Operatie endometrioseMaya2009
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 mei 2010, 13:24

Bericht door Maya2009 » 5 juli 2010, 23:43

Hallo iedereen,

Vorig jaar in juni had ik mijn eerste afspraak in Leuven, toen hebben ze mij in juli gezegd dat ik dit jaar in juli geopereerd zou worden normaal. Dit jaar ben ik dan in februari nog eens op consultatie geweest en toen hebben ze mij gemeld dat ik er 3 maand moest bijtellen, september - oktober dus. Daar kon ik nog mee leven. Nu heb ik 2 weken geleden naar Leuven gebeld en nu hebben ze mij dus gemeld dat de operatie zeker niet meer voor dit jaar is. Dit nieuws sloeg in als een bom. Ik begin ook meer en meer last te krijgen van mijn endometriose terwijl ik men maandstonden niet heb. Het wachten begint enorm op mij te wegen. Vooral omdat wij een grote kinderwens hebben die nu altijd maar opzij wordt geschoven, zonder dat we nu iets hebben om naar uit te kijken.
Zijn er nog mensen die zo lang moeten wachten. Ik heb geen zware vorm van endometriose, wel diepe endometriose, maar tot nu toe maar op 1 plek. Het is wel een grotere en die zit op een heel pijnlijke plaats. Ik weet niet goed wat ik moet doen. Ik heb ook al gelezen dat sommige zich in een ander ziekenhuis hebben laten opereren? Wat zijn jullie ervaringen daarmee?

Soerke
Berichten: 53
Lid geworden op: 9 oktober 2009, 19:42

Bericht door Soerke » 15 juli 2010, 12:15

hey dames

ik duim zo hard voor jullie dat het allemaal goed verlopen is. Laat eens iets horen, dan weet ik wat mij te wachten staat.

Ik ben op 1/12/09 op de wachtlijst gezet en ik zou een dik jaar moeten wachten. Dr Tomassetti sprak van februari 2011. De wachttijd begint nu serieus door te wegen. Ondertussen bevallen vrienden van hun 2de.

De dokter raadde me aan om de pil gewoon door te nemen omdat dat de endo wat tegen gaat. Maar altijd doornemen lukt niet, mijn lichaam protesteert en gaat dan toch over op ongesteldheid als het te lang duurt. Mijn homeopaat behandelt me door mijn hormonale huishouding mee te ondersteunen en ik volg ook een dieet die de endo sterk kan doen minderen. Alleen ga ik niet weten of het gewerkt heeft, want naar binnen kijken kan je zelf niet doen.

Ik kijk zo uit naar 2011 en de kansen die terug open liggen!

liefs

sunshine
Berichten: 828
Lid geworden op: 12 december 2007, 19:52

Bericht door sunshine » 16 juli 2010, 23:54

Maya,

Ik kan je enkel zeggen "blijf in het ziekenhuis en bij de dokter waar je bent!". Zelf heb ik bijna 2 jaar gewacht op de operatie die uitgevoerd is door Meuleman en Thomassetti, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik weet dat 2 jaar hééééééééél erg lang is, zeker als je zooooo graag kindjes wil.

Ze hebben in LEUVEN een korte(re) en een lange wachtlijst. Je krijgt je brief 3 maanden voor de operatie plaats vindt. Indien je een multidisciplinaire operatie nodig hebt (met darmchirurg erbij) is de kans groot dat je op de lange wachtlijst komt. Zelf stond ik daar ook op.

Maar na jaren heel erg veel miserie en overgeven van de pijn en ik nu echt al sinds de operatie in feb 2009 volledig pijnloos! Ik wist niet meer wat het was me gewoon goed te voelen. Ik merk nu niet eens meer dat ik mijn regels heb. Ben helaas wel nog niet zwanger. Heb sinds de operatie 2 IVF pogingen gehad met 3 terugplaatsingen. 2 keer niet zwanger en 1 keer miskraam. En eind mei spontane zwangerschap met terug miskraam. We blijven leven op hoop.

Doe wat Leuven je zegt en het komt allemaal wel goed. Ik weet dat het wachten echt verschrikkelijk is, het gevoel dat je zoveel tijd verliest, iedereen steekt je voorbij en zelf kan je niks doen. Maar jou tijd komt nog...

Heel veel succes.
Sunny

nicky
Berichten: 19
Lid geworden op: 24 januari 2008, 21:49

Bericht door nicky » 29 juli 2010, 9:18

Hoi iedereen

Ook ik heb de lange wachtlijst van het UZ mogen ervaren. Bijna twee jaar terwijl ze me aanvankelijk hadden gezegd het voorjaar... wist ik veel dat het het voorjaar 2010 ging zijn.
Uiteindelijk ben ik dan geopereerd door dokter Tomassetti en ik ben heel erg tevreden over haar... Je kunt haar alles vragen en ze goocheld niet met medische termen.Ik voel me goed bij haar en ga vanaf nu ook al mijn afspraken bij haar vragen. Ik heb deze operatie en twee IVF-pogingen ook al gehad bij LIFE in Leuven en dat was toch andere koek moet ik zeggen.
Echt bandwerk vond ik het daar en nu mogen ze van het UZ zeggen dat het een fabriek is, ik heb daar al altijd de tijd gekregen om een goed gesprek te hebben en om al mijn vragen te stellen dus so far, so good...
Nu is het vooral herstellen van de operatie en in september starten we met een nieuwe IVF. Zelfs voor de IVF doen ze daar een intakegesprek terwijl bij LIFE ik mijn programma kreeg opgestuurd samen met een brochuurtje... Nog geen moment heb ik spijt gehad van de beslissing om naar het UZ te gaan. De wachtlijst is er onmenselijk lang maar persoonlijk vond ik het waard!

Soerke
Berichten: 53
Lid geworden op: 9 oktober 2009, 19:42

Bericht door Soerke » 30 juli 2010, 14:42

hey

Het doet toch altijd goed om dat te horen. Dat geeft toch weer een beetje hoop en geduld, merci!

liefs

stadsmensje
Berichten: 13
Lid geworden op: 2 augustus 2010, 21:15

wachttijd operatie

Bericht door stadsmensje » 8 augustus 2010, 12:48

Dag meisjes,

Ik stond zelf van ongeveer september 2008 op de wachtlijst en ben uiteindelijk in maar 2010 geopereerd, dus bijna 1.5 jaar later door dr Tomassetti. Dit was ondertussen al mijn 4de operatie voor endo.

Ze waren daar enorm vriendelijk en behulpzaam maar helaas was het gevolg van de operatie niet zo gunstig.

De enorme pijnen zijn er nog steeds en ik ga in oktober met mijn 3de IVF starten.

Hou de moed erin, de operatie komt er wel. Het wachten is moordend maar je kunt er helaas niets aan veranderen.

Veel succes allemaal !!!

Maya2009
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 mei 2010, 13:24

Operatie

Bericht door Maya2009 » 8 september 2010, 22:43

Hallo iedereen,

bedankt voor de reacties.
Ik heb dan toch begin augustus goed nieuws gekregen.
Begin augustus hebben ze mij opgebeld dat ik dan toch nog eind augustus kon geopereerd worden.
De operatie is ondertussen al voorbij.
En ze hebben gezegd dat we de eerste zes maanden moeten proberen om zo zwanger te geraken en dat er kans is dat dat zou lukken...
We hebben er terug goede moed in.

De operatie is goed meegevallen. Er was wel meer endometriose dan dat ze verwacht hadden, maar ze hebben geen stuk darm moeten wegnemen ofzo, dus dat was al zeer positief.

Nog eens bedankt voor jullie reacties!

Groetjes

fairy
Berichten: 16
Lid geworden op: 31 oktober 2010, 22:24

Bericht door fairy » 31 oktober 2010, 22:37

Hallo

Hier een endo patient met graad 4

Als ik dit zo allemaal lees dan gaan mijn ogen echt open. Wachtlijsten voor endo operaties, daar heb ik dus nog nooit van gehoord :shock:

Ik ben nu al 3 keer geopereerd en telkens was dat, op donderdag op consultatie bij mijn gyneacoloog ( tevens ook fertiliteits specialiste in het middelheim) en de dinsdag erachter lag ik al op de operatie tafel, ik heb dus nog nooit op een wachtlijst gestaan.

Mijn gyn is wel bij de laatste operatie erg geschrokken. Ik had 3 IUI pogingen achter de rug met 3 MK. Ik voelde me slecht en had veel pijn na de laatste poging en liep overdag rond op 3 pilletjes brufen 800. 3 maand na de mk toch naar gyn gegaan, zij deed een echo en zag vanalles met haar apparaat en besloot het beter te bekijken met een laparascopie. Ik heb de foto's mogen zien van de operatie en geloof me, je wilt ze gewoon niet zien, de endo zat echt overal verkleefd en echt dik.

stadsmensje
Berichten: 13
Lid geworden op: 2 augustus 2010, 21:15

Bericht door stadsmensje » 2 november 2010, 20:21

Dag meiden,

Ik stond sinds +/- september 2008 op de wachtlijst bij dr Tomassetti en Meuleman. 22 maart 2010 was het eindelijk zover. Ik heb de vrijdag voordien een telefoontje gekregen dat er een 'plaats' vrij kwam en diezelfde zondag mocht ik binnen voor operatie maandag. Ondertussen zijn we een dikke 6 maanden verder en voor mij is er nog niets veranderd.

Ik heb mijn maandstonden laten doorkomen en de pijn was even erg als tevoren. De keer daarop was net hetzelfde. Sindsdien heb ik nog vreselijke pijn bijgekregen aan de blaas, niet wetende wat het is. Ik ben zeer tevreden over UZ Leuven en dr Tomassetti maar voor mij heeft de operatie niet mogen baten. De dr vond dit zelf heel raar gezien de meeste pas maanden of jaren nadien de sympthomen terugkrijgen.

Ondertussen was dit mijn 5de operatie op 10 jaar tijd en wat mij betreft de laatste.

Wij zijn nu gestart met de voorbereidingen voor IVF. In 2005 heb ik 2x IVF gedaan maar alle pogingen waren helaas mislukt.

Ik leg mij stilaan neer bij het feit dat ik nooit mama zou worden. Ik heb leren leven met het feit dat er ergere dingen zijn in het leven. Ik zou alles doen en veel geld geven om mama te kunnen worden maar als het niet lukt weze het zo. Ik ben nu 32 en na deze IVF is het gedaan voor mij, ik kap ermee, 't is genoeg geweest.

Ik heb dit jaar een zeer goede vriend van 32 verloren en een vriendin heeft haar 11 weken oude zoontje mogen afgeven. Er zijn ergere dingen in het leven dan niet mama mogen worden.

Probeer de moed niet op de geven en geniet van de dinges die je wel hebt! Geniet van uw vrienden en familie en omgeving.

Ik weet wat het is om verlangen naar dat moederschap maar laat dit aub jullie leven niet beheersen xxx

Veel succes allemaal!

BVG
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 september 2017, 17:54

Re: Operatie endometriose

Bericht door BVG » 17 september 2017, 18:40

Ik heb net een operatie achter de rug (laparoscopie) in het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven door dokter Stephan Gordts (Fertiliteitscentrum Life Leuven) en ik wil hier even mijn positieve ervaring kwijt.

Er is bij mij endometriose vastgesteld in het UZ in Leuven (Gasthuisberg) in februari 2017. Ik moest dan uiteindelijk wachten tot juli 2017 voor mijn vervolgafspraak. Daar verwezen ze mij door naar dokter Meuleman, ik kreeg een afspraak in januari 2018! Ze zeiden er wel bij dat er dan nog een wachttijd van ongeveer 1 jaar moest gerekend worden voor een operatie (januari 2019 dus)! Dan maar op zoek naar een andere oplossing!

Na een hele research uiteindelijk bij het Fertiliteitscentrum Life in Leuven terecht gekomen. Ik kreeg al 2 weken later een afspraak met endometriose-specialist Stephan Gordts (begin augustus 2017), een MRI begin september en uiteindelijk op 14 september ben ik geopereerd, 6 weken na de eerste afspraak!

Dokter Gordts neemt de tijd om duidelijke uitleg te geven, komt heel aangenaam over, en je voelt je niet in een fabriek zoals in Gasthuisberg. Na de operatie kwam hij zelf vertellen hoe het gegaan was.

De operatie was niet van de minste: de endometriose zat tussen mijn baarmoeder, darm en schede en alles was aan elkaar verkleefd. Maar uiteindelijk is alles goed meegevallen en nu beklaag ik het mij dat ik het niet eerder gedaan heb!

Toen ik wakker werd na de operatie heb ik onmiddellijk extra pijnstillers gevraagd, en heb gedurende de hele dag geen spiertje pijn meer gehad. Dag 2 was de pijn onder controle met 'normale' pijnstillers zoals Paracetamol en Tradonal en kon ik al uit mijn bed. Dag 3 mocht ik naar huis.

Ik wil mensen die voor de operatie staan vooral geruststellen en ook meegeven dat het echt niet nodig is om 1,5 jaar te wachten om geopereerd te worden in Gasthuisberg.

Groetjes

Noa09
Berichten: 3487
Lid geworden op: 5 mei 2009, 12:46

Re: Operatie endometriose

Bericht door Noa09 » 25 september 2017, 23:51

Hoi,

Ik kom hier af en toe nog eens piepen...
Ben na n helse lijdensweg eind december 2012 bevallen van n superzoontje.
Ik lijd al jaren aan diepe endo, graad IV.
Ben destijds ook geopereerd dr Dr. Gordts, erg goede ervaringen mee.
Ook toen was er weinig tijd tussen het eerste consult, de MRI in t plaatselijke ziekenhuis, en het inplannen van de operatie (kennismaking in april, operatie al begin juli van dat jaar).
Houd er wel rekening mee dat de endo terug opflakkert door de behandelingen, ik kreeg er zeer pijnlijke endocystes door tijdens de stimulaties. Maar heb deze niet meer laten weghalen. En Zoladex sloeg niet aan bij mij, was n hel voor mijn humeur maar deed verder niet wat t moest doen.
Na de bevalling heb ik eigenlijk nauwelijks nog de vroegere zware endoklachten gehad, tot nu, maar de operatie is dan ook al van 2008 geleden en door het doornemen van de gewone pil is het meestal draaglijk.

Veel succes en voor degenen onder jullie die geopereerd gaan worden, spoedig herstel en veel geluk en doorzettingsvermogen toegewenst!

Noa09

babrah10
Berichten: 102
Lid geworden op: 2 februari 2018, 11:38

Re: Operatie endometriose

Bericht door babrah10 » 2 februari 2018, 11:47

Hoi,

Wij zijn sinds vorig jaar aan het 'kinder-wens-proces' begonnen.
Nadat er bij mijn vriend problemen met de zaadcellen werden bevonden, bleek ik onverwachts ook een erge vorm van endometriose te hebben. Dit zet ons dus in tijd zeer ver achteruit en intussen wordt iedereen in mijn omgeving zwanger (zo voelt het alleszins). Gisteren werd ik telefonisch gecontacteerd of het mogelijk was om 15.03 een ingreep te ondergaan omdat er iemand was weggevallen. Alles komt nu héél erg dicht bij en ik ben enorm zenuwachtig voor de chirurgie. En hoewel wij ons allebei zéér goed voelen bij het team van UZ Leuven begin ik toch te twijfelen of het misschien niet aan te raden was om een second opinie te winnen bij een ander ziekenhuis (Bijvoorbeeld Jette). Eenmaal geopereerd is er namelijk geen weg meer terug... het blijft in mijn hoofd spoken: wat als er complicaties optreden zodat ICSI niet meer mogelijk gaat zijn.

Toch ook serieus verschoten van wat er allemaal bij komt kijken: injecties om je in een 'tijdelijke menopauze' te brengen, 6dagen ziekenhuisopname en minstens 6 weken herstel. Een gesprek bij de chirurg (Dr. Tomasetti) moet ik nog krijgen op 21.02. Hopelijk kan zij me meer op mijn gemak stellen.

Babrah10
‘16 start fertiliteit
03 ‘18: operatie endom.
06 ‘18 Pu 1: 1 embryo
08 ‘18 Pu 2: 1 embryo
11 ‘18 Pu 3: 2 embryo’s
03’19 Pu 4: zwanger!
02’21 Pu 5: geen embryo’s

Oregano
Berichten: 286
Lid geworden op: 8 juni 2017, 16:29

Re: Operatie endometriose

Bericht door Oregano » 4 februari 2018, 9:54

Dag Babrah, ik wou je gewoon even zeggen dat ik het ook heb doorgemaakt, ben wel geopereerd in Bonheiden. Eerst drie maanden decapeptyl spuiten voor tijdelijke menopauze, dan operatie (ik heb 8 uur onder narcose gelegen) en dan idd 6 weken herstel. Het is idd zwaar, maar ik kan je alleen maar aanraden om er niet te veel bij stil te staan, gewoon verstand op nul en alles ondergaan. Je leven gewoon verderzetten. Het komt ondanks alles wel goed. Bij mij is alles doorgegaan vorig jaar in mei en eens die herstelweken voorbij waren, was het allemaal gewoon een herinnering. Intussen ben ik bezig aan eerste poging ivf in jette. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Veel moed!
Jette
11/2017 PU1: 4 embryo's --> 1 mk, 1 biochem zw
08/2018 test stollingsfactoren --> drager
09/2018 PU2: 1 embryo
10/2018 ERA-test: normaal receptief op d5
31/12/2018 tp - positief
09/09/19 - wolk van een dochtertje ❤️

babrah10
Berichten: 102
Lid geworden op: 2 februari 2018, 11:38

Re: Operatie endometriose

Bericht door babrah10 » 8 april 2018, 13:19

Intussen bezig aan week 4 van het herstel. Heeft allemaal toch wat meer impact op me gehad dan eerst gedacht. In het ziekenhuis 3 dagen enorm misselijk geweest van narcose en daarna pijnstillers. Gelukkig was de chirurgie verlopen volgens het beste scenario. Een 6-tal uur werk gehad maar wonder boven Wonder een darmsparende chirurgie. Eenmaal thuis krijg je zowel fysiek als mentaal een klop van de hamer. Niet gedacht dat ik die eerste week zo hulpbehoevend ging zijn... Rondwandelen was ook pijnlijk! Gelukkig ben ik aan mijn 4de week herstel bezig en langzaam maar zeker sterk kk aan. Nu vooruit kijken naar de volgende stap... hopelijk kunnen we deze zomer nog beginnen met onze ICSI behandeling. Nieuwe moed voor het nieuwe avontuur...

Dank je wel voor je reactie en je verhaal te delen.

Vele groetjes

Babrah10
‘16 start fertiliteit
03 ‘18: operatie endom.
06 ‘18 Pu 1: 1 embryo
08 ‘18 Pu 2: 1 embryo
11 ‘18 Pu 3: 2 embryo’s
03’19 Pu 4: zwanger!
02’21 Pu 5: geen embryo’s

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast