nieuwe website voor donorkinderen www.donorkinderen.com

Embryodonatieforum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
StephKID
Berichten: 40
Lid geworden op: 20 september 2012, 22:33

nieuwe website voor donorkinderen www.donorkinderen.com

Bericht door StephKID » 13 maart 2013, 20:41

Hey,

een nieuwe website werd opgericht door en voor donorkinderen.
Naast informatieverstrekking voor donorkinderen is er ook een luik voorzien voor (wens)ouders en donoren.

De grootste doelen: informeren, contact mogelijk maken met lotgenoten, sensibiliseren, in dialoog maar met een stem en recht op roots, alsook de hiaten in huidig beleid aan te kaarten.

Groet,
Steph

barbaratje
Berichten: 10
Lid geworden op: 24 mei 2008, 17:51

Bericht door barbaratje » 25 maart 2013, 14:17

Hey Steph,
Net op de site geweest. Ziet er keurig uit :-) moet nog groeien natuurlijk maakr een heel sterke start.

Vraagske, waarom hebben jullie voor .com gekozen? Dit geeft de indruk dat het een gesponsorde of eerder commenrcieele bedoeling is.

Groetjes,
B

StephKID
Berichten: 40
Lid geworden op: 20 september 2012, 22:33

Bericht door StephKID » 26 maart 2013, 21:05

Hey Barbara,

Om even snel op je vraag te antwoorden.
We hebben absoluut geen commerciële bedoelingen. .com werd gekozen omdat het een grensoverschrijdende samenwerking is tussen Nederlandse en Belgische donorkinderen. En omdat .com net iets logischer klinkt dan een .org en dus mensen makkelijke onze site zouden kunnen vinden.

Het woord ‘donorkinderen’ werd gekozen omdat de Belgische fbpagina ook zo heet, alsook bevatte de 1ste fbpagina van Stichting Donorkind Nederland dat woord. Het meervoud van het woord spreekt ons meer aan, dan het enkelvoud. Omdat het voor ons over een groep hoort te gaan.

Iedereen die tips of interessante links hebben, mogen deze altijd mailen naar stephke.r@pandora.be

Groet,
Steph

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast