerazette / Suprefact bij mij vorige ronde één en ander beïnvloed? Ik ben namelijk niet echt op dag 1 begonnen en had ook geen bloedingen bij aanvang van die eerste cyclus.

We hebben over anderhalve week evaluatie van de vorige ronde bij Prof. Dr. De Neubourg. Tegen dan weten we of er deze cyclus uit mezelf iets groeit...

Iemand die iets uit dit verhaal herkent? Alvast bedankt.

Groetjes!

mist
Berichten: 138
Lid geworden op: 15 mei 2010, 18:47

Bericht door mist » 10 april 2013, 10:31

Dag Ellie,
Ik kan enkel antwoorden op je vraag over pregnyl. Volgens fertiliteitsarts ondersteunt pregnyl het baarmoederslijmvlies en zorgt het voor een eisprong na ongeveer 36 uur. Geen rijpingseffect dus.
Groetjes en succes, mist

Rozemarijn
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 maart 2013, 21:33

Bericht door Rozemarijn » 10 april 2013, 10:49

Hallo Ellie,
Balen! Maar niet getreurd!
Mij werd verteld dat de eerste ivf een soort testcase is waarbij gekeken word hoe je lichaam reageert op alles. Vanaf de 2de ivf kunnen ze meer op maat gaan werken.
Misschien heb je een ander soort hormonale stimulatie nodig? of een sterkere dosering?
Het blijft toch altijd een beetje koffiedik kijken die eerste keer!

De Pregnyl prik zorgt ervoor dat het eitje los komt te zitten van de follikelwand. Vanaf dan zwemt het gewoon in het vocht. Echt rijpen is er volgens mij niet meer bij dan, want de follikel stopt namelijk met groeien na de Pregnyl (dacht ik! maar vraag dit aan je gyn)

Niet opgeven meid! :wink:

Ellie
Berichten: 129
Lid geworden op: 9 april 2013, 13:24

Bericht door Ellie » 12 april 2013, 23:50

Dames,

Heel erg bedankt voor jullie steun. Het doet deugd om ergens terecht te kunnen en het zowat te delen met 'lotgenoten'.

Tot nu toe goed nieuws in natuurlijke cyclus: vandaag dag 6 follikel van 9mm (bij gestimuleerde cyclus vorige keer was er toen eentje van 8mm dus vergelijkbaar) en waarden in bloed licht gestegen. BMS 5mm (vorige ronde 4). Maandag opnieuw controle en daarna als follikel doorgroeit waarschijnlijk Cetrotide om eisprong tegen te gaan. We leven weer op hoop...

Groetjes!

Ellie
Berichten: 129
Lid geworden op: 9 april 2013, 13:24

Hopen op TP

Bericht door Ellie » 20 april 2013, 17:16

Gisteren PU gehad van 1 eicel in eigen cyclus, zonder stimulatie of iets om eisprong tegen te gaan (risky business maar dat zou blijkbaar een deuk in het stijgen van oestradiol opleveren), alleen Pregnyl 5000 gezet 36u voor PU.

Vandaag schitterend nieuws: de eerste stap is genomen: eicel was deze keer mooi rijp en is bevrucht geraakt. Hopelijk geen slecht nieuws meer voor TP op dag 3...

Evaluatiegesprek gisteren: blijkbaar is er nog maar weinig geweten over overrijpe eicellen, alleen was atresie vastgesteld, ofte een celletje dat niet meer zijn 'complex' om zich heen had en er dus nogal verkreukeld uitzag... Mijn BMS zou pas te laat mee gaan groeien zijn omdat oestradiol ook pas laat in cyclus beginnen stijgen was. Elonva (niet bedoeld voor low responders, bij anderen gemiddeld 1 celletje meer) en DHEA (doet niets aan het aantal cellen zelf, alleen aan theca-cellen) zouden geen oplossing bieden bij mijn lage reserve.

Zolang er zich een eicel ontwikkelt die bruikbaar is voor IVF proberen we via PU in natuurlijke cyclus, anders ingevroren ovariumweefsel laten terugplaatsen (nog experimenteel).

Hopen op en duimen voor een wondertje deze ronde....

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten