Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Een subforum is daarom opgericht om de andere subfora vrij te houden van niet inhoudelijke topics.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Nogmaals: DVO wenst deze oproepen te weren om bovenvermelde redenen en stelt het specifieke forum enkel ter beschikking uit noodzaak om andere fora niet te 'vervuilen' met ongepaste oproepen.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

Helaas moeten we vaststellen dat dit forum toch herhaaldelijk misbruikt wordt en is er besloten om ook hier een automatische verwijdering van berichten in te stellen na 14 dagen.

Gebruikers die dit forum blijven misbruiken, zullen van het forum geweerd worden.
Plaats reactie
SophiePeter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 juli 2020, 14:00

Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Bericht door SophiePeter » 25 juli 2020, 14:10

Wij zijn een koppel dat sinds 2 jaar gestopt is met de pil. We probeerden vol goede moed om zwanger te worden. Na een jaar was het eindelijk gelukt! Maar een paar dagen later liep het mis. Ik had een biochemische zwangerschap gehad.

Daarna ben ik naar mijn gynaecoloog geweest en die verwees me door naar een fertiliteitcentrum omdat er geen doorgankelijkheid was van mijn eileiders. Na een hele reeks onderzoeken wisten ze niet wat het probleem was en konden we onverklaard niet zwanger worden (doorgankelijkheid van mijn eileiders werd via andere test aangetoond). We probeerden verschillende keren via kunstmatige inseminatie, maar ook dit eindigde elke maand opnieuw in een grote teleurstelling.

Na een hele tijd werd uiteindelijk ontdekt dat mijn AMH-waarde extreem laag is. We probeerden vervolgens via maximale stimulatie om meerdere eicellen te bekomen (IVF). Uiteindelijk had ik 1 rijpe follikel waar geen eicel in zat... Daarna kregen we het nieuws dat we geen eigen kinderen zullen kunnen krijgen, iets wat we zooo graag willen.

De wachtlijsten voor eiceldonatie zijn enorm lang (2 jaar). De enige manier voor ons om iets sneller zwanger te worden is zelf op zoek gaan naar een donor. Nu zijn we dus op zoek naar iemand die bereid zou zijn om enkele van haar eicellen af te staan. Wij zouden graag met een anonieme donor werken en dus lijkt kruisdonatie voor ons de beste oplossing.

Voel jij je aangesproken of ken je iemand die ons zou willen helpen om onze droom te realiseren laat dan graag een berichtje na.

Alvast bedankt voor je reactie!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast