Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Andere behandelingen forum.
Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 10 november 2016, 21:29

Oh nee zo erg voor jou. Echt niet fijn :(...

Wat bedoelen ze juist met een biochemisch miskraam?

Pffft vind het echt balen voor jou... gaat het?

Nog een vraagje: zou dat kloppen dat je het griepvaccin nie mag krijgen als je zwanger probeert te worden?


Veel liefs en een dikke knuffel meid!!

Xxx

Mom2beTess
Berichten: 42
Lid geworden op: 26 augustus 2016, 14:01

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Mom2beTess » 11 november 2016, 15:21

Zo spijtig Gaby!
Veel sterkte en nieuwe moed!

Liefs x

Gaby
Berichten: 152
Lid geworden op: 16 september 2016, 11:12

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Gaby » 14 november 2016, 9:34

Hej hej

Het is eigenlijk een 'biochemische zwangerschap'. Dat is als je HCG wijst op een zwangerschap, maar dat eigenlijk de enige aanwijzing is. Dus een zwangerschap die misgaat voor je er iets van kan zien op een echo. Heel vroege miskraam zeg maar.

Ondertussen nog geen regels gekregen, ondanks al 4d gestopt met utrogestan. Heeft iemand ervaring met miskraam en hoe lang het duurt om je regels te krijgen?

Voo rhet griepvaccin: wij kregen dat via het werk en heb het eerst gezegd dat ik in een fertiliteitstraject zat. Was ok volgens de arts. Maar toen wist ik 100% zeker dat ik niet zwanger was. Denk dat je als je in je 2 wachtweken zit en er dus een kans bestaat dat je zwanger betn, dat je dan zeker best even zegt en vraagt of dit ok is...

G
IVF 1 - Zwanger!

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 14 november 2016, 15:30

Hoi hoi,

Oh pffft niet leuk he voor jou. Ik heb geen ervaring met miskramen en zo. Maar mijn beste vriendin had eentje in augustus, de eerste maand nadien had ze normaal haar ms. Maar nu de tweede periode komen ze ook niet meer door. Ze ging naar de gynaecoloog al. Ze is niet zwanger maar dus ook even geen eisprong om de een of andere reden. Je kan dus wat ontregeld zijn na een miskraam.

Ik ging deze ochtend voor de tweede echo na clomid 150 en zoals verwacht geen reactie :(. Ik mag dus starten met spuitjes (menopur). Blijkbaar nog veel geduld voor nodig ook. Eerst goedkeuring, dan regels opwekken en dan pas de spuitjes. Ze zei dat er gemakkelijk zes, zeven of acht weken over kunnen gaan om de juiste dosis te vinden pfft. Die had ik niet zien aankomen dus toch een beetje down nu....

Ik liep eens door tot bij mijn specialist ivm griepvaccin. (Hij is oa vaccinatiedeskundige) en had geluk dat ik hem juist kon spreken. Hij zei dat dit absoluut geen kwaad kan. In Amerika wordt iedereen gevaccineerd dus ook pril zwangere vrouwen. Daarnaast ziet het er sowieso al niet naar uit dat ik in de eerste drie maand zwanger raak. Dus er is geen risico. Ik moet hem ook verplicht zetten omdat ik er anders te ziek van zou zijn als ik de griep krijg. We zullen het verborgen houden voor de gynaecologe, want ze zei als ik hem toch liet zetten ze mij drie maanden zou laten stoppen met de behandeling. Hij is kwaad aan het worden op de gynaecologen die me behandelen omdat ze me onnodige angst bezorgen en me extra stresseren. Hij vond dat ik er niet zo goed uitzag en das ook zo, ik ben weer snel moe en heb veel spierpijnen en das enkel en alleen door al die stress. Voorheen ging het supergoed met me. Hij kon me weer wat oppeppen en zei dat ik me niet mocht laten doen. Blijkbaar staat pcos ook vaak in verband met cvs. Dus ja dat weten we dan ook weer...

Veel liefs,

Sharon

Gaby
Berichten: 152
Lid geworden op: 16 september 2016, 11:12

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Gaby » 14 november 2016, 16:21

Oei dat van die spuitjes wist ik niet. BOE zo lang dosis zoeken!!!! Weet je hoe dat komt dat dat zo lang kan duren?
Waar gaan we aan beginnen.... Jammer dat de clomid niet aanslaat, maar hé, ze zeggen dat die spuitjes beter werken he, dus we moeten het positief bekijken...
Die goedkeuring duurt niet lang, dus daar moet je al niet over stressen. Op een weekje is dat gefikst. Regels opwekken valt mee met duphaston, dat is een paar dagen pilletjes nemen en nadien heb je je regels al. Dus ik zou zelfs duphaston durven beginnen nemen als je aanvraag voor de terugbetaling nog binnen is ;)

Als ik dat allemaal lees, bah! Wij hebben nu beslist om onze wachtmaand te verlengen zwz tot na de kerstvakantie, dan kunnen we genieten van de maand december en kerst zonder heel deze rimram. Met dat miskraam zal het toch nog afwachten zijn wanneer alles opgelost is. Geeft op zich ook wel rust in het koppeke om eens niet aan die stomme fertiliteitsshit te moeten denken.

Veel succes, ik duim!
IVF 1 - Zwanger!

Sharon1984
Berichten: 38
Lid geworden op: 13 oktober 2016, 14:43

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door Sharon1984 » 14 november 2016, 23:21

Hoi hoi,

Ja ik vind het precies ook een gedoe, gelukkig hebben we een heel belangrijk doel voor ogen e. Ze zei dat er bij spuitjes ook een gevaar op overstimulatie is. Daarom moeten ze bij een lage dosis beginnen en zo opbouwen tot je een eicel hebt, das dus de reden... hopelijk heb ik snel een eicel hoor! Ze zei wel dat de cyclussen erna korter zijn omdat ze dan direct bij de dosis kunnen starten die je nodig hebt om eicel te krijgen. De brief heb ik deze avond gepost, ik hoop hem volgende week terug te krijgen. Duimen dus.

Ik neem idd duphaston en normaal heb ik vijf dagen duphaston en dan vijf dagen erna mijn ms. We zullen zien of het weer zo is. Ik kan echter niet vroeger beginnen, want heb geen duphaston genoeg meer en ze schreef het nog niet voor zucht. Wachten dus tot die eerste afspraak.

Ik kan heel goed verstaan dat je even een wachtmaand inlast, zeker na je miskraam. Even alles op een rijtje en bekomen. Ik ga dit ook proberen te doen de komende twee weekjes, even alles loslaten en dan met een fris hoofd aan de spuitjes beginnen. Of das toch het plan. En met nieuwjaar weet ik alvast wat te wensen voor het nieuwe jaar... het zullen toch rare feestdagen zijn denk ik. Maar ja. 2017 moet gewoon ons jaar worden!!!!

Veel liefs,

Sharon

kolibri
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 november 2016, 21:52

Re: Clomid/pregnyl en nieuw. Op zoek naar steun!

Bericht door kolibri » 6 december 2016, 18:55

Heb juist je verhaal gelezen, amai jij hebt ook al wel een heel proces doorlopen he. En al superveel goeie stappen gezet, daar mag je best trots op zijn! Sommige dokters zouden inderdaad een bijscholing psychologie kunnen volgen, maar ik heb evengoed al zeer positieve ervaringen ook, het moet klikken ook he. Toen ik op controle bij de gynaecoloog het slechte nieuws kreeg dat ik een miskraam had gehad en het vruchtje al was verloren, was ik uiteraard ook in shock, maar de houding van de gynae (zo snel mogelijk van mij vanaf geraken, een gelaatsuitdrukking van "je verdoet mijn tijd" en prompt de rekening voor mijn neus schuiven, vond ik inderdaad ook een beetje ondermaats qua dienstverlening of basis menselijke empathie).
Heb zelf ook problemen met mijn schildklier en na twee jaar proberen er pas achter gekomen dat ik eigenlijk medisch gezien nog niet zwanger mocht worden, dat had geen enkele dokter me voordien gezegd en aangezien het afgeraden wordt om zelf te gaan googelen, was dit shock nummer vijfhonderdvijfentwintig voor mij. Ben ook erg hard aan het zwoegen om mijn gezondheid terug op pijl te krijgen, zoals jij. Wij zijn vechtertjes he, wij geven niet op! :P

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten