info-avond 27/8: "informatie over/van de donor"

Embryodonatieforum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
vzw Donorfamilies
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 februari 2014, 21:10

info-avond 27/8: "informatie over/van de donor"

Bericht door vzw Donorfamilies » 1 augustus 2014, 21:15

Donorfamilies organiseert een avond waarin toegelicht zal worden wat informatie over de donor zou kunnen betekenen (en wat mogelijks ook niet) vanuit verschillende (wetenschappelijke) hoeken. Ken Daniels, dé internationale expert op vlak van counseling bij donorgezinnen en op bezoek in België op dat moment, zal ook zijn ervaringen delen. Samen met geneticus Jean-Jacques Cassiman en politica Petra De Sutter wordt een debat georganiseerd over donorinformatie. De avond is bedoeld als open uitwisseling en stof tot nadenken. Informatie en inschrijvingsmogelijkheid volgen later op de website. http://www.donorfamilies.be

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast