Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Algemeen Discussieforum
Plaats reactie
SOHN
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 april 2017, 9:46

Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door SOHN » 3 mei 2017, 18:15

Hallo allemaal,

Ik heb eens gezocht of hier al een topic over was, maar ik denk van niet dus vandaar dat ik dit even opstart.
Even onze situatie kaderen: Ik ben 29 en mijn man en ik proberen sinds september spontaan zwanger te worden. Aangezien ik in deze hele periode geen eisprong kreeg had ik al een vermoeden, maar sinds vorige week is het bevestigd met een bloedtest: PCOS. Totaal onverwacht werd ook bij mijn man heel slechte zaadkwaliteit geconstateerd. Hij is wel pas sinds februari gestopt met roken dus we hopen ergens nog wel dat het nog zal beteren.

We worden nu dus doorverwezen naar een fertiliteitskliniek. Onze gynaecoloog wil ons koste wat het kost naar Jette zien gaan, maar de afstand schrikt ons wat af (we wonen in hartje Vlaamse Ardennen). Ik werk in Gent dus AZ Sint Lucas of UZ Gent zou op dat vlak toch veel gemakkelijker zijn. Ze beweert echter dat de kansen in Jette veel hoger liggen en dat zeker AZ Sint-Lucas niet ideaal is omdat de eitjes bvb bij IVF na een pick up nog naar het UZ moeten gebracht worden en dat die bij de geringste temperatuurwissel gewoon kunnen afsterven, dat het beter is dat de eicellen als het ware direct naar de kamer ernaast gaan. Ze zegt ook dat mensen op termijn toch vaak overstappen naar Jette en dat het dan vaak al na 1 of 2 pogingen lukt.

Als we dan toch voor Jette zouden gaan: idealiter zou ik dan alle nodige bloedafnames/echo's in Gent willen laten doen aangezien ik dit dan bvb snel tussen het werk door kan laten doen, mijn gynaecoloog stelde ook voor dat zij dit kan doen, maar dat is dan weer in de Vlaamse Ardennen en gezien het feit dat ze nauwelijks avondconsultaties doet is dat ook verre van ideaal. Ik kan wel af en toe van thuis uit werken, maar ik heb begrepen dat ten tijde van hormoonstimulaties er wel regelmatig een echo gedaan moet worden dusja...
Kortom: twijfels twijfels. Qua gemakzucht zou het veel beter in Gent doorgaan allemaal, maar als Jette echt zoveel beter is en zoveel hogere "succesrates" zou ik die gemakzucht heel graag opzij zetten.

Nog mensen met een soortgelijke situatie? Welke kliniek hebben jullie dan gekozen en waarom? Wat zou je zelf aanraden? Mensen die al een kindje hebben gekregen via IUI/IVF/ICSI of andere en in welke kliniek was dat dan? En hoe zit het met wachttijden?

We gaan al zeker op intake in AZ Sint-Lucas (kan al binnen 2 weken), maar ik overweeg om ook nog een afspraak te maken in Jette.
Wat ook speelt: onze nieuwbouw woning (met 2 hopelijk toekomstige kinderkamers :? ) is de komende 6 tot 10 maand in opbouw en ik heb dan liever dat mijn vriend zijn schaarse 20 dagen verlof hiervoor kan gebruiken, dus ik hoop dat er een mogelijkheid is dat hij enkel hoeft mee te komen voor de essentiële gesprekken en als er uiteraard spermastalen nodig zijn, maar dat ik voor de rest vooral alleen kan gaan aangezien ik veel meer verlof heb en dit veel flexibeler kan regelen dankzij mijn zeer begripvolle werkgever (ik kan s avonds makkelijk thuis verder werken als ik overdag eens zou wegmoeten etc).

Alle positieve en negatieve ervaringen van Gentse ziekenhuizen en Jette zijn meer dan welkom om ons te helpen in deze beslissing! En ook hoe jij alles geregeld en ervaren hebt? Zijn avondconsultaties e.d. mogelijk etc etc?
Sept 2016 - pilstop
April 2017- diagnose PCOS + verminderde spermakwaliteit
Juni 2017 - toch goede spermakwaliteit! --> IUI opstart in AZ Sint-Lucas
3/8/2017: IUI 1 - negatief
Overstap naar menopur
21/10/2017: IUI 2: positief :D

mich75
Berichten: 764
Lid geworden op: 8 juni 2014, 16:28

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door mich75 » 3 mei 2017, 19:27

Jette is pionier op het gebied van fertiliteitstechnieken.

Ik ben na 3 pogingen ook overgestapt naar Jette, in mijn geval een goede zet omdat ik in het eerste centrum nooit ergens zou zijn geraakt door een foute diagnose.
Ons was ook aangeraden om naar Jette te gaan, maar wij zijn uit gemakzucht ook eerst dichter bij huis geweest.

In elk centrum geraken dames zwanger en sommigen waarschijnlijk van de eerste keer en bij anderen lukt het nooit.

Ik denk dat je best op consultatie gaat (zowel in Gent als in Jette) en hoort wat hun mening is en welke behandeling ze voorstellen.
Als ik lees dat er bij jullie beiden problemen zijn hebben jullie misschien meer kans in Jette. Ze hebben daar nu ook een nieuwe techniek (ivm) die gebruikt voor dames met pcos.

Meestal moet je man alleen meegaan bij intake en om de papieren te tekenen en dan om zijn staal te geven. Dus eens dat de administratie is orde is moet hij 1x per stimulatie/behandeling naar het ziekenhuis.
In Jette is er de mogelijkheid om je bloednames en echo's extern te laten doen, de resultaten moeten dan voor een bepaald uur in hun bezit zijn.
Ik weet niet hoe het in Gent zit maar in Jette werken ze alle dagen van het jaar, ook op zon- en feestdagen dus je moet zien dan je ook op deze dagen ergens een bloedname of echo kan laten doen.

Maak de afspraken, onderga de vooronderzoeken en beslis dan wat je gaat doen. Hier op het forum vind je veel info en steun en als het moet dat extra duwtje om een beslissing te nemen.

Succes!
43j
kinderwens sinds 2010
icsi1-4:geen bevruchting
icsi-d5: neg
icsi-d6: positief
1/3/17: welkom lieve meid
6.1: neg
icsi-d7:neg
7.1 biochemische zwangerschap
dd8: 11 cryo's
8.1: positief

irisbloem
Berichten: 811
Lid geworden op: 14 maart 2017, 13:41

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door irisbloem » 3 mei 2017, 22:50

Ik ben in behandeling in het UZ Gent en ben daar tevreden over. Ik ben daar gegaan op aanbeveling van mijn huisarts. Ik woon ook in de Vlaamse Ardennen en als je op 1 week tijd 4 keer naar het ziekenhuis moet vind ik Gent al ver genoeg. Ik heb wel een lage eicelreserve en moest het niet meer lukken voor deze is uitgeput zou ik wel Jette overwegen omdat ik gehoord heb dat het daar beter is op vlak van eiceldonatie.
Ik wens jou alvast veel succes!

doorzetter
Berichten: 717
Lid geworden op: 9 november 2013, 20:10

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door doorzetter » 4 mei 2017, 23:30

Wij gaan ook naar jette.
We wonen in antwerpen, we gaan enkel voor pick up en tp naar jette. Persoonlijk vind ik de afstand dan niet meer van tel.

We zijn nu voor een brusje aan het gaan. Hebben al een zoontje van bijna 2 jaar.

Veel succes.
Icsi 1 cry1: pos.: juni 2015: pracht van een zoontje :D
Icsi 1 cryo3:13mei: zwanger

AfbeeldingMaak een ticker

SOHN
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 april 2017, 9:46

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door SOHN » 5 mei 2017, 18:16

Bedankt allemaal voor de reacties.

We hebben 15/5 een afspraak voor intake gesprek in Gent en na het weekend ga ik ook een intake gesprek regelen in Jette. We kunnen dan inderdaad zien wat ze ons voorstellen na de vooronderzoeken en waar we ons het comfortabelst bij voelen.

Ik wens jullie ook alle geluk en succes toe! Tot binnenkort in de iui, ivf of icsi clubjes vermoedelijk!
Sept 2016 - pilstop
April 2017- diagnose PCOS + verminderde spermakwaliteit
Juni 2017 - toch goede spermakwaliteit! --> IUI opstart in AZ Sint-Lucas
3/8/2017: IUI 1 - negatief
Overstap naar menopur
21/10/2017: IUI 2: positief :D

broodje
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 mei 2017, 20:56

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door broodje » 25 mei 2017, 15:52

Wij in leuven
Vrij content van.
Ze helpen je goed verder enzo vind ik.

grts , succes

benetton
Berichten: 156
Lid geworden op: 6 november 2014, 12:05

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door benetton » 27 mei 2017, 16:47

Ik ga naar brugge, ook voor de afstand. Ben hoofdzakelijk wel tevreden van daar... 8 maanden iui en nu 2de icsi... heb al afspraak gemaakt bij jette en zal overstappen naar daar...

Ging uit gemakzucht naar brugge, maar de afstand voor een droom is me dat wel waard... er zijn ook mensen die elke dag zotte afstanden moeten doen...

Mijn man gaat enkel mee naar het ziekenhujs voor zen staal , dus pick up ... anders te moeilijk voor zen werk....
2014 aanmelding

SOHN
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 april 2017, 9:46

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door SOHN » 30 mei 2017, 14:24

Bedankt voor de reacties. We gaan een eerste IVF opstarten in AZ Sint-Lucas en als het na 2 pogingen niet lukt gaan we naar Jette. Het intake gesprek ligt al vast in juli dus van zodra we willen kunnen we de overstap maken.
Sept 2016 - pilstop
April 2017- diagnose PCOS + verminderde spermakwaliteit
Juni 2017 - toch goede spermakwaliteit! --> IUI opstart in AZ Sint-Lucas
3/8/2017: IUI 1 - negatief
Overstap naar menopur
21/10/2017: IUI 2: positief :D

Baia1975
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 juni 2017, 18:52

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door Baia1975 » 28 juni 2017, 11:29

Goedemorgen,

Ik wilde een nieuwe topic hierover openen maar ik zag deze al staan :)

Ik heb mijn situatie voorgesteld in de "zich voorstellen" pagina maar ik zal het hier even samen vatten.

Na 3 jaar, 1 ma, 2mk, 2 mislukte IUI's, 2 mislukte ICSI's willen we voor een second opinion naar Belgie..maar ja, naar welk zh? Wij wonen in Nederland (Dordrecht) en Antwerpen zou voor ons het meeste haalbaar zijn qua reistijden. Ik zal waarschijnlijk met de trein en de bus moeten rijden want ik rij geen auto.
Van onze laatste ICSI hebben we 4 mooie embryo's aan over gehouden, die nu in de freezer zitten. Omdat ik de Nederlandse zorg niet meer vertrouw en omdat ik niet jonger word (ben 42) wil ik in een keer goed en deskundig advies hebben; ik wil ook mijn embryo's niet verspillen..ik lees dat veel koppels naar Belgie voor behandelingen zijn gegaan, nadat zij hier in NL zogenaamd "uitbehandeld" waren.
Bijna 3 jaar geleden hebben ze bij mij antifosfolipiden syndroom geconstateerd maar verder is dit nooit als een echt probleem gezien, wat betreft een eventuele zwangerschap. Mijn huidige gyne blijft volhouden dat het probleem alleen mijn leeftijd is..ik blijf zeggen dat er misschien meerdere immuunproblemen in mijn lijf aanwezig zijn maar dat gelooft hij niet..het wordt dus naar mij niet geluisterd :evil: en we komen geen stap verder.

Zijn er vrouwen die in Antwerpen in behandeling zijn? Ik heb slechte reviews over UZA Antwerpen gelezen bijvoorbeeld...en ik denk dat wij een zh moeten hebben waar ze toch in vruchtsbaarheidsproblemen gespecialiseerd zijn...Misschien Leuven?


Alvast bedankt voor jullie reacties!!

mich75
Berichten: 764
Lid geworden op: 8 juni 2014, 16:28

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door mich75 » 28 juni 2017, 18:45

Beste Baia,

Na 3 jaar op dit forum trek ik de conclusie dat Jette en UZ Gent toch de beste centra zijn als er iets meer nodig.
Als je toch met de trein van Dordrecht moet komen dan is Gent of Brussel niet zo heel veel verder dan Antwerpen.

Gezien jouw leeftijd en behandelingen zou ik UZ Gent of Brussel gaan.
43j
kinderwens sinds 2010
icsi1-4:geen bevruchting
icsi-d5: neg
icsi-d6: positief
1/3/17: welkom lieve meid
6.1: neg
icsi-d7:neg
7.1 biochemische zwangerschap
dd8: 11 cryo's
8.1: positief

GewoonIk
Berichten: 20
Lid geworden op: 27 juni 2017, 18:57

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door GewoonIk » 2 juli 2017, 8:17

Ik ben zelf ook via mijn huisarts doorverwezen naar Jette.
Er waren ook een aantal kortere/makkelijkere ziekenhuizen maar daar heb ik eigenlijk geen seconde over nagedacht :-)
Mijn man is ook enkel tijdens eerste gesprek meegeweest, voor het ondertekenen van het contract en dan de dag van de pick up zijn we s morgens samen binnen gegaan, hij is dan gaan werken, en mij savonds komen ophalen. De bloedcontroles (en dat zijn er een aantal geweest want mijn lichaam reageerde niet zoals voorzien op de medicatie ....) ben ik alleen geweest.
Vrijdag mocht ik teruggaan voor een bloedcontrole na de terugplaatsing en heb ik een positieve test ! Eerste behandeling ! Ik ben dus nu heel erg blij dat we toch direct naar Jette gegaan zijn (wat niet wil zeggen dat het in een ander ziekenhuis niet gelukt zou zijn natuurlijk... ).

Succes !

zonnetje75
Berichten: 36
Lid geworden op: 2 juli 2017, 11:40

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door zonnetje75 » 2 juli 2017, 12:36

Wij hebben uiteindelijk ook voor Jette gekozen en zijn tot nu toe alvast zeer tevreden.
Hebben eerst een 10-tal maand natuurlijk geprobeerd, maar na 2 missed abortions op 9 weken en nog een miskraam op 5w3d was het bij mij een beetje op en hebben we de beslissing genomen om naar Jette te gaan voor een 2e mening.
Zwanger worden was niet echt het probleem, en mijn gyneacologe bleef aandringen om te blijven proberen/vol te houden, ook omdat uit de verschillende onderzoeken bij haar er niet echt een reden naar voor kwam voor de diverse miskramen.
Maar zelf wilde ik toch graag weten hoe groot de kans op mijn leeftijd (41/42) nog was om effectief een gezond babietje op de wereld te zetten (en hoe veel miskramen er daar al dan niet nog aan vooraf zouden gaan :-( ).
In Jette werden we van in het begin zeer goed opgevangen en kregen we toch een meer wetenschappelijke uitleg over onze persoonlijke situatie. Ook qua labo staan ze duidelijk een stuk verder dan waar we gingen. Ondertussen hebben we de eerste stimulatiecyclus achter de rug en ook de PGS resultaten zijn binnen. Het is nu wachten op de eerste terugplaatsing.
Of het ook effectief gaat lukken weten we dus nog niet. Wat wel al duidelijk is, is dat het risico op een nieuwe miskraam normaal een stuk lager zou moeten zijn. Verder kunnen we alleen maar afwachten en blijven duimen.
De extra verplaatsingen nemen we er graag bij. Het blijft zowiezo zwaar, dan kan je maar beter onmiddellijk voor de grootste kans op succes gaan. Dat was toch onze redenering :-)
Succes !

Jana F
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 januari 2014, 16:55

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door Jana F » 4 juli 2017, 13:45

Antwerpen of Jette?

Ik heb 3 IVF pogingen in het Middelheim gehad en daaruit twee (niet-doorgaande) zwangerschappen. Ik heb aansluitend 1 IVF poging in Jette gehad en daaruit geen zwangerschap. In Jette had ik ook voor het eerst geen cryo's. De hoge verwachtingen die ik bij Jette had, werden dus niet ingelost, maar garantie op een zwangerschap heb je nu eenmaal nooit.
In mijn ervaring is Middelheim dus zeker zo goed als Jette, maar ik kan mij voorstellen dat dat voor anderen met een andere specifieke problematiek, weer anders ligt.
Ik vond het Middelheim ook toegankelijker wat betreft communicatie, maar da's heel persoonlijk. Je krijgt bv aan de telefoon te horen hoeveel cryo's er zijn, ipv dat ze dat per brief opsturen.
PCO, mk 10 w, dochter °2012 - IVF1 (2014): neg, 1.1 mk 5wk, 1.2 en IVF2: neg, 2.1 mk 7 w, 2.2, IVF3 en 3.1:neg, - Van Middelheim naar Jette IVF 4: neg (voor t eerst geen cryo's) - pauze - spontaan zwanger °25/6/16 zoon

Fiekemarieke
Berichten: 502
Lid geworden op: 27 januari 2016, 21:16

Re: Welk ziekenhuis voor fertiliteitsbehandeling?

Bericht door Fiekemarieke » 29 juli 2017, 13:39

Wij hebben eerst IUI en 4 poging IVF/ICSI gedaan in Antwerpen (St-Augustinus en labo van UZ Leuven). Had voor het begin van het traject wel al beslist om niet alle pogingen op dezelfde plek te doen. Dus na die 4 pogingen zonder resultaat overgestapt naar Jette. Hadden we dat maar een jaar eerder gedaan ! Met 1 bloedname hebben ze daar mijn diagnose (PCOS) van tafel geveegd, kleine aanpassing in de medicatie gedaan en hup, poging 1 zwanger met nog 3 cryo's op overschot. Ben nu 20 weken.
Dus voor mij zijn ze in Jette echt helden en als iemand aan mij vraagt naar waar ze het best zouden gaan moet ik daar geen seconde over nadenken.
Idd, de afstand is vervelend, maar uiteindelijk is het per behandelingscyclus maar een paar keer dat je naar daar moet. Wij zijn uit 'gemakszucht' mss iets te lang in Antwerpen blijven plakken. Had ik het op voorhand geweten...

Je hebt maar 6 pogingen, gebruik ze wijs !
2013 : diagn. PCO
2014-15 : LEO, IUI
2016: 4xIVF/ICSI : 4 TP's --> 1x mk op 6w
2017 : overstap Jette, toch geen PCO ? ICSI5 : zwanger ! nog 3 cryo's

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast