Zwanger? GHB GynaecoloogPlaats reactie
lottek
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 april 2017, 14:58

Zwanger? GHB Gynaecoloog

Bericht door lottek » 22 april 2017, 16:23

Dag dames,
Ik heb hier al meer als een jaar gevolgd en veel mee gelezen op dit forum.
Ik ben dus ook een voorlopig? (ex-) endometriose patient.

Misschin eerst even mijn verhaal neerschrijven:
Op 1 juli 2015 ben ik opgenomen op spoed in GHB met hevige pijn aan de linker-onderbuik en aan mijn zij.
Na allerlei onderzoeken (behalve gynaecologische onderzoeken) hebben ze mij naar huis gestuurd met de diagnose"Darm en maagontsteking". Antibiotica en veel rusten was de boodschap... Na enkele maanden had ik nog wel pijn, maar het was al veel beter dus niet echt meer over na gedacht en ik nam aan dat het normaal was dat ik mijn eigenlijk niet optimaal voelde. Ik dacht toen ook dat dit misschien nog mijn prikkelbaar darm syndroom was dat opspeelde. (enkele jaren geleden hebben ze dit vastgesteld bij mij).

Dan in januari 2016 op een zondag had ik de eerste dag van mijn maandstonden. Ik had pijn, zoals gewoonlijk maar de pijn werd elk uur erger. Ik was al enkele maanden gestopt met anticonceptie wegens onze kinderwens.
Ik bleef volhouden "Dit zijn gwn je maandstonden, allemaal niet zo erg". Ik ben toen optijd gaan slapen, maar kon amper slapen van de lage rugpijn en de steken in mijn onderbuik... Niets van pijnstillers, kersenpitkussen,... werkte.
Om 1u30 heb ik mijn man dan wakker gemaakt om met mij naar spoed te gaan, want ik was echt op van de pijn.

Tegen 2u-2u30 waren we op spoed en het eerste dat ze dachten was de appendix. Dus pijnstilling gekregen en dan ook een bloedafname en urinestaal moeten afstaan. Mijn man moest die dag om 4u00 beginnen werken, dus hij ging werken en ik bleef daar.

Na allerlei onderzoeken die dag en zo slecht zijn van de pijn kwamen ze tot de conclusie dat mijn nier geblokkeerd was en mijn urine dus niet meer goed afgevoerd kon worden. Ze zeiden mij dat de komende weken ik allerlei onderzoeken moest laten doen om te weten of het kanker of endometriose was. Ik ben nog een nacht daar gebleven omdat mijn bloedwaarden niet goed waren en ik nog steeds om de 2u pijnstilling nodig had. De dag erna mocht ik -eindelijk- naar huis tegen de middag. Dan in maart heb ik een dubbel G stent laten plaatsen om mijn nier te eigenlijk te sparen. Nadien de weken dat volgde 5 of 6 onderzoeken laten doen in GHB om alles verder te laten onderzoeken.

Eindelijk in mei had ik dan de resultaten en bleek het endometriose te zijn, graad 4 zoals ze zeggen; de diepe endometriose. Ik had ondertussen al wat opgezocht hierover want ik kende het niet...

Daarna heb ik dan nog 3 onderzoeken laten doen in april en dan konden ze mij de datum van de operatie geven in decembter. In mei hebben ze dan eindelijk met mijn man en ik besproken wat ze allemaal gaan doen bij de operatie het eerste dat ze gaan doen is rechts ook een stent plaatsen, want de endometriose zit rechts blijkbaar ook en ze willen er zeker van zijn dat mijn rechternier ook geen schade op loopt.
Dan gaan ze kijken voor mijn linker eileider weg te nemen en de rechter nakijken en kijken of deze nog doorlaatbaar is; is er voldoende doorgang en is deze niet te veel aangetast door de endometriose. Dan zou deze ook verwijdert worden als het nodig is. Dan gaan ze kijken of er niet teveel littekenweefsel is aan mijn baarmoeder. Daarna gaan ze mijn urineleider losmaken en ergens anders bevestigen aan mijn blaas, want daar zit blijkbaar teveel litteken en aangetast weefsel (ik voelde dit de maanden voor mijn operatie ook heel vaak als een enorme druk op mijn blaas tijdens de dag).. Daarna gaan ze kijken om de endometriose aan mijn darmwand af te schrapen.. en kijken of er niets in mijn darmen zit (is niet zichtbaar op de foto´s van de onderzoeken). Dus ze zeiden dat ik mij ook mentaal moest voorbereiden op en eventuele (gelukkig tijdelijke) stoma.

Drie maanden voor mijn operatie ben ik dan in een kunstmaige menopauze gezet door elke maand een inspuiting te krijgen. Dan was eindelijke de dag daar: de operatie. Deze heeft 7,5 uur geduurd en vlak daarna voelde ik mij zo slecht!
Ik werd wakker met een blaassonde langs mijn buik en een langs mijn urineleider en GEEN stoma! Het herstel is vrij vlot gegaan, ik ben toch 3 dagen vroeger naar huis mogen gaan van GHB omdat het zo goed ging. De littekens vind ik wel verschrikkelijk lelijk en daar heb ik nog zoveel moeite mee.. Vooral die openbuiksnede.. die ziet er echt niet uit. De gaatjes ernaast en aan mijn navel vallen wel mee.

Nu, na enkele maanden voel ik me al veel beter en is mijn energie beetje bij beetje aan het terugkomen.
In GHB hebben ze ons groen licht gegeven om op een natuulijke manier zwanger te proberen worden tot september.
Nu wacht ik al 5 dagen op mijn menstruatie... Eergisteren, gisteren en vandaag een zwangerschaptest gedaan en gisteren en vandaag had ik inderdaad een licht streepje... Eergisteren niet. Maar ik ben nog niet te positief en wacht dus nog even af. Ik doe maandag en dinsdag nog een test en als ik inderdaad terug een twee keer een licht streepje zie, dan ga ik voor een bloedtest naar de dokter.

Zou het? Ik zou het echt niet kunnen geloven omdat ze ons in GHB eigenlijk weinig kans gaven om op een natuurlijke zwanger te worden!

Wat ik mij af vroeg, iemand ervaring met een goede gynaecoloog in GHB, niet enkel voor moest ik misschien zwanger zijn maar ook voor daar verder op gevolgd te worden als ik niet zwanger ben en ivm met de endometriose.

Ik ben telkens op de spoedgevallen bij dr. Wouter Froyman opgevolgd geweest en hij was ook tijdends mijn onderzoeken heel vriendelijk en stelde mij altijd gerust. Maar ik vind hem nergens tussen de specialisten staan van GHB dus ik vermoed dat ik bij hen geen afsrpaak kan maken.

Welke gynaecoloog kunnen jullie aanraden in GHB? Man of vrouw maakt mij niet uit.

Groetjes,
Lotte

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast