laseroperatiePlaats reactie
bengo
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 maart 2016, 19:22

laseroperatie

Bericht door bengo » 23 maart 2016, 19:30

Hallo allemaal.

Ze hebben vorig jaar endometriose vastgesteld bij mij. Ik heb om dit vast te kunnen stellen een kijkoperatie gehad. Omdat deze vrij uitgebreid is rond mijn baarmoeder en blaas heeft de gynaecoloog mij doorgestuurd naar leuven. Hier start ik 4 april normaal met verdere vooronderzoeken. Maar de wachttijd is normaal gezien rond een jaar voor de behandeling met laser die bij mij normaal zou nodig zijn. Ik heb het heel moeilijk met deze wachttijd omwille van mijn grote kinderwens. Heeft iemand ervaring met de wachttijd in leuven? Weet iemand misschien of de wachttijd in jette minder lang is voor een laser operatie? Alvast bedankt. Groetjes Ellen

T&T
Berichten: 410
Lid geworden op: 22 augustus 2013, 11:05

Re: laseroperatie

Bericht door T&T » 26 maart 2016, 13:36

Hoi Ellen,

Ik kan je niet helpen bij de wachttijden in Jette of Leuven. Maar ik kan je wel CHR Citadelle in Luik aanbevelen. Als je via een afspraak bij Dr. Brichant bij Prof. Nisolle terecht komt, zit je vree goed. En de wachttijd is beperkt.

Ik heb voor mijn operatie daar een kleine 3 maanden moeten wachten. Ik moest wel een stuk darm laten verwijderen dus ik had 3 chirurgen bij de operatie en dan is de wachttijd steeds langer omdat ze agenda's op elkaar moeten afstemmen. Ze waren daar ook zo vriendelijk om altijd al mijn consultaties bij de verschillende artsen op 1 dag te boeken zodat ik niet 3 keer op en af moest. Want het was niet echt bij de deur...
Groetjes en succes, Tinne
AZ Nikolaas/UZA: ICSI1: 1 tp, neg. ICSI2: geen bevruchting/geen tp
Jette: ICSI 3: 2 tp, neg. ICSI4: geen tp, IUI 1-6: neg
Operatie endometriose 20/10/2015
ICSI 5 bis: geen tp
Juli '17 ECD dr. Platteau: 24/7 hcg 70

bengo
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 maart 2016, 19:22

Re: laseroperatie

Bericht door bengo » 28 maart 2016, 12:29

Hoi Tinne,

bedankt voor je reactie, hoe is voor jou de operatie meegevallen? Hebben ze alles mooi kunnen verwijderen met de laser operatie? Ik lees vaak dat het ene ziekenhuis het andere nie is. En het is toch belangrijk om je vruchtbaarheid te herstellen da alles mooi weg is. Heb je geen voorbereiding op de operatie moeten krijgen om de endometriose uit te doen drogen ofzo? Je bent de eerste die dit ook heeft meegemaakt waar ik mee kan praten dus ik vind het heel fijn om eens met mn vragen bij iemand terecht te kunnen. Ik ga eind april weten waar ik aan toe ben, en waar de endometriose allemaal juist zit. Ik weet idd da de wachttijd met meer chirurgen langer is, maar een jaar vind ik toch wel echt lang, dus ik hoop eind april op een beetje een meevaller en dat de operatie dit jaar nog zou kunnen. Anders zou ik idd eens op een andere plek willen informeren. Hoe ben jij in Luik terecht gekomen?

Groetjes Ellen

T&T
Berichten: 410
Lid geworden op: 22 augustus 2013, 11:05

Re: laseroperatie

Bericht door T&T » 28 maart 2016, 15:10

Hoi Ellen,

Mijn operatie is reuze goed meegevallen ondanks de grote schrik die ik er voor had. Ik heb vooraf alle onderzoeken in Jette laten doen. Colonoscopie, barium lavement en MRI. Op basis daarvan heeft prof. Camus me de optie Luik of Saint Luc gegeven. In Luik voelde ik me meteen op mijn gemak. Ik heb 3 maanden voor en 3 maanden na de operatie Lutenyl moeten nemen, da's alles. Was even een verademing om niet ongesteld te worden en geen pijn te hebben.

Ze hebben 1 cyste weg gelaserd en ook alles wat rond de blaas, urineleiders en eierstokken zat. Ik ben ook 25cm darm lichter. Die zat blijkbaar goed in de knoop door de endometriose. Zover ik weet is alles weg, behalve een klein hematoom. Maar dat beïnvloed de fertiliteit niet zover ik weet, en daar heb ik ook geen last van. Zolang de endometriose maar weg is, dat is het belangrijkste.

Nadien hebben ze in Jette opnieuw mijn eicelreserve bepaald omdat deze kan verminderen door de operatie maar bij mij is dat niet het geval. En nu ben ik ondertussen 2 maanden pilvrij en is icsi 5 van start gegaan. Nu zullen we zien of de operatie een positief effect heeft op mijn eicelkwaliteit en de rest... Als je nog vragen hebt, vuur maar af!
AZ Nikolaas/UZA: ICSI1: 1 tp, neg. ICSI2: geen bevruchting/geen tp
Jette: ICSI 3: 2 tp, neg. ICSI4: geen tp, IUI 1-6: neg
Operatie endometriose 20/10/2015
ICSI 5 bis: geen tp
Juli '17 ECD dr. Platteau: 24/7 hcg 70

bengo
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 maart 2016, 19:22

Re: laseroperatie

Bericht door bengo » 31 maart 2016, 0:23

Wat fijn om te horen dat alles zo goed verlopen is Tinne, wat is Lutenyl eigenlijk juist? Is dit een medicatie of zijn dit spuitjes? En waarvoor dient het? Ik ben ook heel erg aan het twijfelen om toch over te stappen naar jette als de wachttijd echt lang zou zijn in Leuven. Maar had een beetje schrik omdat ik niet wist of het daar goede specialisten zijn. Maar ik denk dat jij wel tevreden bent over jette dan? Hoe komt dat ze in jette niet zelf de operatie hebben uitgevoerd bij jou? Zou je wel nog natuurlijk een kindje kunnen hebben nu na de operatie? Want hier ben ik ook wel wat bang voor. Heb jij lang moeten herstellen na de operatie? Heel lief dat ik je dit allemaal mag vragen. :) heel erg bedankt. Van waar ben je eigenlijk? Ik woon in neerpelt. Vandaar dat mijn gynaecoloog me naar Leuven heeft gestuurd. Hoe ben jij in Jette uitgekomen? Groetjes Ellen

T&T
Berichten: 410
Lid geworden op: 22 augustus 2013, 11:05

Re: laseroperatie

Bericht door T&T » 31 maart 2016, 19:15

Hoi Ellen,

Vraag gerust wat je wilt weten. Ik kan je niet bij alles helpen maar ervaringen zijn er om gedeeld te worden en ik hoop dat het je een beetje gerust stelt.

Lutenyl is een pil die ik heb moeten nemen om 6 maanden geen hormonale cyclus te hebben. Legt de boel gelijk even plat maar het zorgde er voor dat de endometriose niet verder kon uitbreiden.

Mijn herstel tijd na de operatie... eerlijk, 3 maanden zware vermoeidheid. Maar ik wil dat echt nuanceren want ik ben veel te snel terug gaan werken na de ingreep. Ik moest een maand thuis blijven van de specialisten en ik ben na twee weken terug aan de slag gegaan. Ik ben zelfstandige dus ja, ik had weinig keuze... achteraf gezien had ik veel langer moeten rusten. Het herstel op zich ging heel vlot. 2 dagen na mijn operatie liep ik al door het park van het ziekenhuis. Mijn darmherstel heeft wat langer geduurd maar ondertussen kan mijn darmpje weer alle voedingsmiddelen verwerken.

Ik ben naar luik gegaan omdat er in Jette niemand meer is die endometriose in de darm opereert. De laatste specialist is daar met pensioen gegaan. Maar ze doen daar zeker operaties voor endometriose. Bij mij was de aanpak gewoon wat gecompliceerder vandaar. Ik ben zeker tevreden van Jette ondanks dat zwanger zijn nog niet is gelukt. Natuurlijk zwanger worden is moeilijk bij ons, mijn ventje heeft slechte zwemmerkes vandaar het icsi parcours. Ik ben van Sint-Niklaas naar jette gegaan vanwege de slechte communicatie hier.

Ik denk dat je vooral je hart- en je buikgevoel moet volgen Ellen. Ga naar Leuven en als je dan nog twijfels hebt, ga dan eens naar Jette. Heb ik ook gedaan. Ik voelde me in Luik meteen op mijn gemak ondanks het feit dat ik amper frans spreek en dat het ziekenhuis wat 'versleten' is. Ze hebben me daar gerust gesteld en dat was het belangrijkste. Dus volg je gevoel!!

Welke onderzoeken moet je nog laten uitvoeren??
AZ Nikolaas/UZA: ICSI1: 1 tp, neg. ICSI2: geen bevruchting/geen tp
Jette: ICSI 3: 2 tp, neg. ICSI4: geen tp, IUI 1-6: neg
Operatie endometriose 20/10/2015
ICSI 5 bis: geen tp
Juli '17 ECD dr. Platteau: 24/7 hcg 70

bengo
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 maart 2016, 19:22

Re: laseroperatie

Bericht door bengo » 31 maart 2016, 21:53

Ik moet volgende maandag gynaecologische echografie laten doen. En radiografie van de nieren, de urinewegen en de blaas. En de week erna maag en darmonderzoek. Eind april krijg ik dan de uitslag van al deze onderzoeken.

Ja bij mij is dit een beetje dezelfde situatie, ik ben ook zelfstandige :) maar ik denk da ik dan toch ma best een beetje luister naar de dokters ivm de herstel periode. Want 3 maanden moe zijn is natuurlijk helemaal niet leuk.

Bij ons is mijn man nog niet gecontroleerd, maar hopenlijk is bij hem alles een beetje in orde.

Ik ga jou raad opvolgen en heb idd voor mezelf uitgemaakt dat ik mn buik gevoel ga volgen, als de wachttijd in leuven nie meevalt dan ga ik ook eens naar jette. Je hebt me toch al voor een heel groot deel gerust gesteld Tinne. Ik hoop echt da het bij jullie nu na de operatie makkelijker gaat zijn met de icsi poging, ik zal heel erg mee duimen voor je.

Groetjes Ellen

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten