Pagina 1 van 1

meewerken aan onderzoek rond eiceldonatie

Geplaatst: 20 september 2018, 21:59
door DVO Marijke
Ik maak deel uit van een onderzoeksteam van het Bioethics Institute Ghent, Universiteit Gent. We doen onderzoek naar eiceldonatie in Europa, met een focus op 3 landen: het Verenigd Koninkrijk, België en Spanje. Hiervoor werken we samen met een onderzoeksteam van De Montfort University in het Verenigd Koninkrijk. We willen nagaan hoe eiceldonatie in de praktijk verloopt, hoe het gereguleerd wordt, en hoe het door de donoren zelf ervaren wordt.

Door meer inzicht te krijgen in de ervaringen van vrouwen die hun eicellen doneerden of dat ooit overwogen hebben, willen we bijdragen aan het ontwikkelen van aanbevelingen om de praktijk van eiceldonatie en de zorg voor de donoren te verbeteren.

Wij zoeken vrouwen om deel te nemen aan het onderzoek die eicellen gedoneerd hebben voor gebruik in vruchtbaarheidsbehandelingen in België na 1 april 2012. We willen niet enkel vrouwen spreken die doneerden via anonieme eiceldonatie maar ook vrouwen die doneerden in het kader van een eigen vruchtbaarheidsbehandeling (eicel-delen) of het invriezen van eicellen voor later gebruik (invriezen en delen). We zouden ook vrouwen willen spreken die zich aangemeld hebben om een eiceldonor te worden maar het proces (om diverse redenen) niet voltooid hebben.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan het onderzoek, vragen wij u om ons enkele details te geven over uzelf om te verzekeren dat u in één van de hierboven beschreven categorieën past. Deze informatie kan verzonden worden naar het team via deze link [hier zullen enkele vragen kunnen ingevuld worden; zie appendix 10]. Indien u dit verkiest, kan u hierbij anoniem blijven. We plannen om 25 vrouwen te interviewen in België. Afhankelijk van hoeveel aanvragen we ontvangen, zou het kunnen dat we misschien niet in staat zullen zijn om iedereen die ons contacteert te interviewen, maar we zullen u in elk geval iets laten weten.

De deelname aan het onderzoek bestaat uit een interview waarin we u zullen vragen naar uw meningen en ervaringen. Het interview zal plaatsvinden op een moment en plaats dat u het beste past. Enkel u en de onderzoeker zullen tijdens het interview aanwezig zijn. Het interview zal ongeveer een uur duren. Indien u dit verkiest, kan het interview ook via een telefoon- of Skypegesprek verlopen.

Wij kunnen u niet betalen voor uw tijd, maar wij zullen u een boekenbon aanbieden ter waarde van 25 Euro om u te bedanken voor uw deelname.

Deze studie is beoordeeld en goedgekeurd door een onafhankelijke Commissie voor Medische Ethiek verbonden aan het UZ Gent.

Wanneer u graag zou deelnemen aan dit onderzoek, kan u mij contacteren via: veerle.provoost@ugent.be of via 0497 80 64 78.