Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Vraag/aanbod donors
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
SophiePeter
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 juli 2020, 14:00

Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Bericht door SophiePeter » 25 juli 2020, 14:45

Hallo,

Wij zijn een koppel (regio Gent) dat sinds 2 jaar gestopt is met de pil. We probeerden vol goede moed om zwanger te worden. Na een jaar was het eindelijk gelukt! Maar een paar dagen later liep het mis. Ik had een biochemische zwangerschap gehad.

Daarna ben ik naar mijn gynaecoloog geweest en die verwees me door naar een fertiliteitscentrum omdat er geen doorgankelijkheid was van mijn eileiders. Na een hele reeks onderzoeken wisten ze niet wat het probleem was en konden we onverklaard niet zwanger worden (doorgankelijkheid van mijn eileiders werd via andere test aangetoond). We probeerden verschillende keren via kunstmatige inseminatie, maar ook dit eindigde elke maand opnieuw in een grote teleurstelling.

Na een hele tijd werd uiteindelijk ontdekt dat mijn AMH-waarde extreem laag is. We probeerden vervolgens via maximale stimulatie om meerdere eicellen te bekomen (IVF). Uiteindelijk had ik 1 rijpe follikel waar geen eicel in zat... Daarna kregen we het nieuws dat we geen eigen kinderen zullen kunnen krijgen, iets wat we zooo graag willen.

De wachtlijsten voor eiceldonatie zijn enorm lang (2 jaar). De enige manier voor ons om iets sneller zwanger te worden is zelf op zoek gaan naar een donor. Nu zijn we dus op zoek naar iemand die bereid zou zijn om eicellen te doneren. Wij zouden graag met een anonieme donor werken en dus lijkt kruisdonatie voor ons de beste oplossing.

Voel jij je aangesproken of ken je iemand die ons zou willen helpen om onze droom te realiseren laat dan graag een berichtje na.

Alvast bedankt!

Helper
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 november 2020, 7:25

Re: Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Bericht door Helper » 27 november 2020, 7:34

Hey Sophie en Peter
Wil jullie graag helpen!
Heb reeds in het ziekenhuis te Jette gedoneerd en dus alle onderzoeken gedaan...
Hebben jullie interesse om verder te praten hierover
Contacteer me gerust👍
Grts

Donorke
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 december 2020, 9:33

Re: Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Bericht door Donorke » 24 december 2020, 9:55

Hallo,

Even kort onze situatie schetsen...
Ik ben sinds enkele jaren bezig om zwanger te worden...
Ben eerst gewoon gestart, zoals iedereen. Al snel bleek dat het niet zou lukken. We zijn dan via aanraden vd gynaecoloog naar uz gent getrokken. Daar kreeg ik idd te horen dat gewoon zwanger worden moeilijk zou zijn. Na alles te hebben gesproken, zijn we in het avontuur ivf gestapt. Allemaal heel spannend...poging 1...1 bevruchte eicel...maar wel aangepakt. Maar na 12 weken zwangerschap het abrupte einde...poging 2..niks...poging 3..yes terug zwanger met 1 bevruchte eicel...Na 9 weken terug een slag in het gezicht...
Daarna even gewacht...En gesloten om naar Aalter te trekken..andere opinie..andere ideeën mss...3 mislukte pogingen waren gevolg...
Ok we geven niet op..laat ons mss naar Jette gaan...ook daar werd het niks...ondertussen 10 pogingen..zelf te betalen...
Maar in Jette voelde ik me echt een nummer...na enige pauze besloten om terug naar Gent te gaan. Daar kreeg ik de conclusie...endometriose!! Gezellig...Oké deze laten opereren...na genezing en nieuwe poging...de hardste slag ooit...amh (eicelreserve) zo laag dat ik niet meer zelf kan zwanger worden...
De grond zakt weg..En nu??
Eiceldonatie...
Oké na vele gesprekken en denkwerk..Ja we gaan ervoor!

We zijn op zoek naar iemand serieus en betrouwbaar die ons wil helpen, niet rechtstreeks weliswaar.
De bedoeling is dat je kandidaat stelt, mits vergoeding, om je eicellen af te staan, zonder dat we persoonlijk contact hebben . Ik krijg in plaats eicellen van een geschikte donor, het is dus soort wisselproject. Ben jij de persoon die we zoeken? Wil je meer informatie? Stuur gerust mail donor20@gmail.com

Hopend op jullie reactie
Je zou mijn droom helpen waarmaken xxx

Donorke
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 december 2020, 9:33

Re: Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Bericht door Donorke » 24 december 2020, 9:59

Mail is eiceldonor20@gmail.com

Verkeerd in de bovenstaande uitleg

mich75
Berichten: 2547
Lid geworden op: 8 juni 2014, 16:28

Re: Eiceldonatie - Help jij mee om onze droom te verwezenlijken?

Bericht door mich75 » 24 december 2020, 12:07

Bij dr. De Brucker in Halle www.belgiumivf.be is er geen wachtlijst en krijg je alle eicellen van de donor.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast