Meer info over endometriosePlaats reactie
maxi561
Berichten: 8
Lid geworden op: 2 november 2014, 14:29

Meer info over endometriose

Bericht door maxi561 » 2 november 2014, 14:39

Hey iedereen,

Ik en mijn vriend zijn ondertussen een jaar aan het proberen voor ons eerste kindje, ik heb reeds in een vorige relatie meer dan 2 jaar geprobeerd om zwanger te worden maar telkens zonder resultaat.

Ik heb in de vorige relatie reeds onderzoek bij de gyne laten doen en toen was alles volgens haar in orde bij mij, mijn bloed is genomen toen en alles was in orde. De volgende stap was toen een staal van het sperma van mijn toenmalige partner, maar deze stap hebben we uiteindelijk niet meer genomen en door de constante druk is onze relatie toen afgesprongen. Mijn ex-partner heeft ondertussen een kindje.

Ik heb nu sinds een aantal jaar een relatie met een fantastisch iemand waardoor kindjes ook snel ter sprake kwamen, maar we zijn ondertussen ook een jaar verder en nog altijd niks.
Deze keer was ik het beu en wou ik echt een volledig onderzoek door een specialist. En afgelopen donderdag is tijdens dat gesprek het woord 'endometriose' gevallen, iets waarvoor ik zelf al bang was. Ik was zelf al op de term uitgekomen omdat ik tijdens mijn regels soms lig te kronkelen van de pijn.

Volgende stap is ook deze keer weer een staaltje van mijn vriend en nadien een scan van mijn eileiders en eventueel gevolgd door een kijkoperatie. De gyne voelde verhardingen achter de baarmoeder waardoor de operatie niet makkelijk zou worden.

Iemand ervaring met de operatie? En mensen die endometriose hadden en na operatie toch zwanger zijn geworden?

Dit is sinds donderdag al een zware slag voor mij geweest omdat ik voel dat de zwangerschap dus nog niet voor de eerste maanden zal zijn.

Margot_80
Berichten: 258
Lid geworden op: 23 mei 2013, 13:32

Re: Meer info over endometriose

Bericht door Margot_80 » 2 november 2014, 15:00

Ik had endo operatie na 3e icsi en nu zwanger van twins na icsi 5. Was wel lichte vorm, voor zwaardere operaties lijken velen voor leuven te kiezen. Is lange wachtlijst omdat ze zo goed zijn en er ook verschillende dokters aan te pas komen. Maar de graad van endo kunnen ze wel eerst onderzoeken dacht ik.
Ik had enkel steken linkerlies een jaar lang, dan kijkoperatie en daar hebben ze het stuk meteen weggelasered. Nooit meer last van gehad. Operatie was vorig jaar in juni.
Succes!
zwanger na icsi 5 (jette) .. Twins bevallen mei 15. Nu zwanger van brusje = 2e cryo tp van icsi 5.

Lien2
Berichten: 425
Lid geworden op: 26 november 2012, 16:31

Re: Meer info over endometriose

Bericht door Lien2 » 3 november 2014, 10:34

Ik ben in Jette geopereerd voor endometriose. Ik heb er nooit last van gehad maar alles zat toch goed verkleefd. Mijne darm was zelfs meevergroeid. Ik heb dan in Jette een derde verse terugplaatsing ISCI laten doen. Mijn tweeling is ondertussen al 9 maanden :D . Ik ben wel eerst een jaar in behandeling geweest in Leuven, Life centrum maar daar hebben we onze tijd verspild want ze hebben nooit fatsoenlijke onderzoeken gedaan en ik heb daar 2 verse behandelingen (5 terugplaatsingen) verspild omdat ik blijkbaar endometriose had. Zonder operatie zou ik nooit zwanger geweest zijn.
Ik ben in maart 2013 geopereerd en in juni 2013 heb ik een terugplaatsing gehad. In Leuven is er inderdaad wel een veel langere wachtlijst....

Veel succes!

Poefie
Berichten: 34
Lid geworden op: 22 juni 2014, 22:21

Re: Meer info over endometriose

Bericht door Poefie » 10 november 2014, 21:49

Hi,

Ik heb zware endometriose met overal vergroeiingen in het bekken. Ben vorige maand geopereerd in UZ Gent, ben erg tevreden van de dokter daar. Zit nu 3 maanden in een 'kunstmatige menopauze' om de endo te laten genezen om in januari te beginnen met IVF/ICSI... De dokter had er goeie hoop op precies,

Veel succes!
April '13: start kinderwens /Mei ' 14: MMM /Okt '14: operatie endometriose graad 4 + 3 maanden decapeptyl/ Jan '15: start IVF 1--> zwanger! / Okt '15: een prachtige zoon werd geboren!
Augustus '17: de wens voor een tweede...

maxi561
Berichten: 8
Lid geworden op: 2 november 2014, 14:29

Re: Meer info over endometriose

Bericht door maxi561 » 23 november 2014, 14:21

Hey iedereen,

Alvast bedankt voor de gedeelde verhalen, ik heb het er al moeilijk mee gehad dat zwanger worden bij ons blijkbaar niet 100% spontaan zal verlopen, we zijn nu in het stadium dat er een sperma staal van mijn vriend zal onderzocht worden voor ik een scan laten maken om toch zeker te zijn dat het 'probleem' bij mij ligt, maar ben wel al blij dat we ondertussen stappen in de goeie richting zetten en ik van veel mensen lees en hoor dat velen na de operatie wel zwanger worden. De dokter denkt ook dat het bij mij een lichte vorm is gezien de baarmoeder er heel goed uitziet zonder bloedzweertjes ofzo, ik moet ook zeggen dat de pijn tijdens mijn regels al veel minder is geworden en dat was ook positief voor de dokter. Dus wel leven op hoop!!!

Ps : Margot_80 bij mij ook vooral enkel steken in de rechter lies

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten