Complete mola

Plaats reactie
jjm
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 oktober 2018, 15:15

Complete mola

Bericht door jjm » 19 oktober 2018, 15:37

Dag allemaal,

Dit is mijn eerste berichtje hier. Ik vernam onlangs (na een mini-thuis-miskraam en curettage) dat ik met een 'complete mola' zit. Iets waar ik nog nooit van had gehoord. En wat maar bij 1 op 2000 zwangerschappen voorkomt.

Ik zit met een waarde van 8800 zwangerschapshormoon dat via een methotraxaat (chemo) naar 0 zou moeten gaan.. De behandeling begint binnen 2 weken, heb er echter veel schrik, ook van de gevolgen (haarverlies? Misselijk zijn?)

Heeft iemand hier ervaring mee? Komt alles wel goed?

Dankje x
Jessie

Blub1986
Berichten: 1
Lid geworden op: 8 november 2018, 20:38

Re: Complete mola

Bericht door Blub1986 » 8 november 2018, 21:00

Dag Jessie,

Ik wil je graag helpen met mijn verhaal en ervaring.
Zelf heb ik een partiële mola gehad. Mijn HCG waarden waren na de curettage niet zo hoog, maar tegen de verwachtingen in heb ik in totaal toch 5 kuren MTX nodig gehad.

Laat je niet afschrikken door het woord "chemo", MTX is een lichte vorm hiervan. Haarverlies heb ik hierdoor niet gehad. Tegen de misselijkheid kreeg ik in het ziekenhuis medicatie mee, maar die heb ik nooit nodig gehad.

Dankzij mijn job en mijn werkgever heb ik gedurende de hele behandelingsperiode kunnen thuiswerken. Dagelijks pendelen was door de vele dokter- en ziekenhuisbezoeken praktisch niet mogelijk. Mijn werk zorgde voor mij voor de nodige structuur en mentale afleiding, maar dat is voor iedereen anders. Wat je doormaakt is niet niets natuurlijk...

De eerste nevenwerking die ik ondervond was last van tranende, droge, geïrriteerde ogen. Daarvoor kreeg ik eenvoudige oogzalf en druppels.

Veel geleidelijker kwam de vermoeidheid. Mijn man had ondertussen zowat het hele huishouden op zich genomen. Bij de laatste kuur begon ik toch te ondervinden dat ik het werken niet veel langer zou volhouden en moest ik soms tijdens mijn pauze even rusten. Gelukkig was het toen bijna gedaan!
Die vermoeidheid bleef ook nog na de behandeling nog wat voortduren, maar week na week kreeg ik terug meer energie.

Laat je goed omringen en praat erover. En luister vooral naar je lichaam.

Veel moed alvast!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast