L.I.F.E Leuven

Algemeen Discussieforum
kimpy
Berichten: 60
Lid geworden op: 7 januari 2009, 19:18

Bericht door kimpy » 8 januari 2009, 15:57

hallo,

Vandaag heb ik nogmaals naar LIFE gebeld en mijn schema is nog niet vertrokken. BLijkbaar zijn er sinds januari nieuwe wetgevingen omtrent de medicatie en is er wat vertraging opgelopen. En ik maar altijd wachten op de postbode!!! Tzal dus voor volgende week zijn ...

Babske, dit is de eerste IVF. Heb wel al 8 kuren, tevergeefs, Clomid achter de rug.

Groetjes

Rhune
Berichten: 147
Lid geworden op: 4 januari 2009, 19:50

Bericht door Rhune » 8 januari 2009, 17:28

Hey Babs,

Ook toch al 3 jaar bezig, kan inderdaad al wel tellen, en inderdaad ik denk er vaak aan dat ik eigenlijk nie te veel mag klagen , ik heb er al eentje rondlopen , jij nog nie . en hierdoor heb ik het wel al zolang kunnen volhouden.

Morgen verwacht ik mijn mensturatie en ik voel ze er al doorkomen dus echt de laatste kans is voorbij om toch nog zwnager te zijn.

Straks naar Bodybalance in de fitness, gedachten eventjes verzetten.

grtz
Kelly

natheke
Berichten: 114
Lid geworden op: 21 november 2008, 0:46

Bericht door natheke » 8 januari 2009, 22:40

Dag dames,

Wij hebben op 21 jan voor het eerst een afspraak bij LIFE! Wij zijn ondertussen al een jaar ah proberen en na wat onderzoek blijkt er bij ons allebei een (klein) probleem te zijn. Wij tellen nu echt af naar de 21ste. Mijn gynecologe heeft afspraak voor ons gemaakt en zij heeft eerst een afspraak gemaakt voor een consultatie.
Het doet deugd dat we ons verhaal hier kwijt kunnen, we zijn lotgenoten en begrijpen elkaar, terwijl we ons 'in real life' sterk moeten houden, hier kunnen we tenminste onszelf zijn :)
Heel veel succes voor iedereen!

Groetjes,
Natheke

babske
Berichten: 361
Lid geworden op: 8 april 2008, 11:17

Bericht door babske » 9 januari 2009, 2:26

Wel fijn om zo mensen te leren kennen die ook in hetzelfde centrum in behandeling zijn! Ik had nog nooit gehoord van LIFE en dacht dat ik de enige was die daar naar toe ging, maar blijkbaar niet hé :wink:

Kimpy, amai ook al acht cyclussen met Clomid achter de rug. Wat bedoel je met 'het schema is nog niet vertrokken?' Sturen ze jouw schema op met de post? Wordt dat daar niet persoonlijk meegegeven?

Rhune, ja das waar meid... jij hebt al een kindje en ik nog niet. Maar dat neemt niet weg dat het voor jullie minder zwaar is. Als jullie persé voor een tweede willen gaan en het wil niet lukken is dat ook erg hoor! Maar ik zou al heel blij zijn als ik ooit mama zou mogen worden....al is het maar van ééntje...

Natheke, ah zo, jullie gaan ook starten bij LIFE. Wij zijn inderdaad lotgenoten en kunnen ons hartje eens bij elkaar luchten hé... Ik wens je alvast veel succes op 21 jan.! Bij welke dokter moet je gaan?

Lieve groetjes Babske

Rhune
Berichten: 147
Lid geworden op: 4 januari 2009, 19:50

Bericht door Rhune » 9 januari 2009, 7:25

Hallo,

Ook op 21/01 moet je gaan ik ook, hoe laat heb je een afspraak en bij welke dokter ?

heb geen schema gehad , gewoon invulpapieren, eentje om zo vlug mogelijk terug op te sturen en de andere om mee te nemen 21/01.

Babske , ik troots me inderdaad met het idee dat ik al een een zoontje heb, als er geen tweede komt kan ik Rhune super hard verwennen, volgende week wordt hij 5 maar het maakt het zo moeilijk omdat hij zelf vraagt wanneer er een broertje of zusje bijkomt, ja in de vrienden kring zijn er na ons b egonnen maar vlugger zwanger van hun tweede, hij ziet daar ook zo van af en als hij bij mijn beste vrindin is heeft een dochterjte van 5 maanden ( via iVF pas na 4 jaar dus een kindje) dan zorgt hij daar super voor. We zijn ook verlof geweest naar frankrijk met een bevriend koppel en zij hebben een dochtertje van 15 maanden en daar zorgde Rhune nog harder voor nie te doen om hem zo te zien.

Ben wel blij dat jullie mij begrijpen, nu komt er meer begrip omdat wel 2.5 jaar bezig zijn maar in het begin moest ik constant horen van je bent er te veel mee bezig, daarmee dat he tniet lukt, je hebt al eentje dus je kan zwanger worden.Hallo ik werd er echt zot van oke ik heb al eentje maar hoe komt het dat ik dan nu plots geen goede eisprong heb ?? mensen kunnen toch niet nadenken he .

Grtz
Kelly

natheke
Berichten: 114
Lid geworden op: 21 november 2008, 0:46

Bericht door natheke » 9 januari 2009, 13:55

Dag meiden,

Ik heb een afspraak op 21 januari om 14.20u bij dr Sylvie Gordts!
De gynecoloog die mij doorverwezen heeft is Dr Sofie Van Overstraeten, zij is verbonden aan het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven. Ik ben niet van Leuven, maar werk wel in dat ziekenhuis.
Ik heb ook papieren gehad die ik terug moet sturen.
Heb wel geen idee wat ze op zo een eerste consultatie gaan doen. Ik vermoed dat ze miss een vag echo gaan doen en verder veel bespreken, heb dat eigenlijk niet aan mijn gyn gevraagd.
Rhune, jij hebt miss al wel een kindje, maar toch is de pijn daarom niet minder, als jij er echt graag een tweede kindje wilt. Dat is iedereen zijn keuze en daar moet niemand zich mee bemoeien. Om hoe laat moet jij naar LIFE en bij welke dr?
Babske, ben jij al lang in behandeling? Dan ga jij nu waarsch in het URG in de Naamsestraat? Ik ben je daar miss al wel eens gepasseerd, want ik werk daar!

Groetjes en dikke knuffel voor iedereen!

babske
Berichten: 361
Lid geworden op: 8 april 2008, 11:17

Bericht door babske » 9 januari 2009, 15:46

Kelly, daarom zijn wij er eh meid.... Wij begrijpen elkaar hier over het algemeen allemaal. En ja, mensen rondom je kunnen heel erg kwetsend zijn. Ik denk dat we dat ondertussen allemaal wel eens hebben kunnen ondervinden. Toch als er iets is of als je een luisterend oor nodig hebt...wij zijn er voor je!!!

Natheke, wij gaan nu voor het eerst in Leuven. Wij zijn al twee jaar in behandeling in Genk. Ik heb al 3x IUI met Clomid achter de rug en al 3 verse ICSI's waarvan 1 CRYO. Wij gaan nu dus met onze vierde poging starten.
Wij zijn 23dec voor het eerst bij dr. Gordts geweest op de Tiensevest en 27jan moeten we terug gaan omdat hij dan de uitslagen van extra onderzoeken die wij hebben moeten doen binnen zal hebben. Ik ben dus nog niet in het Heilig Hart geweest. Is dat een groot ziekenhuis?
Ben jij dan ook verpleegkundige? Ik ben verpleegkundige in het ziekenhuis van Genk.
In elk geval good luck!!!

Babske

Rhune
Berichten: 147
Lid geworden op: 4 januari 2009, 19:50

Bericht door Rhune » 9 januari 2009, 16:59

Hey Nathake,

ik moet gaan om 15.40 bij dokter gortds Stefan vermoed ik ken zijn voornaam nie meer maar begon ook met een S.

Ik moet ook op de tiensevest gaan in leuven.

ben blij dat ik deze forum gevonden heb, lang moeten achter zoeken, zit nog andere forums maar minder en minder omdat deze nie echt problemen hebben om zwanger te worden.

alle prettig weekend beide , wij gaan vanavond naar vrienden ( zijn ook net zwnager) en morgen familiefeest en zondag Feestje voor mijn zoontje, dus een heel druk weekend.

Grtz
Kelly

natheke
Berichten: 114
Lid geworden op: 21 november 2008, 0:46

Bericht door natheke » 9 januari 2009, 20:53

Hey Kelly,
Ik wens je bij deze een zalig weekend, al zal dat vanavond miss niet zo makkelijk zijn! Hebben jullie al veel mensen ingelicht over jullie situatie?
Wij hebben nog niet zo veel mensen iets verteld, we hebben daar geen nood aan, alleen de mensen waar we ons echt goed bij voelen weten het en de mensen die het moeten weten (onze huisarts, mijn collega's, de baas van mijne man en enkele vrienden waarvan er twee koppels zelf problemen hebben om zwanger te worden en nog een goede vriendin die dokter is)
Mijn ouders zijn helaas al overleden en de ouders van mijn man kunnen niet zwijgen en daar zijn we ook niet echt zo close mee en die begrijpen dat toch niet.
Ja, hoor, Stephan Gordts klopt, wij gaan bij zijn dochter Sylvie, maar ik vind hen allebei heel vriendelijk. Wie weet zien we elkaar in de wachtzaal, als het bij ons uitloopt en jullie er al vroeg zijn ;-)
Dag Babske,
Wat een lijdensweg hebben jullie al achter de rug! Heb bewondering voor jullie, weet niet of ik dat zou aan kunnen! Zijn die IUI's en ICSI's pijnlijk? Weet nog niet wat ze ons gaan voorstellen, maar onze gyn denkt dat ze bij mij miss eerst een THL (transvaginale hydrolaparoscopie) gaan doen en daarna IUI's met clomid en zo, maar ja, afwachten wat ze bij LIFE zeggen hè. Het Heilig Hart is een vrij klein ziekenhuis, ze hebben maar een 300-tal bedden maar ze hebben wel zo enkele specialismen waarvoor ze heel erg gekend zijn (LIFE/URG, materniteit met meer dan 1600 bevallingen per jaar,...) Voor LIFE komen ze vanuit alle landen, Nederland, Duitsland, zelfs Engeland en Italië, denk dus wel dat ze héél goed zijn! Ik ben medisch secretaresse, maar kom wel regelmatig in contact met de gynecologen.

Fijn weekend aan iedereen op dit forum en tot gauw,
Natheke xxx

babske
Berichten: 361
Lid geworden op: 8 april 2008, 11:17

Bericht door babske » 10 januari 2009, 0:07

Hey Rhune,
Ja meid, ik heb ook al veel aan deze site gehad en zelfs een paar mensen leren kennen waar ik regelmatig iets van hoor. Wel tof!!
Oei op bezoek gaan bij mensen die ook pas zwanger zijn?? Chapeau dat jij dat nog kan.. Ik kan het niet!! Ik heb het overlaatst nog één keer geprobeerd bij een vriend waarvan zijn vrouw pas zwanger was, maar was weer in tranen uitgebarsten!!!
Alvast hopelijk toch een fijne avond en verder een heel fijn weekend!!

Hey Natheke,
We hebben inderdaad al het één en het ander meegemaakt. Ik had ook nooit gedacht dat ik het zou aankunnen hoor. Maar je moet erdoor hé. Hadden ze me op voorhand verteld wat we allemaal zouden moeten doorstaan had ik ook gezegd dat het me niet zou lukken. Maar zie...
Allé, dat geeft me weer extra moed om te weten dat het Heilig Hart is gespecialiseerd in fertiliteit!! Ik ben er nooit geweest...
En maak je geen zorgen... IUI is helemaal niet pijnlijk. Daar voel je niks van. En ICSI... dat is bij mij ook wel meegevallen. Alleen van de PU voel je een beetje pijn, maar dat is goed te verdragen. Het ergste vind ik altijd die vieze vuile hormonen inspuiten. Ik voel me dan altijd zo opgeblazen...
Oh, jij medisch secretaresse? Ook wel een fijne job denk ik... Ik heb nu nachtdienst en tot nu toe is het vrij kalm. Hopelijk zal het zo ook blijven!!!
Voor jou ook een heel fijn weekend!!!

Groetjes Babske

Neela
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 januari 2009, 18:24

Bericht door Neela » 11 januari 2009, 20:52

Hoi

Ik heb een dochtertje gekregen dankzij LIFE en we zijn nu bezig voor een 2de kindje.
Morgen wordt een cryo uit de diepvries gehaald
Spannend !!

succes allemaal

natheke
Berichten: 114
Lid geworden op: 21 november 2008, 0:46

Bericht door natheke » 11 januari 2009, 23:31

Hey ladies,

Eerst en vooral wil ik Neela heel veel succes wensen voor morgen! :) Spannend, ik duim! Het geeft alvast moed dat je al een kindje hebt via LIFE! Laat maar horen hoe het geweest is.
Omdat ik weet dat we elkaar begrijpen, wil ik mijn verhaal van het weekend hier effe kwijt. Vrijdagavond iets gaan drinken met vriendin, was heel leuk. Zaterdag gaan steengrillen bij onze beste vrienden die drie kinderen hebben en ik ben meter van het jongste, was een heel gezellige avond. Zij kennen onze problemen, dus daar kan ik ook zeggen hoe ik me voel. Voelde me gisteren wel goed dus bijna geen moeilijke momenten gehad!
Vandaag moesten we gaan eten met mijn schoonfamilie, we zijn al niet te close en ik zie het altijd als een verplicht nummer. Maar ik had op voorhand al zo een raar gevoel dat er iemand zwanger was en ik zei dat tegen mijne man, ik wist dat ik dan zou crashen. En wat bleek, er werd een nieuwe zwangerschap aangekondigd :cry: Heb me effe sterk gehouden en ben na het voorgerecht in tranen uitgebarst op toilet en heb smsjes gestuurd naar mijn beste vriendinnen. Gelukkig kreeg ik van hun snel oppeppende reacties en telefoontjes, ik kon er dus weer effe tegen en met een 'fake big smile' terug aan tafel! Voelde me slecht, maar telde af, na het dessert zouden we snel weg zijn. Na het dessert heb ik van mijn schoonvader nog een rotopmerking gekregen en toen was het hek helemaal van de dam. Hij had het over zijn karretje dat aan zijn fiets hangt, mocht altijd mee achterop maar zou nog veel moeten vermageren want het kan maximum 40kg gewicht aan! :oops: Ja, ik ben te zwaar en ik kan daar best mee leven, maar met al die fertiliteitsproblemen kan ik zo een rotopmerking niet meer aan! Terwijl ik altijd voor iedereen een antwoord klaar heb, zat ik aan de grond genageld. Mijn man had dit ook gehoord en heeft hemachteraf gebeld om hem het zijne eens te zeggen. Heeft niet geholpen, want hij beweerde dat ik zijn grap verkeerd begrepen heb!!! Enfin, de eerste maanden zien ze mij daar niet meer! Heb dan weer maar eens naar mijn vriendinnen gebeld en nu gaat het wel weer, maar pfff!
Sorry meiden voor mijn gezaag, maar moest het gewoon effe kwijt! Hoop dat jullie een beter weekend achter de rug hebben!

Greetz,
Nath xxx

babske
Berichten: 361
Lid geworden op: 8 april 2008, 11:17

Bericht door babske » 12 januari 2009, 0:12

Neela, meid eerste en vooral heel veel geluk met de terugplaatsing van jullie cryo!!! Mijn duimkes wijzen ook al naar boven!
Mag ik vragen na hoeveel pogingen het bij jullie gelukt was bij jullie eerste kindje? Het geeft inderdaad wel wat moed om te horen dat jullie al een kindje hebben van bij lIFE!!! Good luck meid!!

Natheke, wat een vreselijke dag bij je schoonouders!!! Weten die mensen dan allemaal niet dat jullie problemen hebben? Als ze dat weten, dan kondig je toch geen zwangerschap aan waar die mensen bij zitten??? Daaruit blijkt nogmaals dat 'normale' mensen ons niet begrijpen! Ze beseffen niet hoeveel pijn ze ons kunnen doen door dingen te zeggen of te doen... Allemaal zeer ambetante situaties!!!
En dan nog die opmerking over je gewicht... tjonge tjonge toch... Je hebt het zoal moeilijk en dan kan je zo'n opmerkingen gemakkelijk missen!!! Gelukkig hebben we elkaar hier allemaal nog om ons verhaal eens te doen. Wij begrijpen elkaar!!
Gaat het ondertussen terug een beetje beter met je?

Ik heb het de laatste dagen ook wel zwaar. Mijn collega is ook bevallen in het weekend. Doet altijd weer zoveel pijn! Dat meisje is vijf jaar jonger als mij....

Wat kan het leven toch hard zijn hé.....

Knuffel babske

Havanne
Berichten: 235
Lid geworden op: 15 juni 2008, 21:52

Bericht door Havanne » 12 januari 2009, 11:40

Babske,

Ik vind het leuk jou terug op de site te vinden, ik ga er dan vanuit dat je terug moed gevonden hebt. Ik hoop dat je meer succes hebt ik Leuven dan in Genk,ik blijf voor je duimen.

Alle andere ook heel veel succes hé en ja ik herken jullie verhalen. Meestal kon meestal de emotie na een rotopmerking tot thuis laten enkel tijdens de behandelingen was het moeilijk voor mij. Ieder moet zijn weg daar in zoeken maar ik ben er vast van overtuigd dat het hier allemaal sterke vrouwen (en mannen) zijn.

Heel veel succes Havanne

Neela
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 januari 2009, 18:24

Bericht door Neela » 12 januari 2009, 20:28

Hoi dames !

Ik zal eens in stenostijl mijn verhaal doen... trouwens jullie mogen me alles vragen, heb ervaring in icsi, alleen qua cryo's ben ik een echte leek !

Het begin:
Ik was getrouwd omdat mijn ex getrouwd wou zijn voor we aan kinderen begonnen...
Toen we getrouwd waren wou hij blijkbaar niet meer vrijen als ik stopte met de pil. Ergens "verborgen" of in zijn onderbewuste wou hij het niet. Ik denk nu achteraf dat ik niet de juiste vrouw was. In elk geval... jaren van ruzies, piekeren, ouder worden... tot we uiteindelijk scheiden.

Tijdje single
Klok tikt verder
Dacht dat ik nooit mama zou worden want ik was alleen op m'n 30ste.

Nieuwe vriend en we beginnen vrij snel aan kindjes.
Klussen erop los, altijd tijdens eisprong want ik voel deze zo ongeveer.
Een jaar later: niet zwanger en via de arts bij Life beland.
Verdict heel simpel: zéer slecht sperma
geen inseminatie, zelfs geen ivf mogelijk
enigste optie ICSI
mijn wereld storte in: Alles was slecht: aantal, beweeglijkheid, morfolie ALLES
Acheraf weet ik dat dat vaker voorkomt maar toen stortte ik in.
Dan had ik eindelijk terug iemand en nu dit weer... Het was met niet gegund om kindjes te krijgen.

Bon, bijeen rapen, uren op forums vertoeven en een 1ste poging starten hé; Elke dag msn met een meisje die op dezelfde dag al ik gestart was; Elkaar erdoor helpen ....
Die poging was dus mislukt
meteen 2de poging en gelijk 2 embryo's teruggekregen.
Ook mislukt: toen ben ik gecrasht, onze relatie stond op springen en 't heeft niet veel gescheeld.

Ook hier weer doorgekomen (tijd heelt alle wonden) en besloten om een dokter te zoeken die me wilde insemineren (elke maand)
3 artsen gezien, geen enkele wilde inseminatie doen (sperma té slecht)
dus ja, andere gyneacoloog gezocht en gevraagd of ik een kijkoperatie kreeg, ik wilde niet nog eens zomaar een poging verspillen. En ja, die kreeg ik en ik had endometriose.... verwijderd en....
Na de operatie meteen weer icsi gedaan en ja .... ZWANGER 9 dagen na de TP al een positieve test ! Zwanger van onze dochter !!!! Ze is ondertussen 20 maanden, kerngezond en alles is goed verlopen !
Dus... zwanger na de 3de poging - 5 embryo's ingebracht en van 1tje zwanger....

Afgelopen zomer een 4de icsi gedaan 2 topkwaliteit embryo's teruggekregen, maar helaas niet zwanger.... ook weer gecrasht, maar je herneemt je toch weer terug....

En nu dan bezig met mijn enigste cryo tp.....
Ghoh ergens in Leuven is er hopelijk leven ah groeien !
Morgen eens proberen te bellen .....

Dames, dat crashen als iemand zwanger is, is normaal... allemaal meegemaakt ... maar dat toont dat je het echt ook zelf wil en er blijft voor gaan.
Achteraf gaan jullie zeggen dat je er sterker door geworden bent... en ergens ben ik ook wel fier dat ik een icsi kindje heb.
En nog een voordeel, je weet precies de dag wanneer je beeb is gemaakt ! Heel handig voor je zwangerschapsweken.....

Laat dus je verdriet toe, even huilen, even kwaad zijn op de wrede wereld en dan weer hupekee ! De meesten raken uiteindelijk zwanger.

Wie heeft er al ervaring met cryo's in Leuven ?
Enig idee hoe de slaagkansen zijn ?


Heel veel succes allemaal !!
Neela

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten