Uitwisselen van medicatie - BELANGRIJK!

Algemeen Discussieforum
Gesloten
DVO Inge
Berichten: 143
Lid geworden op: 1 april 2008, 9:21

Uitwisselen van medicatie - BELANGRIJK!

Bericht door DVO Inge » 3 december 2008, 10:59

De Verdwaalde Ooievaar is er zich van bewust dat er mensen zijn die geen recht (meer) hebben op terugbetaling van medicatie nodig voor vruchtbaarheidsbehandelingen.  

Als vorm van solidariteit zijn er lotgenoten die hun overgebleven medicatie aan hen willen schenken.  Een warm gebaar lijkt het, maar toch is dit wettelijk niet toegestaan en moet men even de mogelijke gevolgen onder ogen zien:

- bedenk bijvoorbeeld dat zowel schenker als ontvanger mekaar enkel virtueel kennen, wat als één van beiden eens niet zo betrouwbaar is als wel lijkt?

- wat als de medicatie niet bewaard werd zoals voorgeschreven (bv. koelkastmedicatie, niet in het licht bewaren, ...)

- wat als ontvanger er heel andere bedoelingen mee heeft (bv. niet onder behandeling van arts met alle gevolgen vandien zoals bv. overstimulatie, zwangerschap van meerling, ...)

- ...

Kortom De Verdwaalde Ooievaar wil echt vragen om niet langer onderling medicatie uit te wisselen.  

Geef je medicatie terug aan je fertiliteitscentrum en stel hen eventueel de vraag om deze te schenken aan mensen die geen aanspraak meer maken voor terugbetaling.  Zo kunnen zowel de arts, de schenker en de ontvanger met een gerust gevoel verder gaan.

Momenteel onderhandelen wij met centra om te horen wat volgens hen dé ideale manier is om deze medicatie niet verloren te laten gaan.  Indien we meer weten houden we jullie op de hoogte.

Wij zijn niet verantwoordelijk indien er toch nog uitwisseling plaats vindt.

het De Verdwaalde Ooievaar-team.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten