Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Plaats reactie
lilly
Berichten: 12
Lid geworden op: 27 februari 2008, 13:18

Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door lilly » 27 april 2014, 21:01

Heb gisteren van mijn vriendin de opmerking gekregen dat ik al blij mocht zijn met mijn zoon... Een beetje later zei ze tegen mijn zoon: jij hebt toch altijd mooie kleertjes aan he, zeg tegen je mama dat ze alles goed moet bijhouden zodat ik ze kan gebruiken als ik nog eens een zoontje krijg.. Daar heb ik me kunnen inhouden, maar thuis ben ik helemaal ingestort.. Zij heeft al 2 kids, en ze vind het maar normaal en van zelfsprekend dat ze een derde mag hebben, en ik moet 'gelukkig zijn' met 1??
Wie van jullie herkent dit?

Ilse_1977
Berichten: 274
Lid geworden op: 18 mei 2010, 14:16

Bericht door Ilse_1977 » 28 april 2014, 13:24

dag Lilly, dit is inderdaad zoo herkenbaar...
Bij ons is het helaas al een tijdje afgelopen voor een brusje, nu in Juli is het een jaar geleden dat de laatste cryo werd teruggeplaatst.
Mijn dochter is er gekomen via ICSI, tweede poging was raak, dus dachten we voor een brusje zal het ook wel makkelijk gaan, ni dus, vier verse pogingen en 7 TP later is er geen brusje gekomen. En dan krijgt ge van uw omgeving de reactie " maar zijt blij ge hebt een gezonde dochter, het is toch gelukt bij jullie". En volgens mijn zus moest ik mij dan maar bezig houden met wat projecten in huis bijvoorbeeld....
Ergens diep vanbinnen weet ik dit allemaal ook wel , en zijn we 300% gelukkig dat we een dochter hebben kunnen krijgen, maar toch steekt het gemis van een brusje soms nog de kop op zene.... Vooral omdat mijn dochter zoo lief kan zijn voor babytjes, en ik het spijtig zal vinden dat Kaat later geen brusje zal hebben om mee op te trekken en ze er later met alles alleen voor staat.
Maar het is nu zo, ik kan ni zeggen dat ik er geen moeite voor heb gedaan.
Mijn zus en anderen bijv hebben kinderen gekregen op natuurlijke wijze, en ik denk dat zij ni goed snappen hoe de mm in mekaar zit.

groetjes,

Ilse

valentijn
Berichten: 559
Lid geworden op: 29 juli 2011, 18:54

Bericht door valentijn » 28 april 2014, 14:51

Herkenbaar hoor, echt waar. En mensen die niet in de mmm zitten kunnen het ook bijna onmogelijk echt snappen. Ik ben na ruim 9 jaar gezegend met 2 knappe meisjes. Maar ho maar als je laat vallen dat je kinderwens eigenlijk niet compleet is ( en in ons geval ook nooit zal worden) en dat ergens wel wat pijnlijk is ( versta me niet verkeerd he want ik ben dankbaar en dolgelukkig met wat mij toch nog gegund is maar als we gewoon kinderen hadden kunnen krijgen dan waren het er zeker vier geweest). Anderen kunnen dit niet snappen omdat ze dat gevoel niet kennen.

trinity
Berichten: 2099
Lid geworden op: 29 juni 2010, 17:19

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door trinity » 1 augustus 2014, 15:52

hoi,
amai, zo herkenbaar
mensen weten toch soms echt niet wat ze zeggen
we hebben een zoontje van 3 jaar (door icsi1) en we zijn daar dolgelukkig mee maar ons gezinnetje is nog niet compleet
icsi2 was een regelrechte teleurstelling met 3 cryo's die het niet overleefd hebben
momenteel aan de pil om dan icsi3 te starten maar wat als het nooit meer lukt?
ik denk niet dat ik dat ooit een plaats ga kunnen geven
nu ja, ik heb de strijd nog niet opgegeven en ik hoop echt dat het ons nog eens lukt maar je staat er toch eens bij stil hé
we krijgen ook veel reacties van vrienden en familie na onze mislukte icsi 2 "je hebt michiel al, wees blij" of "als het niet meer lukt, je hebt er toch eentje"
ze staan niet stil dat het zo'n zware beproeving is
dus nu zeggen we niks meer dat we nog een poging gaan doen, ik kan al die telefoontje bemoeizieke telefoontjes wel missen
ze denken dat icsi even vanzelfsprekend is dan op een natuurlijke manier zwanger worden
ei'tje bevruchten, terugplaatsen en 9 maanden later een happy baby denken de meesten in onze omgeving
en als je dan verteld hoe wij ons voelen staan ze met verbazing en ongeloof te kijken en krijg je dan die kwetsende opmerkingen dat we er al eentje hebben
dat ze eerst een nagaan hoeveel we er hebben moeten voor doen en hoe lang de weg er naartoe was
och, het heeft geen zin om ons er druk over te maken zeker, ze zullen het nooit snappen
Stlucas Gent, 3 iui neg, icsi1 een flinke zoon, icsi2 neg, icsi2.1 cryos niet overleefd, icsi 2.2 laatste 2 cryos niet overleefd, icsi3 neg geen cryos, icsi4 bbz rechtse eileider verwijderd, 2 cryo's, icsi4.1 neg, icsi4.2 pos uitgerekend voor 11\11

AGR
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 september 2014, 20:10

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door AGR » 19 september 2014, 13:26

beste,

Dit is idd een reactie die wij ook al vaak kregen. En inderdaad als we naar de statistieken kijken mogen we wss blij zijn dat we al eentje hebben. Maar ook bij mij ligt dit gevoel helemaal anders. Wij zouden zeer graag een brusje voor ons dochter "maken" . ik denk dat heel veel mensen die vlug spontaan zwanger worden niet begrijpen hoe reëel de kinderwens kan zijn naar een 2é of 3e kindje tot er op een dag iemand tegen hen zegt dat het niet meer kan. Om dan nog maar te zwijgen hoe diezelfde mensen dan geweldig tactvol kunnen klagen tegen je over hoe lastig het wel is om zwanger te zijn als je reeds een kindje hebt, hoe misselijk of hoe moe ze wel zijn... terwijl anderen 9maand met een glimlach zouden overgeven.

Blijven proberen en het hoofd omhoog houden zeker. ;-)
Sterkte

E-ke84
Berichten: 496
Lid geworden op: 13 juli 2011, 18:28

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door E-ke84 » 7 oktober 2014, 15:01

Heel erg herkenbaar.

Of... het heeft wel zes maand geduurd na het stoppen van de pil eer we zwanger raakten :x :evil:
Dan wil ik schreeuwen: mensen, let eens op tegen wie je het hebt!

En ik was onlangs bezig tegen een vriendin (wel een speciaal geval :) ze heeft geen relatie en ook geen kinderen en zit er nog niet gehaast op ook om zwanger te worden) dat ik binnenkort ga bellen voor opnieuw te starten voor een brusje.
Haar reactie: als het weer zolang duurt, dan mag je toch weer blij zijn? Er zijn mensen die het veel erger hebben dan jullie. Die kunnen geen kinderen krijgen. Jij hebt er al één hé.

Hmmm, heb gezegd tegen haar: wees niet te snel met zo een uitspraken want tenzij je er in zit of het meemaakt, is het makkelijk om van buitenaf te oordelen.
Want als je midden in pogingen zit, van ene afspraak naar de andere holt, elke dag spuit... dan denk je echt niet van: hé, ik heb geluk want het zal misschien nog lukken. Er zijn anderen die het moeilijker hebben dan mij :?

Dat snapte ze gelukkig wel. Ik ben op haar nu ook wel niet kwaad of zo want het is echt haar wereld niet en ze is echt heel erg nuchter ongeveer 90% van de tijd :D En ze kan niet altijd even goed steunen op dat vlak.
Moest het van anderen gekomen zijn, dan was ik zeker uitgevlogen :-)

Het is met zo vele dingen zo hé: zit je er niet in, dan kan je onmogelijk weten en de meeste mensen zijn nu eenmaal niet subtiel in hun verwoording.

Gelukkig bestaan er nog fora zoals deze :-) Hier kan je gelukkig wel je ei en je frustraties kwijt.
6 ICSI en 2 prachtige zonen (januari 2013 en augustus 2016)! Ons gezin is compleet.

yerini
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 april 2015, 18:37

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door yerini » 25 april 2015, 20:18

Ook wat met dit probleem te kampen maar toch nog ietsje anders.

Plusmama van 3 meisjes.
Zoontje met mijn man door icsi van 17m.

Nu heb ik zelf nog een kinderwens, wil zó graag nog een kindje, maar mijn man wil totaal niet meer.
Lig op dit moment vreselijk met mezelf in de knoop.
Probeer het van mij af te zetten, want ik begrijp mijn man zeker, maar ik voel mij gewoon niet compleet terwijl ik toch gelukkig ben met mijn zoontje.

Paula
Berichten: 50
Lid geworden op: 16 april 2012, 17:55

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door Paula » 25 juni 2015, 22:24

Hey jullie allemaal,

Ik heb dit ook een aantal keer gehoord... We hebben een gezond en lief kindje van bijna 2j, en eind december is ons allerliefste sterretje na bijna 24w zwangerschap geboren: hij had een zeldzame afwijking die hem heel wat fysieke problemen en een minder goede levenskwaliteit zouden geven. Ik wou niet dat hij zou afzien, er was ook geen behandelmogelijkheid, en als hij geboren zou zijn na een voldragen zwangerschap dan was de kans 50% geweest dat hij overleden was in de eerste 48u (ondanks maximale zorgen op neonatologie). Nu wil ik eigenlijk bijna met niemand bespreken dat we toch nog eens nadenken en informeren voor een derde kindje. Ons traject zou dan opnieuw ICSI met donorsperma inhouden. Ik ben er 38. De fertiliteitsbehandelingen waren voor mij niet heel erg belastend, we hadden aanvaard dat dat onze weg was...
Door wat we recent meegemaakt hebben, laat ik me niet meer overspoelen door emoties als iemand mij kwetst door mijn leven, gevoelens, gedrag, wensen... te beoordelen/te veroordelen. Ik heb gemerkt dat ook professionals de reflex hebben om vanuit hun 'buikgevoel' of eigen ideeen te spreken: naar aanleiding van de slechte diagnose kregen we zelfs van de arts die ons begeleidde bij de zwangerschapsonderbreking voorbarig te horen dat we toch zeker niet meer met die donor zouden moeten werken en dat ik toch oud was en dat ICSI toch bepaalde risico's inhield... Ik zat dus met heel wat schuldgevoelens opgezadeld (naast dat van het onderbreken van de zwangerschap op zich al) tot we na bijna 5 maanden (na onderzoeken en bespreking met genetici) het goede nieuws kregen dat de aandoening van ons sterrenkindje niet vaker voorkomt bij 'oudere' vrouwen, dat ook behandeling met dezelfde donor geen probleem vormt, dat het niet aan ICSI ligt...

Ik wil jullie meegeven: leef je leven voluit, wees veerkrachtig en weet waar jij voor staat en wat jouw waarden zijn! Ik wens het jullie zo hard toe. Ik weet dat jullie zeer goede mama's zijn en er nog een kindje bij willen en gun het jullie! Mensen met een 'simpelweg' vervulde kinderwens hebben er nooit bij stilgestaan dat er veel onzekerheden zijn in het leven, en wat een 'zeer gewenst' of 'zeer welkom' kindje voor ons betekent.
Toitoitoi Paula
na icsi-d owv azoöspermie trotse mama van lieve dochter °10/2013 en heel lief sterrenzoontje *12/2014

Ilse_1977
Berichten: 274
Lid geworden op: 18 mei 2010, 14:16

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door Ilse_1977 » 1 juli 2015, 14:00

Beste Paula,

Zoo herkenbaar, dezelfde leeftijd, ben zelf ook 38jaar, heb een ICSCI dochtertje van ondertussen 4jaar.
Ik heb zelf ook niet hard afgezien van de behandling, de tweede poging was de juiste.
Maar dan ben ik mijn droom achterna gegaan, wat achteraf mentaal veel te zwaar bleek te zijn, ik heb al mijn overige pogingen opgebruikt voor een brusje, heb 8 terugplaatsingen gehad in totaal, telkens perfecte embryo's en toch heeft er zich geen enkel zich willen innestelen. Mijn man wilde er vroeger mee stoppen, maar ik had mijne droom wilde percé mijn dochter een brusje geven, en dat begon heel zwaar te wegen op onze relatie.
We zijn er sterker uitgekomen, maar dat heet wel wat tijd gekost.
Ondertussen heb ik er nu na twee jaar wel mee verzoend dat ons Kaat alleen zal blijven, ze is gelukkig bij ons, vraag zelden eigenlijk achter een babytje..
Maar de twee keren dat ze dat al heeft gedaan, waren toch wel messteken recht door mijn hart, figuurlijk dan.
En ik kan soms nu nog uit mijn lood worden geslagen, door mensen die toch Onverwacht zwanger blijken te zijn, waar brusjes geboren worden, en jij verwoordt het wel heel mooi, dat je inderdaad moet proberen om u te wapenen, wat veerkrachtig moet worden........
Ik probeer heel dikwijls om het los te laten, het is nu zo, en wat zeg ik 300% te genieten van ieder moment van onze dochter.
Het is zo wij beseffen heel goed welk parcours we hebben moeten afleggen, en hoe dankbaar we eigenlijk moeten zijn dat we toch maar een kindje hebben....
En zoals ze ook zeggen " Wees blij met wat ge hebt, en blijf ni stilstaan bij wat ge hadden willen hebben."

x
Ilse

Julie278
Berichten: 544
Lid geworden op: 17 december 2011, 22:42

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door Julie278 » 10 juli 2015, 21:01

Ilse, zo sjiek van jou. Mocht deze poging en mss nog een allerlaatste 8ste icsi poging op niets uitdraaien, hoop ik dat ik die knop ook kan omdraaien. Ma nu kan ik da echt nog niet. Voor mij is het tevoren om het hoofdstuk brusje af te sluiten.

In ieder geval, super da jij die klik hebt kunnen maken, chapeau. Al zal je natuurlijk ook nog super ellendige momenten meemaken.

Knuf

Mamavan6
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 juli 2017, 16:28

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door Mamavan6 » 12 juli 2017, 16:43

Hier willen we ook graag nog eentje .. ook bang voor de reacties want het is ook het eerste kindje niet meer...

tengeltje
Berichten: 76
Lid geworden op: 27 september 2016, 15:37

Re: Je mag al blij zijn dat je er een hebt...

Bericht door tengeltje » 12 juli 2017, 20:25

hier anders,maar toch ook dezelfde reacties....

pril miskraam,gezond zoontje,daarna miskraam op 16 weken,daarna gezonde dochter.

daarna al 5 miskramen(3 prille,eentje op 12 weken en opnieuw een op 16 weken).
mensen zeiden en zeggen dat constant: 'ja maar,je mag gelukkig zijn,je hebt er al 2'
ze ik steenvast 'is zever.het is niet omdat je al 2 kindjes hebt,dat je niet intens naar een 3de kan verlangen'.
dan zwijgen ze ook....

ik denk dat we zo'n mensen gewoon telkens opnieuw met hun neus op de feiten moeten drukken,want die beseffen dat niet.
het is niet omdat het bij andere mensen volstaat om 1 of 2 kindjes te hebben,dat andere mensen daarmee ook een gevoel van 'dit is het voor mij' hebben.
pas als ze dat inzien,geven ze geen zo'n commentaren meer.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast