Pagina 1 van 1

Wie heeft ervaring met vroege miskraam?

Geplaatst: 28 november 2018, 12:31
door P86
Hoi allemaal,

Ik ben 32 jaar en mijn man 37. We wonen in NL en we proberen 3,5 jaar zwanger te raken. Mijn man heeft weinig en slechte zaadkwaliteit. Bij mij hebben ze niets gevonden.

Ik heb 3 x ICSI gehad. 1ICSI was er 1 bevruchting en achteraf werd dit een vroege miskraam, HCG was 19. 2ICSI geen bevruchting en we zijn overgestapt naar Uz Gent. MOAt test gaf afwijkingen aan sperma en ze hebben bij 3ICSI AOA toegepast. 10 bevruchtingen waarbij 1 teruggeplaatst en 4 ingevroren embryo's. Weer een vroege miskraam. HCG was eerst 59 en 3 dagen later gedaald naar 10.

Nu na 2 vroege miskramen ben ik zo bang dat het nooit meer gaat lukken en ik volgende keer weer een miskraam zou hebben. Zijn er dames die toch gezond zwanger zijn geworden na miskraam/miskramen? Weten jullie of er onderzoeken bestaan om een oorzaak te vinden? En waren er oorzaken gevonden bij jullie?

Sorry voor de lange verhaal..

Groetjes.

Re: Wie heeft ervaring met vroege miskraam?

Geplaatst: 29 november 2018, 8:28
door Yvonne1983
Ik ben na mijn miskraam begin dit jaar nog niet zwanger geraakt (ook maar 1 tp gehad), maar mij zeiden ze dat pas als je 3 opeenvolgende miskramen hebt ze het gaan onderzoeken en dat er dan 20% kans is dat ze een oorzaak vinden. Dus het merendeel wordt toch net als bij ons als brute pech omschreven. Hopelijk maakt minstens 1 van die 4 cryo's jullie ouders!

Re: Wie heeft ervaring met vroege miskraam?

Geplaatst: 29 november 2018, 11:06
door P86
Hoi Yvonne,

Dank je wel voor het reageren. We hebben 11 december gesprek met de arts, ik ben benieuwd wat ze gaan doen. Echter denk ik ook dat ze geen onderzoeken gaan uitvoeren en gewoon bij de volgende cyclus de ingevroren embryo terugplaatsen. Ik hoop dat deze goed ontdooit en daaruit een gezonde zwangerschap ontstaat. We blijven maar hopen.

Ik wens je heel veel succes bij je 3ICSI poging. Ik hoop deze keer een terugplaatsing die 9 maanden duurt.

Xxx