Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Andere behandelingen forum.
Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 13 oktober 2016, 15:13

Hallo,

Mijn naam is Sharon en ik ben nieuw hier. In november besloten mijn vriend en ik dat de tijd rijp was voor een kindje van ons samen. Omdat ik op medisch vlak een hele weg had afgelegd de laatste paar jaar (klierkoorts in 2011 gevolgd door complicaties en tal van onderzoeken waar ik nu een milde vorm van fibromyalgie en CVS) overhield) deed ik alles volgens het boekje. Van de specialist kreeg ik groen licht na afbouwen van de medicatie. In februari ging ik naar de gynaecologe op pre-zwangerschapsconsult. Ze wees me op het feit dat ik wat te zwaar was en een tiental kg moest proberen te vermageren. Echter eet en leef ik vrij gezond, maar kan ik door de fibromyalgie niet intensief sporten en heb ik ook een trage suikerverbranding. Ze nam bloed af waaruit bleek dat ik een te trage schildklier had, hiervoor kreeg ik medicatie. Nadien bleek ook dat ik een infectie met toxoplasmose had, ik kreeg dus verbod om zwanger te worden. Dat bracht veel stress mee want ik moest maandelijks op controle. Uiteindelijk wachtte ik zes maanden op groen licht. Helaas kwam mijn natuurlijke cyclus niet meer op gang.. dit bezorgde extra stress. In afwachting lette ik extra op mijn dieet en verloor 8 kg. In juli ging ik naar de gynaecoloog in verband met het niet doorkomen van mijn ms. Ik belandde niet bij mijn gebruikelijke gynaecoloog die zelf in zwangerschapsverlof was. Deze consultatie verliet ik compleet getraumatiseerd. De dokter was enorm grof en zei erge dingen dat ik sowieso mijn kind zou verliezen en zo. Hij boorde mij compleet de grond in terwijl ik al zo mijn best had gedaan. Uiteindelijk stelde hij me totaal niet gerust en had ik weer enorme angsten/stress. In september ging ik op jaarlijkse controle bij de specialist. Hij vond het onvergeeflijk van deze dokter en kon mij geruststellen, de stress ging weer weg, maar nog steeds geen regels. Een week later kon ik dan eindelijk bij mijn eigen gynaecologe terecht die tevreden was over het al bereikte gewichtsverlies. Echter kon ze me geen duidelijke oorzaak geven voor de ontbrekende cyclus. Ze vermoedt stress gezien ik vroeger met hetzelfde gewicht wel een normale cyclus had. Intussen ben in dus gestart met clomid. De eerste ronde is nu net achter de rug (50mg) maar had geen succes. Geen enkel eitje was gegroeid. Er was wel een kleine cyste te zien bij de laatste echo. Vandaag ben ik gestart met de tweede ronde clomid (100 Mg). Omdat ik zo onzeker/bang ben geworden en me ook wel alleen voel in dit verhaal zoek ik dus een beetje naar steun van lotgenoten en ook wel positieve verhalen. Bij wie werkte de eerste ronde clomid ook niet of gebruikt dit nu ook? Wie had ook traumatiserende ervaringen bij de gynaecoloog?

Merci alvast!

Groetjes

Mom2beTess
Berichten: 42
Lid geworden op: 26 augustus 2016, 14:01

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Mom2beTess » 13 oktober 2016, 21:27

Hey Sharon,

Als je even op de verdwaalde ooievaar kijkt dan zal je wel merken dat je helemaal niet alleen bent, in tegendeel.
Je hebt precies wel een hele hoop miserie gehad, hopelijk gaat het nu met de hogere dosis clomid wel beter en rijpt er wel een mooie follikel. Ik heb 4 rondes clomid achter de rug en ben nu aan het wachten op goed of slecht nieuws.
Het wachten na een behandeling is voor mij het meest slopende,vooral omdat ik steeds overtijd ga. De behandelingen zelf zijn voor mij niet vervelend ofzo, heb ook nergens last van buiten wat acne in mijn gezicht. Bij mij deed clomid en pregnyl goed zijn werk maar toch zonder zwangerschap tot nu toe.

Veel succes! x

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 14 oktober 2016, 0:14

Hoi,

Merci voor je reactie. Idd een hoop miserie gehad maar ik hou me sterk. Ene dag gaat natuurlijk makkelijker dan de andere, dat gevoel zal je wss heel goed kennen. Het wachten lijkt me zenuwslopend. Wanneer weet je meer? Ik hoop dat we beide vlug zwanger raken, want dat niet weten vind ik nu al zwaar. Ik duim mee alvast. Is er bij jou een oorzaak gevonden?

Groetjes, Sharon

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 14 oktober 2016, 0:16

Voorlopig ook weinig klachten van de clomid zelf, maar net als jij ook meer acne in het gezicht. Dit even terzijde :)

Gaby
Berichten: 152
Lid geworden op: 16 september 2016, 11:12

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Gaby » 14 oktober 2016, 9:37

Hej Sharon,

om even in te pikken op het verhaal van die dokter: dit is helaas herkenbaar voor mij. Ook wij hebben een soortgelijke ervaring meegemaakt met een gynaecoloog. De manier waarop ik dat heb een plaats kunnen geven is door een officiële klacht in te dienen bij het ziekenhuis waar deze persoon werkt. Ik heb op een beleefde manier een klachtenbrief geschreven en uitgelegd dat het consult op een voor ons onaanvaardbare manier was verlopen en dat ik dat ongehoord vond.
We hebben hierop antwoord gekregen van het ziekenhuis dat dit besproken is geweest met de arts in kwestie, alsook met de directe leidinggevende. Is dat een oplossing die ons helpt? Nee. Maar, het is aangekaart, en als veel patiënten deze ervaring hebben en het laten weten, dan zal die persoon op lange termijn misschien het gedrag aanpakken bij zichzelf.
Onze huisdokter steunde ons ook in deze klacht, en moedigde ons aan om dat zeker niet zomaar te laten passeren.
Het is belangrijk dat je je niet laat doen, en dat je je eigen grenzen goed bewaakt in heel dit vruchtbaarheidstraject. Het is allemaal heel ingrijpend, het gaat over je persoonlijk leven, je lichaam, je relatie. Ga meteen weg bij zo een arts, want dat helpt je niet vooruit. Zoek een arts waarmee het 'klikt', die je vertrouwt, en waarbij je het gevoel hebt dat ze luisteren naar jou.
Voor de rest wil ik je veel succes wensen.

Groetjes
IVF 1 - Zwanger!

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 14 oktober 2016, 14:36

Dank je voor je reactie Gaby. Ik ben dus niet de enige die zon ervaring meemaakte bij de gynaecoloog, mag ik vragen wat de dokter tegen jou zei? Dit mag ook wel in een priveberichtje. Want zijn geen dingen die je zomaar even openbaar zet natuurlijk. Als je niet wil, geen probleem hoor.

Mijn specialist heeft me ook aangeraden om een klachtenbrief te sturen omdat hij het gedrag van deze gynaecoloog ongehoord vond en er blijkbaar al wat winden over hem waaien. Ik vraag me alleen af of het geen vijgen na Pasen zijn? Deze consultatie dateert van midden juli. Ik had toen ook al getwijfeld, maar vroeg me af of ik niet overdreef. Terwijl ik toch wel erge dingen te horen kreeg, hij zei nog veel meer... toen de specialist letterlijk met zijn mond open naar mijn verhaal luisterde wist ik dat ik niet overdreef. Omdat er ook een fout gemaakt was ivm de toxoplasmose wou ik eerst mijn eigen gynaecologe haar verhaal horen. Anders ging dit mee de klachtenbrief in, ik vertelde haar ook het verhaal van die consultatie. Ze reageerde dat ze het met zich mee zou nemen en dat ze de woorden van een andere dokter niet terug kon nemen. Ik moet wel zeggen dat ze nu een pak gemoedelijker is en meer rust brengt en praat ook niet meer over mijn gewichtsproblemen. Maar als ik dan die ene verschrikkelijke dokter zie dan krijg ik direct de bibber op mijn lijf. Drie maanden later spoken zijn harde woorden nog door mijn hoofd, Het is echt een trauma dus ik ben wel van plan de brief te versturen, zeker na jouw verhaal. Die man mag echt nooit nog aan me komen, ik huiver ervan dat je als dokter zon dingen kan zeggen.

Hopelijk krijgen we allemaal snel ons wondertje!!

Sharon

Mom2beTess
Berichten: 42
Lid geworden op: 26 augustus 2016, 14:01

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Mom2beTess » 15 oktober 2016, 12:53

Hey sharon,

Mijn vorige berichtje is precies niet geplaatst, dus zal nog is proberen.
Ik heb pcos dus bijna geen syclus, of heel lang en heel onregelmatig.
Ja hopelijk voor iedereen hier snel een wondertje!

X

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 15 oktober 2016, 18:08

Hey,

Ik denk dat het misschien ook pcos kan zijn van mij. De symptomen stemmen overeen, zien ze dit in het bloed? Want de dokter sprak hier wel nog niet over.

Groetjes,

Sharon

Mom2beTess
Berichten: 42
Lid geworden op: 26 augustus 2016, 14:01

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Mom2beTess » 16 oktober 2016, 19:35

Hey!

Ik ben na een half jaar proberen naar de huisdokter geweest en deze sprak ook niet van pcos, 2 maanden later naar de gyn/fertiliteitsarts geweest en deze bekeek mijn bloedresultaten en deed een echo en sprak meteen van pcos.
Maar je kan niet zeggen als je pcos hebt dan doe je er normaal 1,5 jaar over om zwanger te worden ofzo, de ene vrouw met pcos is natuurlijk en snel zwanger de andere doet er jaren over(terwijl er eigelijk ongeveer hetzelfde probleem is)
Ja als er een naam opgeplakt word dan kan je er beter mee omgaan denk ik, dan dat ze zeggen er is geen oorzaak woordoor je niet zwanger word.

Groetjes x

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 16 oktober 2016, 23:33

Hmm ik zal er toch eens zelf naar vragen dan, is idd veel lastiger als je de oorzaak niet kent. En weten dat ik twee jaar op routine controle ging en de gynaecologe toen zag dat er een eitje gesprongen was los door mijn pil heen. En nu ik volledig klaar ben voor dat kindje lukt het plots niet meer. Best wel frustrerend...

Katka
Berichten: 62
Lid geworden op: 24 september 2016, 17:30

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Katka » 19 oktober 2016, 17:37

Bij mij spreken ze van pco-achtige eierstokken. Kan dus ook.
Mijn bloedresultaten toonden aan dat de verhouding LH/FSH niet juist waren, maar testosteron was wel normaal.
Op echo zagen ze wel veel cysten zitten dus kreeg ik die diagnose.

Ik heb ook een 2e opinie gezocht. De eerste gynea wou ons eerst nog een jaar laten proberen en de ander zei dat we best meteen clomid en pregnyl konden starten... Zo zie je maar.
Afbeelding

Mom2beTess
Berichten: 42
Lid geworden op: 26 augustus 2016, 14:01

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Mom2beTess » 19 oktober 2016, 19:23

Ja er bestaat vanalles he. (spijtig genoeg)
Ondertusse weer 15 dage na pregnyl, nu zijn de lastigste dagen.

Katka
Berichten: 62
Lid geworden op: 24 september 2016, 17:30

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Katka » 19 oktober 2016, 19:40

Mom2beTess schreef:Ja er bestaat vanalles he. (spijtig genoeg)
Ondertusse weer 15 dage na pregnyl, nu zijn de lastigste dagen.

Ik duim!!! Ik zit 11 dagen na pregnyl.
Afbeelding

Mom2beTess
Berichten: 42
Lid geworden op: 26 augustus 2016, 14:01

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Mom2beTess » 19 oktober 2016, 20:35

Katka schreef:
Mom2beTess schreef:Ja er bestaat vanalles he. (spijtig genoeg)
Ondertusse weer 15 dage na pregnyl, nu zijn de lastigste dagen.

Ik duim!!! Ik zit 11 dagen na pregnyl.Wanneer test jij normaal?
Ik duim ook voor jou!

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 19 oktober 2016, 21:50

Hier intussen op de tweede dag na de dubbele dosis clomid. Vrijdag een eerste follikelmeting. Zo nerveus aan het worden e. Ben bang dat het weer niet geholpen zal hebben, voel niet echt iets,

Ik duim voor jullie allemaal! Wachten kan lang duren...

Bij mij zei ze trouwens dat mijn bloedwaarden in orde waren dus wil dat dan zeggen dat het geen pcos is? Gelukkig startte ze snel een behandeling op. Een jaar wachten is echt lang!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast