vrouw vindt donorvader

Spermadonatieforum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
Godiva
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 juni 2015, 15:07

vrouw vindt donorvader

Bericht door Godiva » 19 maart 2016, 20:43

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/video ... =1.2602712

Recent in de media: hoe een Belgische vrouw haar genetische vader terugvindt.

Hier is een opiniestuk: http://www.standaard.be/cnt/dmf20160317_02188848
Wat ik jammer vindt van het opiniestuk is dat het de angst voor het opheffen van de anonimiteit aanwakkert. "Wensouders willen nog snel een beroep doen op anoniem ­donormateriaal, voor het te laat is" doet het idee rijzen dat wensouders bang zijn van niet-anonieme donoren. Het is belangrijk te weten dat in landen waar de anonimiteit is opgeheven, zoals bv NL en het VK informatie naar de donor toe beperkt blijft. Het kind kan vanaf zijn 18e beslissen om identificeerbare gegevens over de donor op te vragen. De donor kan echter nooit het kind contacteren: hij/zij kan te weten komen hoeveel kinderen het resultaat zijn van de donatie, het geslacht en het geboortejaar.Voor zover ik kan uitmaken zijn de wachtlijsten in deze landen niet echt langer dan die in bv Belgie waar alles wel volledig anoniem is. Er zou een tijdelijke 'dip' zijn geweest in het aantal donoren, maar die is ondertussen weer bijna hersteld.
Wat echter jammer is, is dat sommige mensen zich sterk aangesproken voelen door de media. Het voorbeeld wordt gegeven van een koppel dat zich heel schuldig voelt voor de keuze om een anonieme donor te gebruiken (hoewel ze waarschijnlijk weinig keuze hadden), terwijl ze zich voordien perfect gelukkig voelden met de keuze. Dit mag ook niemand zijn bedoeling zijn!

EKM81
Berichten: 245
Lid geworden op: 15 juli 2015, 16:57

Re: vrouw vindt donorvader

Bericht door EKM81 » 23 maart 2016, 21:27

Mijn vriend kreeg een tijdje geleden te horen dat zijn vader misschien ook ooit donor is geweest.
Zijn vader is helaas overleden dus 100% zeker zullen we nooit zijn. Toeval is dat wij nu ook bezig zijn met KID.
Mijn vriend schreef zich alvast in op FIOM (de databank in Nederland), je weet maar nooit...
Wij hebben besloten om eerlijk te zijn tegenover ons toekomstige kindje, en als hij/zij dit wenst hem/haar ook in te schrijven eenmaal dit mogelijk is. We zijn er ons bewust van dat de kans klein is dat er een match gevonden wordt, we kozen dan ook voor anonieme donor. Niet dat er heel veel andere keuzes zijn in België...
Donoren die hetzelfde idee hebben kunnen we alleen maar aanmoedigen zich ook in te schrijven!! Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, maar wie weet wordt het taboe hiermee stap voor stap weggewerkt.
stop Pil (maart 2013)
Wachtlijst KID (mei 2015)
6e IUI (juni 2016)
Juli 2016: ZWANGER!!
3 maart 2017: bevallen van een flinke zoon!

Godiva
Berichten: 25
Lid geworden op: 15 juni 2015, 15:07

Re: vrouw vindt donorvader

Bericht door Godiva » 23 maart 2016, 21:38

Nee, in Belgie is er helaas weinig andere keuze (tenzij je zelf iemand aanbrengt).
Wat moet dat vreemd zijn voor je vriend: horen dat zijn vader donor zou zijn geweest, terwijl je zelf hulp van een donor nodig hebt...

EKM81
Berichten: 245
Lid geworden op: 15 juli 2015, 16:57

Re: vrouw vindt donorvader

Bericht door EKM81 » 23 maart 2016, 21:44

Ja, echt gek hoe alles kan lopen... M'n vriend is goed in zo'n dingen nu te relativeren, maar ik herinner me toch ook klein beetje verwarring en vooral veel vragen zonder antwoorden! M'n vriend zal waarschijnlijk op die manier ook wel weer wat gemeen hebben met ons kindje op vlak van 'ervaringen'...
stop Pil (maart 2013)
Wachtlijst KID (mei 2015)
6e IUI (juni 2016)
Juli 2016: ZWANGER!!
3 maart 2017: bevallen van een flinke zoon!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten