Lotgenoten IVF op 40+ gezocht

Algemeen Discussieforum
Plaats reactie
Elsje76
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 september 2021, 0:37

Lotgenoten IVF op 40+ gezocht

Bericht door Elsje76 » 21 november 2021, 22:46

Beste allen,

Sinds ik 30 ben heb ik een sterke kinderwens. Door omstandigheden en het niet ontmoeten van de juiste partner heb ik geen biologische kinderen. Wel ben ik al 13 jaar pleegmama. Op mijn 42 jaar diende ik een aanvraag in bij het UZ Brussel (waar ik zonder uitleg werd geweigerd) en het UZ Gent. Na het succesvol doorlopen van de aanvraagprocedure kreeg ik een goedkeuring. Toen gooide corona roet in het eten en was ik 43+. Hierdoor kwam ik niet meer in aanmerking van terugbetaling.

Na grondig wikken en wegen heb ik dan toch de stap gezet om IVF te doen. Aangezien het UZ Gent mij niet kon helpen met een niet-anonieme donor ben ik momenteel in behandeling in Denemarken. Men waarschuwde mij dat gezien mijn gevorderde leeftijd de kans op succes ongeveer 4% was... Voor de hoop op een mirakel gebruik ik al mijn spaargeld, want niet alleen de behandeling is duur maar de prijzen van de medicatie zijn waanzinnig.

Tijdens de eerste proging (kort protocol) had ik het geluk dat er nog 7 eicellen konden worden geoogst. Uiteindelijk leidde dit na 5 dagen tot 1 blastocyst van acceptabele kwaliteit. Plots stelde men echter een schildklierprobleem vast met danig veel TPO-antistoffen dat terugplaatsing niet zinvol was omdat het zou leiden tot een miskraam. De teleurstelling was erg groot. Vooral aangezien ik het afgelopen jaar strikt mijn bloedwaarden opvolgde en er geen probleem naar boven was gekomen.
Inmiddels ben ik gestart met de tweede poging (lang protocol) omdat mijn schildklierwaarden de goede kant uitgaan. Hopelijk leiden deze tot meer dan 1 bruikbare blastocyst en vanzelfsprekend ook terugplaatsing... Over enkele maanden wordt ik namelijk 46 en dan kan men mij in Denemarken niet meer helpen.

Zoals jullie allemaal weten is IVF sowieso zwaar op mentaal en fysiek vlak. Het traject alleen doorlopen (ook al heb ik steun van familie en enkele vriendinnen) is niet makkelijk. Om die reden ben ik dan ook op zoek naar lotgenoten, die 40+ zijn of het traject in Denemarken doorlopen.

In ieder geval wens ik iedereen die IVF doet veel moed en dat jullie allemaal een gezond kindje mogen krijgen!

Met vriendelijke groeten,
Els

Elsje76
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 september 2021, 0:37

Re: Lotgenoten IVF op 40+ gezocht

Bericht door Elsje76 » 6 december 2021, 20:54

Beste,
Voor geïnteresseerden heb ik nog 750 IE Menopur over van een IVF-ronde die ik vandaag heb beëindigd. De Dr vertelde mij dat de geopende verpakking nog 30 dagen goed is. De Menopur is steeds bewaard in de koelkast. Tijdens de heen- en terug rit naar het ziekenhuis bewaarde ik het in een elektische frigobox in de auto. Geef gerust een seintje als je dit kan gebruiken.
Met vriendelijke groeten,
Els

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten