varicocele - spataders

Algemeen Discussieforum
Plaats reactie
Wendel
Berichten: 1047
Lid geworden op: 9 maart 2009, 10:45

varicocele - spataders

Bericht door Wendel » 1 december 2009, 12:52

Hallo allemaal,

Wij zijn gister met mijn ventje naar de androloog gegaan. Alles was een beetje slecht bij het vorige onderzoek: aantal te weinig, beweeglijkheid ook niet super en morfologie bar slecht.

Na dit onderzoek zijn we toch al gestart met iui bij onze fertiliteitsarts. Die vond plaats vorige donderdag, toen was 'het staal' wel vrij normaal (na de capacitatie).

Maar het verdict van bij de androloog gister: ventje heeft een spatader op de teelbal. Niet echt een onoverkomelijk probleem, kleine ingreep en het zou moeten opgelost zijn.
MAAR: we moeten pas drie maand na de ingreep terug naar de androloog, en de ingreep zelf kan pas begin januari plaatsvinden. Op mijn vraag van 'wat doen we nu verder?' kon die androloog mij enkel antwoorden dat we best afwachten tot we dan de resultaten weten of het al dan niet verbeterd is..
Maar.. we hebben nu eindelijk wat schot in de zaak, zijnde iui, en nu zouden we weer op de wachtbank vliegen?

Zijn er nog mensen die dit hadden als diagnose? Hoe gingen de behandelingen dan bij jullie? Moesten jullie wachten, of mochten jullie toch doorgaan intussen?

Ik ga zowiezo dit ook voorleggen aan onze ferti-arts, hoe hij daartegenover staat.. Ik ga NIET akkoord met een pauze! De vorige is nog maar juist afgelopen!

Liefs,
Wendy

Bjorn en Kim
Berichten: 4308
Lid geworden op: 24 augustus 2007, 10:56

Bericht door Bjorn en Kim » 1 december 2009, 13:38

Hey wendel,

mijn man heeft net hetzelfde. Hij had voor het 'dichtspuiten' van die spatader maar 0.2 milj zaadcellen. na het dichten van de spatader (3maand) waren dit er slechts 0.5 milj dus verwacht er niet teveel van. Ik hoop dat jullie meer geluk hebben dan wij op dit vlak.

Bij ons was het dus onmiddellijk ICSI omdat andere behandelingen niet zouden helpen.

Positief: na onze 1e ICSI waren wij al zwanger en ik heb nu een zoon van bijna 1jaar. Wij starten in januari met onze 2e ICSI (zie ICSI januari 2010).

Veel succes!

bereke
Berichten: 293
Lid geworden op: 13 augustus 2009, 21:07

Bericht door bereke » 2 december 2009, 18:17

Bij mijn man hebben ze dit ook vastgesteld en twee verschillende fertiliteitsartsen wilden direct starten met ICSI zonder hier eerst iets aan te doen. Is zelfs nooit over gesproken, maar of dat goed of slecht is?!

Succes!

prutske14
Berichten: 303
Lid geworden op: 22 mei 2009, 21:03

Bericht door prutske14 » 2 december 2009, 18:26

Mijn man heeft dat ook maar de specialisten zeiden hier nooit iets over. En zo hebben ze direct icsi gestart. Het waren natuurlijk enkele factoren die meespeelden: operatie als kind voor niet-ingedaalde teelbal, die spatader, ik al pco. Dus waarschijnlijk was het toch de enige oplossing.

Wendel
Berichten: 1047
Lid geworden op: 9 maart 2009, 10:45

Bericht door Wendel » 2 december 2009, 23:20

Raar dat ze dan bij jullie geen operatie voorstelden? Bij ons zei hij, zelfs als deze iui prijs zou zijn, dat hij ons toch aanraadde om die ingreep te laten plaatsvinden.

Dit is wel het eerste (en tot nu toe enige) 'mankement' dat ze bij ons tot nu toe gevonden hebben.

Dank je wel voor de reacties alleszins!

Bjorn en Kim
Berichten: 4308
Lid geworden op: 24 augustus 2007, 10:56

Bericht door Bjorn en Kim » 3 december 2009, 9:31

Bij ons wouden ze proberen of een operatie beterschap zou brengen maar hij stelde wel direct ICSI voor.

Beesje
Berichten: 273
Lid geworden op: 5 oktober 2009, 16:03

Bericht door Beesje » 3 december 2009, 11:04

Hoi,

Ook mijn man heeft een varicocele. Bij hem is wel azoospermie vastgesteld (omw. v. gedeeltelijk Sertoli-Cell only syndroom). Tijdens de TESE zijn er nog wel een paar voorlopers gevonden, maar die rijpen ook niet volledig). Nu vragen wij ons ook af of het weghalen van die spatader misschien toch niet nog een paar zaadcelletjes (al zijn het maar twee !) zou kunnen opleveren? Die varicocele is niet de oorzaak, maar zou dat niet nog een negatievere invloed kunnen hebben, zodat er nu 0 gevonden is ipv een paar? voor ICSI zouden een paar uiteindelijk genoeg zijn he ... Ijdele hoop waarschijnlijk, maar langs de andere kant weet je nooit ... Iemand hier ervaring mee?

Heb al wel meer gelezen dat het weghalen ervan niet echt veel uithaalt, toch niet op latere leeftijd. Of je kan het bijkomstig doen, maar ik zou er precies de ICSI ofzo niet voor laten uitstellen. Ben wel geen dokter natuurlijk. Op YouTube is er bv ook een verhaal van een man die de varicocele heeft laten wegnemen, maar het heeft eigenlijk niks uitgehaald (http://www.youtube.com/user/Caliban018) Wel interessant om zijn verhaal te volgen!

Kenneth1
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 juni 2020, 21:05

Re: varicocele - spataders

Bericht door Kenneth1 » 24 juni 2020, 21:16

Beste, weet niet of hier nog iemand actief is..
Het zit zo.
Ik heb een zaad onderzoek laten doen wegens een spatader in linker teelbal, al vanaf ik heel klein was.
Nu wij hebben onze test gekregen en is niet zo best..
Alles is OK aleen hebben ze 3miljoen zaadjes gevonden, en het min moet 15miljoen zijn ongeveer.
Vraag mij aleen af zou de behandeling helpen om het zaad te kunnen krijgen tot aan het gemiddelde, de beweeglijkheid is a+b dus dit zou inorde moeten zijn ze hebben 25% die goed zwemt en 19% die traag zwemt. Het minimum voor de mobiliteit is 32% dus dit is goed. Vraag me aleen af of hier iemand aan geholpen is die mooie resultaten heeft gehaald. Of zouden we beter kijken voor iui of ivf of een andere behandeling ik sta met mijn kop tegen de muur momenteel het is niet bar slegt maar gewoon het aantal is niet goed.. Misschien dat jullie mij wat info kunnen geven.
Mvg

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten