Uitgerekend februari 2020

Plaats reactie
Ylkyway
Berichten: 93
Lid geworden op: 10 maart 2019, 17:39

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door Ylkyway » 8 september 2019, 20:15

Hier ook nog niks gevoeld. Ik wacht vol spanning! Kwaaltjes vallen mee, misselijkheid is bijna verdwenen. Nu wel pijnlijke borsten en rugpijn maar das doort werk denk ik. Als ik slaap met zwangerschapskussen gaat het beter.

Wij hebben al vrij veel in orde. Kamer en kinderwagen zijn besteld, crèche in orde en geboortekaartjes ook in de maak😃

Tis nog vroeg maar we (vooral mijn vriend) nemen vanaf eind december een café bij ons int dorp over dus alles wat daarvoor gedaan is, is werk gespaard voor mij dan.

20/9 hebben we nieuwe echo, spannend!

Buikje begint nu goed zichtbaar te zijn. Nog niet veel bijgekomen, maar ik ben nu pas terug op mijn gewicht van voor zws dus had wat reserve. Nu ga ik wel wat opletten.

nieuweling
Berichten: 266
Lid geworden op: 11 december 2015, 16:42

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door nieuweling » 8 september 2019, 21:40

wens2020 schreef:
8 september 2019, 20:08
Ik had tot 12 weken elk kwaaltje die er bestond. Weken ziek in bed gelegen, maar nu sinds 14 weken ongeveer 0,0 symptomen. Ik kijk dus uit naar de echo aanstaande woensdag. 16 weken dan.
Als deze in orde is leggen we de crèche vast, beginnen we aan de babykamer en bestel ik alle materialen voor de doopsuiker in China :P
De laatste week heel wat ideetjes opgedaan en weet exact wat ik wil nu.
Een kladlijst voor een geboortelijst heb ik ook al, maar dit zal een klein lijstje worden en leg ik pas last-minute vast als ik zeker ben van wat ik nog kan gebruiken.
Een naam hebben we nog niet trouwens.
Ik heb de baby nog geen enkele keer gevoeld, maar kom wel aan in gewicht helaas :oops:
Hier Door zeer weinig plaatsen moet je met de crèche al heel vroeg zijn. We hebben onze plaats al vanaf week 5 moeten vastleggen. Gelukkig wel de crèche dat wij willen. Voor het doopsuiker hebben we nog geen enkel idee, idem kaartje.
Onze lijst gaat deze keer ook kleiner zijn. We hebben al redelijk wat. De naam hebben we wel al. Zowel voor een jongen als voor een meisje. Het gewicht valt hier voorlopig nog mee. Maar we weten van vorige keer dat dat plots snel kan gaan. Denk dat het nu 2 kg is, maar normaal weegt ze haar s morgens en nu was het s avonds. Het is nu ook niet dat je het kan gaan tegen houden.
Baby is ook heel erg bewegelijk hier. We zijn benieuwd of dat zo gaat blijven.

Ik ben wel benieuwd hoe groot hij nu gaat zijn. Vorige keer was hij 6 cm maar dat is bijna 4 weken geleden. Ik ga wel niet mee kunnen gaan. Dat vind ik echt wel heel erg jammer... heb zelf wel wat stress of alles in orde is. Maar denk dat dat bij elke echo zo gaat zijn 😁

Magnolia87
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 december 2018, 10:32

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door Magnolia87 » 9 september 2019, 9:42

Ik voel ze ook al heel veel. Vanaf het moment dat ik mij in de zetel leg of in bed, voel ik ze een paar keer. Gisteren legde mijn vriend zijn hand op mijn buik en ik voelde ze echt tegen zijn hand. Hij voelt het wel nog niet, hij zal nog wat geduld moeten hebben. Hij kijkt er enorm naar uit en was al gelukkig toen ik zei dat ik ze echt naar zijn hand voelde gaan.

Wij hebben ook al redelijk veel in orde. Net omdat de voorbije maanden zeer rustig waren bij mij op het werk en er nu 4 zeer drukke maanden aan komen. Een buggy hebben we in solden gekocht, geboortekaartje is af en sinds dit weekend heb ik het doopsuiker ook gekozen. Mijn metekindje gaat mij helpen om heel wat pomponnetjes te maken als versiering en zij is daar enorm enthousiast over. Meter en peter werden gevraagd en een deel van de geboortelijst ligt ook al.

In de herstvakantie, gaan we de logeerkamer/stort opruimen en beginnen aan de inrichting. Deze zomer hebben we onze meisjes hun kamer geverfd en behangen. Ik vond niet dat ik de babykamer kon in orde zetten, vooraleer hun kamer in orde was. Dat vond ik niet zo eerlijk tegenover hen :oops:

Een naam hadden we, maar ik begin toch wel weer te twijfelen. Dat vind ik echt het moeilijkste om vast te leggen.

Vermoeidheid is redelijk over, maar hier begint de rugpijn toch ook wel wat op te komen. En het straalt meteen uit naar mijn been. Een warm bad en een zwangerschapskussen zijn mijn redding voorlopig. Misselijkheid nog niet volledig over, de vaatwas kan ik nog steeds niet openen zonder naar het toilet te moeten lopen. Ik vrees dat dat de hele zwangerschap zal blijven :lol:

princessjesliefde
Berichten: 21
Lid geworden op: 6 mei 2019, 11:25

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door princessjesliefde » 9 september 2019, 10:43

Hey iedereen! Net even bij gelezen, veel meisjes precies heb ik de indruk :D
Hier ondertussen 19w3d, komende vrijdag de 20w echo! Zo spannend! Ben echt benieuwd of alles goed is met ons boeleke.. tegelijkertijd is dat ook de eerste bmh meting na de operatie, heb toch een beetje stress.. dit weekend toch redelijk wat harde buiken gehad. Gebruik nog steeds dagelijks 1 utro, en heb die dit weekend even opgedreven naar 2. Ik ben nu al 4 weken thuis van het werk, en voel toch dat de rust nodig is..
Als de echo vrijdag goed is, gaan we ook beginnen voorbereiden. Crèche ligt ook al vast van week 5, hier ook beperkte plaatsen.
De basis van de lijst is al gelegd. Volgende week komt iemand langs om geboortekaartje te bespreken. Namen twijfelen we nog tussen 2, we hebben elk een favoriet. :D
Hier begint nu het spannendste deel.. het is echt al een mentale strijd met mezelf.. wil zoooo graag een voldragen zwangerschap deze keer.. maar ga nu al blij zijn als we de 26w grens halen en dan per 2 weken verder.

Ik voel ze sinds 16 weken bewegen, het is echt een actieve baby. Voel ze meermaals per dag, en je kan mn buik echt al zien bewegen. Mn man heeft ze ook al gevoeld.

Las dat er vandaag iemand echo had, en dan 11/9 ook nog iemand? (Namen even vergeten sorry!) spannend!! Vrijdag na bijna 5 weken eindelijk terug aan ons dan!

princessjesliefde
Berichten: 21
Lid geworden op: 6 mei 2019, 11:25

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door princessjesliefde » 9 september 2019, 10:44

Hier ook trouwens nog iedere ochtend overgeven. Zal ook tot het einde vd zwangerschap zijn vrees ik. T is vr de goeie zaak zeker ;)

nieuweling
Berichten: 266
Lid geworden op: 11 december 2015, 16:42

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door nieuweling » 11 september 2019, 6:57

De echo was perfect! Hij zou nu iets meer dan 13 cm zijn. Met beentjes bij, zou het rond de 20 cm zijn. Verder bewoog hij heel erg goed. De dokter blijft hem heel erg beweeglijk vinden :).

19/10 mogen we voor de belangrijke 20 weken echo gaan. Wel op 22 weken pas. Had vroeger gehoopt. Dit is niet bij hem, maar bij iemand dat dit heel erg vaak doet. Hij gaat ons op 21/10 nog eens zien. Vonden we wel wat raar en gaf ons het gevoel dat er iets mis zou zijn. Maar de dokter verzekerde ons dat dit nu altijd zo is en dat dit door tijdsgebrek van zijn kant uit komt. Hij was heel enthousiast. Ik heb wat meer schrik ervoor, vriendin totaal niet.

Binnen 1/2 weken gaan we aan alles beginnen. In de herfstvakantie wordt het kamertje in orde gezet, samen met de garage opruimen. De geboortelijst gaan we aanleggen en dan de kaartjes en doopsuiker.
We hebben het aan 1 meter al gevraagd. De andere meter moet nog gebeuren. Maar denk wel dat dat goed gaat komen.

Ik denk dat ik gisterenavond baby voor het eerst heb gevoeld. Het was iets tussen stapjes/ wrijven tegen hand. Vriendin sliep dus kon niet vragen of hij het was.

wens2020
Berichten: 133
Lid geworden op: 14 mei 2019, 11:42

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door wens2020 » 11 september 2019, 18:30

Hier ook de echo helemaal in orde. Baby weegt al 155 gram en is 15 centimeter.
Over exact 4 weken de 20 weken echo.

nieuweling
Berichten: 266
Lid geworden op: 11 december 2015, 16:42

Re: Uitgerekend februari 2020

Bericht door nieuweling » 11 september 2019, 21:44

wens2020 schreef:
11 september 2019, 18:30
Hier ook de echo helemaal in orde. Baby weegt al 155 gram en is 15 centimeter.
Over exact 4 weken de 20 weken echo.
Wat een geluk. Wij hadden ook gehoopt op 20 weken. Maar het is 22 weken geworden. Dat lijkt echt nog oneindig ver!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast