Belgen die naar NL trokken?

Spermadonatieforum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
Godiva
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 juni 2015, 15:07

Belgen die naar NL trokken?

Bericht door Godiva » 15 juni 2015, 19:36

Ik lees veel over Nederlanders die naar Belgie komen voor inseminaties (en andere fertiliteitsbehandelingen en -ingrepen), maar ik vroeg me af of er ook Belgen zijn die naar NL trokken? Wat zijn jullie ervaringen? Hoe zat het met (terug)betaling?
Waarom ik het overweeg? Omdat wij na info ingewonnen te hebben en ethische overwegingen gemaakt te hebben, besloten hebben dat we een toekomstig kind niet het recht willen ontzeggen om met zijn donor in contact te komen, en "open profiel" donoren (ook uit buitenlandse banken) in principe in Belgie wettelijk verboden zijn, en centra geen inseminaties zouden mogen doen met dit sperma. Nederland heeft het voordeel dat we in dezelfde taal geholpen kunnen worden, vandaar onze interesse.

Valaki
Berichten: 508
Lid geworden op: 28 mei 2013, 16:21

Re: Belgen die naar NL trokken?

Bericht door Valaki » 23 juni 2015, 11:29

Ik ken wel mensen die het overwogen hebben, maar afgeschrikt werden door het kostenplaatje... Ze zouden geen recht hebben op de terugbetalingen die hier in België wel voorzien waren.
Ik denk dat de meesten - maar anderen mogen mij natuurlijk corrigeren - die geen anonieme donor verkiezen, zelf een donor zoeken. Hetzij in hun kennissenkring, hetzij via internet. En dan kan je alsnog via een fertiliteitscentrum tewerkgaan. Alleen als je via een fertiliteitscentrum passeert val je onder de Wet van Medisch Begeleide Voortplanting (die o.a. regelt dat een donor nooit als vader erkend kan worden etc.).
Magische icsi 6!

If you don't believe in miracles
Perhaps you have forgotten you are one

Godiva
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 juni 2015, 15:07

Re: Belgen die naar NL trokken?

Bericht door Godiva » 23 juni 2015, 18:58

Bedankt voor de informatie. We zijn voorlopig idd nog zelf op zoek, maar zijn ook al een aantal back-up plannen aan het verkennen gezien we tot nu toe redelijk ontmoedigd zijn van de reacties die we kregen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast