PCO en zwanger wordenPlaats reactie
Fieke91
Berichten: 2
Lid geworden op: 3 december 2018, 21:06

PCO en zwanger worden

Bericht door Fieke91 » 4 december 2018, 0:21

Hallo,

Ik ben nieuw hier. Mijn man en ik willen graag een gezin stichten, maar ik heb PCO.

Ik heb momenteel nog een spiraal, deze zou er uit gaan in januari 2019.

Ik vraag me af of de gynaecoloog me meteen pillen gaat geven voor men cyclus op gang te krijgen of is het de bedoeling dat we eerst even afwachten en dan pas hiermee beginnen?

Ik lees vaak verhalen van vrouwen die eerst proberen en dan pas te weten komen dat ze PCO hebben. Ik weet al enkele jaren dat ik dit syndroom heb. Dus vraag me af of er dan al meteen medisch wordt ingegrepen? Ik ben nooit echt regelmatig ongesteld geweest. Wel een hele periode om de 5 weken men regels, maar het laatste jaar bijna niets meer. Dit kan ook aan het spiraal liggen natuurlijk maar wie zal het zeggen...

Iemand in een gelijkaardige situatie?

Best spannend allemaal, alleen hoop ik dat die PCO niet voor te veel problemen zal zorgen...

Groetkes

Fieke91

KlavertjVier
Berichten: 77
Lid geworden op: 21 augustus 2018, 19:08

Re: PCO en zwanger worden

Bericht door KlavertjVier » 4 december 2018, 9:44

Dag Fieke91,

Ik heb zelf ook PCO maar heb dit pas ontdekt toen ik stopte met de pil september 2017. Mijn maandstonden kwamen maar niet op gang waardoor ik in februari naar de gynaecoloog ben gestapt. Zij heeft mij dan Clomid voorgeschreven om de groei van de follikels te stimuleren en zo een eisprong op te wekken. Ik reageerde echter niet op de Clomid en wou niet te veel tijd verliezen. Ben daarom in juni op gesprek geweest in UZ Brussel bij professor De Vos, gespecialiseerd in vrouwen met PCO. Hij heeft mij IVM aangeraden (soort van IVF) en heb net mijn 4de terugplaatsing achter de rug.

Ik wil jou niet bang maken maar ik zou zeker eerst je cyclus afwachten. Wie weet komt hij vanzelf weer normaal op gang. Natuurlijk zwanger raken is immers altijd beter :)

Succes alvast!
IVM 1: 3 cryo's
1.1: negatief
1.2: negatief
1.3: negatief
IVM 2: 7 cryo's
2.1: negatief
2.2: Zwanger!

Magnolia87
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 december 2018, 10:32

Re: PCO en zwanger worden

Bericht door Magnolia87 » 20 december 2018, 10:48

Hey Fieke91,

Ik heb ook PCO, maar heb wel al twee kindjes. De eerste is vanzelf gekomen, dus toen was ik mij nog niet bewust dat ik PCO had. Bij de tweede bleven mijn maandstonden maar uit en had ik immens lange cyclussen. Toen heb ik wat hulp gekregen adhv clomid en dergelijke. Ondertussen ben ik samen met iemand anders en willen we voor nog een kindje gaan.
22 oktober ben ik gestopt met mijn pil en eind november had ik mijn eerste echte regels. Dus dan had ik een cyclus van om en bij de 34 à 36 dagen.
Ondertussen moest ik nog naar de gyn voor gewone controle en bracht ik haar op de hoogte van mijn zwangerschapswens. Ze zei dat ik zelf moest uitmaken of ik terug wou beginnen met clomid. En ik denk dat ik dat terug ga doen, het is nu afwachten tot de eerste dag van mijn regels en dan moet ik op controle gaan. Ik wil gewoon niet achter de feiten aanlopen zoals vorige keer. Ik kan nu wel een cyclus van 36 dagen gehad hebben, maar de volgende kan dan weer 50 dagen duren. Ze zei ook wel dat het best mogelijk is dat ik een periode wat regelmatiger ben.

Alvast veel succes he!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast