holebi koppel gezocht voor nieuwe reeks rond verschillende gezinsvormen

Eiceldonatie forum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
DVO Marijke
DVO Moderator
Berichten: 74
Lid geworden op: 30 augustus 2013, 10:10

holebi koppel gezocht voor nieuwe reeks rond verschillende gezinsvormen

Bericht door DVO Marijke » 5 juli 2018, 17:03

Bij het productiehuis Geronimo zijn we momenteel een tweede seizoen aan het maken van de documentairereeks Het Gezin, een reeks waarin we 6 diverse gezinnen volgen om een inkijk te bieden in hun dagelijkse leefwereld.

We willen dit seizoen graag inzetten op gevarieerde gezinnen omdat we het belangrijk vinden een inclusieve representatie van de maatschappij te weergeven. Het lijkt ons erg interessant om een inkijk te bieden in de levens van gezinnen die misschien niet helemaal aansluiten op ’t modaalplaatje van een 'Vlaams gezin’. Zo willen we inzetten op multiculturaliteit, andere geloven, holebi-koppels en andere gezinsstructuren zoals alleenstaande ouders, gast- en pleeggezinnen. De term gezin kan namelijk heel erg veel omvatten en dat willen we graag in de kijker zetten.

We bouwen het verhaal van een gezin altijd op door te focussen op een bepaalde gebeurtenis die belangrijk is voor het gezin in kwestie.
Gezien we diversiteit erg belangrijk vinden, lijkt het ons interessant om het verhaal te brengen van een holebi koppel dat via een fertiliteitsbehandeling zwanger is en in blijde verwachting is van een kindje.
Het lijkt ons bijzonder om te kijken wat er aan zo’n behandeling voorafgaat, hoe dit leeft binnen het gezin, en hoe iedereen hiermee omgaat.

Misschien nog kort even over het praktische aspect, we volgen de gezinnen door gedurende één à twee maanden cameraatjes te bevestigen in het huis en de auto van het gezin.
We werken met camera’s die in het huis aanwezig zijn om het dagelijkse leven zo min mogelijk te storen en om de spontane en oprechte interactie te kunnen weergeven van het gezin.
Deze camera’s blijven hangen maar dat betekent niet dat er continu gefilmd wordt. Het filmen gebeurt vanop afstand en op afgesproken momenten met het gezin, voornamelijk wanneer er iets te gebeuren staat dat belangrijk is in de verhaallijn van het gezin. Er is uiteraard enorm veel inspraak en een goede communicatie tussen het gezin en het productiehuis.
De beelden worden op voorhand getoond aan het gezin en mochten er dan problemen zijn met enkele beelden, dan halen wij die er ook uit.

Interesse of nood aan meer uitleg ?

Laure Vercruysse
+32 496 70 52 88
laure@geronimo.be
www.geronimo.be

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten