Pagina 1 van 1

Cytotec: ervaringen?

Geplaatst: 7 juli 2017, 12:04
door Soph
Hoi,

Ik wou eventjes nagaan of er soms dames zijn die iets meer weten over het gebruik van Cytotec?

Na 1e TP bij IVF was ik zwanger, jammer genoeg stopte het hartje met kloppen op 8 weken. Arts in Jette wou geen curretage plannen en schreef Cytotec voor.
4 pilletjes tegelijk moeten opsteken, maar na controle echo 3 dagen later bleek baarmoederholte nog steeds vol bloed en weefsel te zitten. Vruchtzak en embryootje was ik wel al kwijt. Gisteren moest ik dus een 2e ronde cytotec opsteken (terug 4 pilletjes). Ben paar uur later nog wel grote klonter weefsel verloren, maar in feite heb ik echt weinig bloedverlies (beetje zoals een gewone menstruatie). Terwijl ik verhalen lees van overmatig bloedverlies.

Komende dinsdag moet ik weer op controle, maar ik vrees dat het dan nog steeds niet goed zal zijn :|

Re: Cytotec: ervaringen?

Geplaatst: 9 juli 2017, 6:23
door Leniemienie
Ik heb zo 2 missed abortions gehad, telkens ontdekt op 8 weken, beide keren cytotec gebruikt, ook beide keren 2 keer cytotec moeten gebruiken omdat de eerste keer niet alles weg was.
Ik kan me herinneren dat ik bij het tweede miskraam op een bepaald moment naar de wc moest lopen omdat het ineens eruit liep, ik ben toen wel enorm geschrokken van het bloedverlies, maar de eerste keer heb ik dat ook zo niet ervaren en had ik gewoon verschillende dagen bloedverlies.
Bij de tweede controles was er nog steeds niet alles uit maar genoeg en de rest ging wel meekomen bij de volgende menstruatie. Ik moest dan wel nog eens op controle komen na die eerste menstruatie.
Stel nu dat er niet alles uit is en ze toch een curretage moeten doen, weet dat de curretage nu minder zwaar zal zijn voor je lichaam en kans op complicaties veel kleiner is omdat je baarmoedermond nu al open staat.

Alvast heel veel sterkte want na zo'n ivf poging eindelijk te horen krijgen dat je zwanger bent en vervolgens het terug moeten afgeven is toch een serieuze klap ineens.

Re: Cytotec: ervaringen?

Geplaatst: 10 juli 2017, 10:40
door Soph
Merci voor de reactie Leniemienie, vandaag is de bloeding wat gestopt of wordt het eerder bruin bloedverlies.
Afwachten wat morgen zegt op de controle!