Gezocht voor deelname kwalitatief onderzoek

Spermadonatieforum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
astridI
Berichten: 13
Lid geworden op: 7 juni 2010, 10:13

Gezocht voor deelname kwalitatief onderzoek

Bericht door astridI » 19 juli 2010, 9:22

Gezocht voor kwalitatief onderzoek:
Koppels die met behulp van zaadcel-/eicel-/embryodonatie hun gezin vormen

Informatie voor, en counseling van, koppels die beroep doen op donatie kan beter

Je gezin vormen met hulp van donormateriaal (een zaadcel-, eicel-, of embryodonatie) confronteert je met zeer specifieke vragen. Er bestaat echter nog maar een beperkte wetenschappelijke kennis over de psychologische impact hiervan.

Een van die vragen waar je mee geconfronteerd wordt, is of je je kind gaat inlichten over de donatie of niet. De wetenschappelijke literatuur en adviezen hierover zijn erg opgesplitst tussen ‘vertellen’ en ‘niet vertellen’. In het dagdagelijks leven, zien we dikwijls een veel genuanceerder beeld: je vertelt bepaalde stukken maar niet alles, je vertelt het aan sommigen wel en anderen weer niet, of eerst niet en later wel,… We vinden het belangrijk om deze variatie in kaart te brengen, omdat we op die manier de counseling kunnen verfijnen en betere ondersteuning kunnen bieden. Om dit te kunnen doen, willen we graag jullie ervaringen horen.

Heb je interesse om mee te werken aan dit onderzoek? Als je onlangs begonnen bent met een fertiliteitsbehandeling met donormateriaal of als je 8 tot 16 jaar geleden beroep deed op een donor, kom je in aanmerking. Heb je nog bijkomende vragen? Bel geheel vrijblijvend naar Astrid Indekeu op het nummer 016/33.29.22 of mail naar Astrid.Indekeu@med.kuleuven.be

Bijkomende informatie van het onderzoek en de onderzoeker vind je ook op de homepage van ‘De verdwaalde ooievaar’.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten