hoe werkt het? kostprijs?

Spermadonatieforum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
nadine
Berichten: 1
Lid geworden op: 2 november 2008, 11:37

hoe werkt het? kostprijs?

Bericht door nadine » 2 november 2008, 11:48

ik ben een alleenstaande vrouw, 38 jaar, en voor het 1st ben ik aan het overwegen een alleenstaande moeder te worden. ik zou het via de spermabank willen proberen, maar weet eigenlijk niet hoe het werkt, wat dit kost, komt de mutualiteit tussen? zijn er andere regels voor alleenstaande vrouwen dan voor koppels?

Hanne.lore
Berichten: 250
Lid geworden op: 13 juni 2008, 22:32

Bericht door Hanne.lore » 2 november 2008, 20:37

Hallo Nadine,

Ik heb zelf geen ervaring ermee, maar een goede vriendin van me wel.

Mijn vriendin was bij een (gespecialiseerde!) gynaecoloog nogal bot afgescheept. Je moet dus vrij stevig in je schoenen staan.
Zij kon uiteindelijk gewoon bij haar gewone gynaecoloog terecht voor KI met donorzaad. Dit kwam van een spermabank, maar hoe ze hier aan geraakt was weet ik niet.

Omdat het niet wou lukken is ze met IVF begonnen. Ze is naar de VUB in Jette gegaan. Zeer veel fertiliteitscentra behandelen uitsluitend hetero koppels, de VUB biedt wel behandelingen aan aan alleenstaande vrouwen en lesbische koppels.

Ze moest eerst op gesprek gaan bij de psychologe van het fertiliteitscentrum van de VUB, een zeer vriendelijke dame. Ik weet niet of koppels daar eerst op gesprek moeten.

Ondertussen is ze fiere mama van een flink kereltje.

Veel succes!

Hanne.lore

Orchidee
Berichten: 425
Lid geworden op: 23 augustus 2007, 15:51

Bericht door Orchidee » 16 november 2008, 12:12

Nadine,

ik ben ook alleenstaande, intussen 42 en 2,5j bezig in de mallemolen om zwanger te worden.
'k ben in behandeling in Brugge.
Ik vond de start zwaar, maar wat nadien komt is nog veel zwaarder. 'k weet dat niet alle fertiliteitscentra alleestaanden aanvaarden, Brugge dus zeker wel en ik kan je Dr Desmedt (jonge dr maar heeft zelf al 3 kindjes) aanraden.
Eerst was ik naar mijn gewone gyn. geweest (die zat in een ander ziekenhuis - want er is normaal maar 2 fert.centr. per provincie). Zij heeft dan een verwijsbrief gemaakt voor het fertiliteitscentrum. Dan moest ik op gewone 'visite' naar de gynecoloog van keuze ('k kende daar nog niemand maar ben nadien overgestapt naar Dr Desmedt, je kan ze ook direct vragen)- heel korte visite, "waarom kom je naar hier - heb je een medisch verleden" .. ja waarom ging ik naar daar, om zwanger te worden natuurlijk en ik had geen man dus ... :D
Dan kreeg ik verschillende voorschriften voor onderzoeken mee: bloedonderzoek om na te zien of alle hormonen ok zijn; dan hysterosalpingografie om te zien of de BM en eierstokken doorgankelijke zijn (zeer pijnlijk onderzoek, vraag zeker pijnstillers en krampwerende medicatie 2u voor het onderzoek !!) - en dan naar een psychologe, gespecialiseerd in die zaken die je 'op de rooster legt' - ik vond het een vreselijk gesprek: waarom wil je een kind? hoe zul je de vaderrol vervullen? wat als je kind vraagt waarom je dat gedaan hebt ? ... al zo'n vragen - ook allemaal vragen dan om te zien of je een stabiele, gelukkige jeugd had en of je nu 'goed omringd' bent.
Dan gaat zij met haar verslag naar een comité (dokters, vroedvrouwen, biologen, zij, en nog enkele mensen) die komen maar 1 keer in een maand bijeen, en dat wachten vond ik verschrikkelijk, ik had er echt geen hoop meer op. Ze komen bijeen de 1e vrijdag van de maand en ik mocht de maandag bellen. Die vrijdag hield ik het niet meer vol, belde naar mijn broer om raad en die zei: bel rond 16u nadien zullen ze wel niet meer vergaderen, en weten ze het, zoveel te beter, zoniet dan wacht je maar. Zo gezegd zo gedaan en inderdaad ze wisten het al en onmiddellijk mocht ik een afspraak maken voor een intake gesprek met één van de superlieve vroedvrouwen daar. 't kon dus niet rap genoeg gaan. De eerste datum die ze voorstelden zei ik toe ('t kon me niet schelen, maar ik ging hoe dan ook verlof nemen die dag). Een heel lang (2u) gesprek waarin alles heel goed uitgelegd wordt en waar je alles kan vragen wat je maar wilt.
Eerst werd beslist om KID te doen, :D . Dat is in je gewone cyclus, rond dag 11 doen ze dan een echo om te zien of er een follikel rijp is (moet 20mm zijn), dan zeggen ze wanneer je een spuit Pregnil moet krijgen om de eisprong op gang te brengen en 36u later (ongeveer) moet je binnen voor de KID, ze brengen met een heel fijn buisje (rietje) donorsperma in je baarmoeder en dan nog eens in een klein kuipje dat ze tegen je baarmoedermond 'plakken' dat je na 3u mag weghalen) en dan maar wachten tot het moment van je MS.
Dat donorzaad kost 500 euro (je krijgt er niets van terug van de ziekenbond) en om het te bewaren betaal je de 1e keer 175 euro voor een jaar daarna 125 euro. Ik kreeg gelukkig een deeltje terug van mijn speciale ziekteverzekering op het werk.
Dus 6 keer KID, zonder resultaat :(
Dan terug gesprek met dr Desmedt - we proberen een andere donor (het kan in de natuur ook dat het niet lukt - dat eicel en zaadcel 'allergisch' zijn aan elkaar.
Nog 3 keer KID (9 van de 18 rietjes opgebruikt) en dan werd beslist om over te stappen naar ICSI (als ik je mag aanraden, vraag om dit onmiddellijk te doen - als ze dat willen hé?!)
ik heb een leuke site om alles eens te lezen ivm al mijn behandelingen
http://www.gezondheidsnet.nl/zwangersch ... evruchting
de video is echt heel mooi
en hier nog eentje
http://mencoengeraldien.wordpress.com/d ... ing/#echo2
Per ICSI gebruiken ze maar 1 rietje. Dus 'k had nog voor 9 keer maar er worden maar 6 ICSI pogingen terugbetaald van het ziekenfonds. Je moet rekenen op een 200 euro per poging (als je het zelf moet betalen is het 5000 euro - de kost van de medicatie alleen al is een 3000 euro denk ik).
Dus daar ben ik al voorbij :(
Hopelijk heb je hiermee al wat meer info ... als je ik nog meer kan helpen, laat het me weten (eventueel op een privéberichtje) maar als ik je één iets mag aanraden: WACHT ER NIET MEE !!! want de kansen verminderen naarmate je ouder wordt ... had ik het geweten dan was ik er veel vroeger aan begonnen.

Veel moed en hou me op de hoogte hé :D

SUCCES!!

orchidee

Kellyvt
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 juli 2016, 9:00

Re: hoe werkt het? kostprijs?

Bericht door Kellyvt » 24 juli 2016, 9:05

Hallo ik zou heel graag een bewust ongehuwde moeder willen worden. Ik ben 28
Ik woon nog thuis bij mijn mama
waar ik een heel goede band mee heb
Kan ik een BOM worden als ik nog thuis woon

Orchidee
Berichten: 425
Lid geworden op: 23 augustus 2007, 15:51

Re: hoe werkt het? kostprijs?

Bericht door Orchidee » 24 juli 2016, 9:14

Hallo Kelly,
ik denk wel dat het kan, je gaat best te rade bij diverse centra want ik weet dat voor bepaalde centra een minimumleeftijd geldt. als ik je een raad mag geven, ga eerst naar Jette, dat is het wereldcentrum vd fertiliteit. Heb geen schrik van eventuele afstand want die weegt niet op tegen al de rest!
Heel veel succes gewenst!
een BAM (bewust alleenstaande mama - ook ongehuwd hoor, maar vind BOM zo'n raar woord :-)) van 50 met een pracht van een dochtertje van 5!
groetjes
orchide

Kellyvt
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 juli 2016, 9:00

Re: hoe werkt het? kostprijs?

Bericht door Kellyvt » 24 juli 2016, 12:26

Orchidee schreef:Hallo Kelly,
ik denk wel dat het kan, je gaat best te rade bij diverse centra want ik weet dat voor bepaalde centra een minimumleeftijd geldt. als ik je een raad mag geven, ga eerst naar Jette, dat is het wereldcentrum vd fertiliteit. Heb geen schrik van eventuele afstand want die weegt niet op tegen al de rest!
Heel veel succes gewenst!
een BAM (bewust alleenstaande mama - ook ongehuwd hoor, maar vind BOM zo'n raar woord :-)) van 50 met een pracht van een dochtertje van 5!
groetjes
orchide

Dag Orchide,

Hoeveel kost een behandeling is gewoon zodat ik geld kan opzij zetten hiervoor

marielle1980
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 januari 2016, 18:29

Re: hoe werkt het? kostprijs?

Bericht door marielle1980 » 4 augustus 2016, 20:27

Hoi hoi,

Ik ben bezig met donor sperma vanuit Denemarken, wel zijn wij met zijn 2e.
Het kost voor 3 behandelingen iui ongeveer 1700 euro

Het voordeel van Denemarken is, dat er geen wachtlijst is en je meteen kan gaan starten, in Nederland is er vaak wel een wachtlijst.
Heel erg veel succes


Groetjes Marielle

donorkindjes
Berichten: 6
Lid geworden op: 2 december 2015, 7:54

Re: hoe werkt het? kostprijs?

Bericht door donorkindjes » 8 maart 2017, 7:53

Beste,

Wil jou graag helpen zwanger te worden.
philipp_eke@hotmail.com
0495732283
groetjes

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast