Heilig hart Leuven of UZ Leuven

elsvdz
Berichten: 2
Lid geworden op: 5 september 2014, 14:47

Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door elsvdz » 5 september 2014, 14:59

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum. Mijn vriend en ik zijn al een tijdje bezig om zwanger te geraken maar zonder resultaat. Ik ga nu in het Heilig hart ziekenhuis bij gyn Deyaert maar weet niet goed of ik daar aan het juiste adres ben. Na het stoppen met de pil keren mijn regels niet terug. Ik ben nu bezig met Clomid en Pregnyl maar zonder resultaat.
Ik ben wat beginnen opzoeken bij fertiliteitscentra. Kan ik niet beter naar daar gaan?
In welk dan? LIFE Leuven of UZ Leuven.

Alle tips zijn welkom!

Bedankt.

Lien2
Berichten: 425
Lid geworden op: 26 november 2012, 16:31

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door Lien2 » 5 september 2014, 15:26

Hey Els,

Mag ik je LIFE Leuven ten zeerste afraden? Ik en mijn man zijn daar iets meer dan een jaar in behandeling geweest en ze hebben serieus met ons voeten gespeeld. Het is daar één geldklopperij!
Even kort mijn verhaal: onze kinderwens begon in augustus 2010. Na bijna een jaar natuurlijk proberen nog niet zwanger. Dan naar mijn gyneacoloog gestapt en enkele keren kunstmatige inseminatie geprobeerd. Geen resultaat. In januari 2012 doorverwezen naar LIFE. Daar opnieuw een paar keren kunstmatige inseminatie gedaan om dan over te stappen op IVF en ISCI. Uiteindelijk 2 verse behandelingen en 3 cryo (ingevroren embryo's) behandelingen ondergaan. Maar telkens negatief resultaat. Nooit hebben ze een fatsoenlijk onderzoek gedaan. Telkens flut gesprekken met de gyneacoloog waarbij we geen echt antwoord kregen op onze vragen maar wel telkens ettele euro's armer. Toen had ik er genoeg van en ben overgestapt naar Jette. Onmiddelijk kijkoperatie gedaan en wat bleek: ik had zware endometriose, mijn rechtereileider was verstopt en ik had problemen met mijn schildklier en mijn bloed (stolde niet goed waardoor ik clexane spuiten moest zetten + ik moet pilletjes nemen voor mijn schildklier). Ik kon zonder deftige operatie nooit zwanger geraken. In maart 2013 ben ik geopereerd en in juli 2013 hebben we een 3de verse behandeling gehad waarbij 2 embryo's werden teruggeplaatst en kijk mijn tweeling is vandaag iets meer dan 7 maanden oud (ze zijn 10 weken te vroeg geboren maar doen het nu fantastisch) :D
Jette is echt de top maar gasthuisberg Leuven zou ook goed zijn heb ik gehoord. Ik ben alleszins zeer tevreden van de dienst neonatologie in gasthuisberg want mijn meisjes hebben daar de eerste 4 weken van hun leven mogen genieten van de goede zorgen van de verpleegsters en dokters. Ikzelf heb ook bijna 5 weken moeten platliggen in gasthuisberg. Dus als je kiest voor Leuven zou ik naar gasthuisberg gaan.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunne helpen en ik wens je verder veel succes met je behandelingen!

groetjes

elsvdz
Berichten: 2
Lid geworden op: 5 september 2014, 14:47

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door elsvdz » 5 september 2014, 15:35

Hallo,

Wat een verhaal .... Bedankt voor je reactie en Proficiat me je 2 kleine wondertjes ...

Nog iemand die ervaring?

Elmi
Berichten: 60
Lid geworden op: 2 oktober 2013, 21:19

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door Elmi » 7 september 2014, 10:28

Hallo Els,
Wij hebben enkel positieve ervaringen met Life, Leuven!
Bij ons regionaal ziekenhuis werd er niets gedaan, dus zijn we na vier miskramen en een slordig behandelde bbz naar Life gegaan, na positieve verhalen van kennissen. In Life hebben ze onmiddellijk alle onderzoeken en bijbehorende ingrepen gedaan. (Kijkoperatie, bloedonderzoek, etc) Uiteindelijk werd de oorzaak van onze miskramen (6 ondertussen) gevonden: bij de laatste miskraam werd bij de curettage genetisch materiaal van het vruchtje gecontroleerd, en werd trisomie 13 gevonden. Dé oorzaak van de laatste miskraam, en waarschijnlijk ook van alle voorgaande. (Sowieso genetische afwijkingen)
Bij ons was PGS ons laatste redmiddel. We zijn na de eerste ICSI/PGS poging zwanger geraakt, en zijn nu op 25 weken. Voor ons voelt het als een waar mirakel!
Wat ik vooral kwijt wil, is dat PGS in Gasthuisberg niet gedaan wordt! Enkel Jette en Life (en UZA?) bieden dit aan.
Dus ik ben nog steeds ontzettend blij dat we niet naar Gasthuisberg zijn gegaan, en wel naar Life!! Wie weet waar we anders stonden.... In Life werden ons bij iedere zwangerschap ook wekelijkse echo's aangeboden, eerder als tegemoetkoming aan onze vreselijke angsten, dan uit geldklopperij.
Ik denk dus dat het er ook wat van afhangt welke problemen je hebt.. Een vriendin van me is in behandeling in Gasthuisberg en staat na drie jaar nog steeds nergens..
Sowieso hoor ik over Jette enkel positieve verhalen. Mochten we in Leuven niet geholpen zijn, dan zouden we zeker naar Jette zijn gegaan!
Veel succes! Xx

mitske
Berichten: 20
Lid geworden op: 8 april 2009, 12:56

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door mitske » 8 september 2014, 13:08

even een korte reactie.

Gasthuisberg doet wel PGS.

wij hebben in gasthuisberg behandelingen gevolgd (3 icsi's) en hebben ondertussen een gezonde dochter van bijna een jaar.

Heel tevreden, zowel van de gynecologen als de vroedvrouwen.

Elmi
Berichten: 60
Lid geworden op: 2 oktober 2013, 21:19

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door Elmi » 9 september 2014, 15:34

mits, Proficiat met jullie dochter!
An, Een vriendin van me wordt niet geholpen met PGS in Gasthuisberg.. Alleszins, mocht op dat vlak een oplossing voor jullie liggen, vraag dit dan misschien eerst even goed na!
Groetjes, en succes!

voorzichtigemama
Berichten: 22
Lid geworden op: 24 mei 2014, 9:26

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door voorzichtigemama » 10 september 2014, 22:25

Hallo
wij hebben ook positieve ervaring met Life Leuven (Heilig Hart dus). De dokters én vroedvrouwen luisteren naar je vragen en wensen, geven je desnoods extra uitleg en zijn zeer lief en vriendelijk. Ik ben daar voor 3 ivf/icsi pogingen geweest en we zijn er zeer tevreden over. Momenteel ben ik 20 weken zwanger van onze laatste verse poging en wij zouden Life zeker aanraden.
Zo zie je maar dat elke ervaring anders kan zijn. Gelukkig vinden we allemaal ons plekje in ferti-land.
Groetjes!

NeleG
Berichten: 192
Lid geworden op: 30 september 2014, 12:33

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door NeleG » 30 september 2014, 14:29

Beste Els,


Misschien heb je ondertussen al knopen doorgehakt en is mijn berichtje minder van toepassing, maar wou je het toch even meegeven (je weet maar nooit).

Ook wij zijn momenteel "in behandeling" bij Life Leuven. Ik zet er meteen aanhalingstekens bij omdat we eigenlijk vlak voor een mogelijke behandelfase staan. De voorbije maanden hebben we allerlei onderzoeken gehad om te checken of alles wel functioneert zoals het moet functioneren. Onze ervaringen zijn overwegend positief. Hoe verliep het traject bij ons?

Ik heb hun secretariaat gebeld voor wat informatie over hun werking en uit dat telefoongesprek meteen een eerste consultatie geboekt. We konden er relatief snel terecht (aantal weken wachttijd, is helemaal niet lang. Maar op den duur begint elke dag te wegen, niet?). Je krijgt voor die consultatie voor beide personen een vragenlijst thuisgestuurd die je moet invullen (hoe lang duurt je cyclus gemiddeld, heb je veel pijn bij de menstruatie, heeft je man ooit de bof gehad, ... dat soort zaken). Sommige vragen moest ik wel bespreken met mijn familie (omdat ik zelf gewoon het antwoord niet wist) dus voor ons was dat ook meteen een te nemen stapje: het inlichten van de familie dat het niet zo vanzelfsprekend ging. Tot daarvoor was dat gewoon iets van ons alleen en het vertellen is toch ook weer even een drempeltje te nemen zeg maar. Of zo voelde het alleszins voor ons.

Tijdens de eerste consultatie hebben ze een vaginale echo gedaan bij mij om eens naar de baarmoeder en eierstokken te kijken. Ook werd er bloed geprikt om te kijken hoe je hormoonwaarden op dat moment zijn. Hang een beetje van de moment af in je cyclus: ze prikken voor de eisprong en na de eisprong om de evolutie van je hormonen te meten.
Manlief mocht dan ook een "donatie" doen en binnenbrengen zodat ze de kwaliteit van zijn sperma konden checken. Voor ons waren deze onderzoeken oké, omdat we toch wel op een punt waren aanbeland dat we dachten van "ik wil weten of er een reden is dat het al ongeveer een jaar duurt om zwanger te worden".

Dat zijn de eerste twee/drie onderzoeken die worden gedaan: bloedafname vrouw, vaginale echo en spermaonderzoek. Op basis van die resultaten worden andere mogelijke stappen voorgesteld: een bloedonderzoek bij de man als het spermaonderzoek uitwijst dat er daar iets aan de hand zou kunnen zijn (was voor ons niet nodig, resultaat voor manlief was bovengemiddeld dus zeker oké.) en een hysteroscopie/THL bij de vrouw om de baarmoeder en eileiders inwendig te kunnen checken. Dat laatste hebben ze bij mij nu september gedaan via opname in de dagkliniek. De resultaten van dat onderzoek worden morgen in een consultatie besproken dus heel veel weet ik er nog niet over.

En daar wringt misschien wat het schoentje: je moet als patiënt wel goed op je strepen gaan staan vind ik om voldoende info te krijgen. Zorg dat je antwoord krijgt op al je vragen (veel vragen bedenk je ook pas achteraf) en laat je ook niet tegenhouden om te bellen om meer info te vragen. Ze zijn altijd heel vriendelijk, heel begripvol en hulpvaardig maar je moet er wel zelf een beetje achter zitten. Momenteel schrijf ik dus ook altijd elke vraag die ik thuis bedenk op om mee te nemen naar de consultatie. Zo ben ik zeker dat er voldoende info komt. Voor dokters is het toch vaak allemaal maar vanzelfsprekend terwijl ik het nog steeds een raar idee vind dat ik naar een dokter moet om over zwanger worden te praten. Maar die vanzelfsprekendheid vind je volgens mij bij elke dokter. Ik vond het belangrijk dat ik me er op mijn gemak voelde en ik niet te lang moest wachten om opgevolgd te worden. En op dat gebied voldoet Life perfect aan mijn verwachtingen: ik kon er van in het begin snel terecht, ze zijn steeds behulpzaam ook aan de telefoon en ook vervolgafspraken laten niet al te lang op zich wachten.


Misschien heb ik je door dit verhaal even een beeld gegeven van waar je je aan kan verwachten en ik kan je op dit moment alleen maar aanraden om te luisteren naar je gevoel. Het is niet vanzelfsprekend om zo'n gesprekken/onderzoeken aan te gaan en je moet dit vooral doen op een plek waar je je oké voelt. Wij hadden zo iets van "oké we starten in Life en als er uit de onderzoeken komt dat er iets (ernstig) mis is kunnen we nog steeds voor een second opinion naar een ander ziekenhuis als we denken dat die daarvoor beter zouden zijn". Tot op heden is er niks ernstig mis dus houden we het maar even op Life ;)


Groetjes en goeie moed!
Nele
Meer dan een jaar actieve kinderwens
Zomer 2014 allerlei onderzoeken: resultaten allemaal oké tot goed.
14 oktober 2014: eerste IUI + Utrogestan
27 oktober 2014: HCG 99: ZWANGER!

kenneth
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 februari 2015, 7:32

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door kenneth » 13 februari 2015, 7:56

wij zijn van Life Leuven en Dr Campo ook niet echt tevreden. Vermits onze leeftijd hadden wij direct beslist voor eiceldonatie eind oktober 2012. Begin nov. Waren alle testen gedaan en nog naar een psycholoog,wat voor een donatie in Spanje overbodig is. Daar begon eerste probleem. Psycholoog verbonden aan Life vertelde leugen dat wij niet opgedaagd waren op afspraak,maar gelukkig kon de secretaresse van Campo bevestigen dat wij wel degelijk aanwezig waren. Uiteindelijk kon in december de aanvraag aan IVI Valencia starten,nadat wij besloten hadden om de ingreep voor een betere vorm van de baarmoeder te weigeren.Wij hadden hierover bij 2 specialisten raad gevraagd en beiden vonden het een overbodige operatie,vermits mijn baarmoeder volledig in orde was. Doch Dr Campo vond dat niet. Maar Patricia,die alles met IVI regelt had niet zo'n haast. Vertelde onwaarheden wat de tijd betreft en konden pas in april 2013 voor de eerste keer komen. Ik was tot onze verwondering direct zwanger,maar een miskraam op 12 weken. Toen is ons zoontje geboren. Terug contact opgenomen om zo vlug mogelijk terug naar IVI te kunnen. Maar Dr Campo wenste niet meer mee te werken tenzij wij die operatie lieten doen,want dat was volgens hem de oorzaak. Volgens de andere specialisten niet,want die operatie is om de inplanting van embryo te verbeteren en heeft nadien geen enkel doel meer. Dus hebben wij samen met onze eigen gyn in samenwerking met IVi geprobeerd. Dit contact ging veel vlotter dan met Life samenwerken en minder stresserend. Maar weer miskraam. Hebben dan toch operatie laten uitvoeren zonder resultaat. Nog een miskraam op 6 weken. en dan wou Campo stoppen. Maar vermits ik na 1 keer na de operatie niet wou stoppen ,hebben ze nog 1 keer mij de kans gegeven. Ben toen zelfs niet zwanger geworden. Dus de operatie was inderdaad overbodig en geen verbetering voor de innesteling. Toch bleef Dr Campo beweren dat de 1ste miskraam te wijten was aan het niet opereren. Wij hebben ook nooit 1 degelijke uitleg gekregen als we die vroegen. Ook hebben zij tussen de verschillende TP enorm veel tijd. Zelfs de schema's die Patricia doorgaf zaten dikwijls fouten nadat ik vroeg of het wel klopte. O sorry een vergissing. Dit vind ik echt niet kunnen. Vermits de laatste TP niet ingenesteld is geraakt wilden wij direct terug,maar Dr Campo wou niet meer mee werken. Hebben dan weer enkel met IVI samengewerkt,wat prima is verlopen. Kunnen binnen de maand terug met een nieuwe donor. Toen wisten we dat Patricia heel veel tijd heeft verspild en dat een donor wel degelijk heel vlug gevonden is. Na 2 jaar heb ik dus 5 tp gehad en die zijn allen mislukt. Reden onbekend. Hadden wij enkel met Campo gewerkt en niet rechtstreeks dan hadden wij maar 3 tp gehad op die jaren. Ik raad iedereen aan om rechtstreeks met SPanje te werken. Veel minder stresserend en professioneler.

Mei
Berichten: 498
Lid geworden op: 4 april 2016, 16:32

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door Mei » 20 oktober 2016, 18:53

Ik uz Leuven en tevreden! :)
Icsi 1 Negatief.
Icsi 2 Bioch zw.
Icsi 2 Mk.
Icsi 2 Negatief.
Icsi 3 Positief
Icsi 3 Negatief
Icsi 3 Negatief
Icsi 4 Freeze all
Icsi 4 Positief

Cirkel
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 november 2016, 15:14

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door Cirkel » 12 april 2017, 15:22

Ga aub naar jette
Daar zijn ze vriendelijk, gemoedelijk
En pakken ze het probleem direct aan.
Zeer negatieve ervaring met uz Leuven!!!!

Cirkel
Berichten: 10
Lid geworden op: 13 november 2016, 15:14

eicel pick up

Bericht door Cirkel » 13 april 2017, 13:50

Wie kan me raad geven?
Een week een half ben ik al spuiten aan het zetten: menopur en orgalutran.
Dinsdag waren mijn follikes(2) 15 mm groot.
S'avonds pregnyl gespoten en vandaag pick-up en ze vonden geen eicellen?
Wil dit zeggen dat ze al gesrongen waren?

Hope1
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 juni 2017, 21:50

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door Hope1 » 22 juni 2017, 22:11

Hier hetzelfde verhaal. Wij zijn in behandeling bij Life Leuven. 1 ste poging zwanger, maar spijtig genoeg missed abortion op 7 weken. Tweede poging, andere medicatie omdat ik maar 5 eicellen had en er maar 1 cryootje was. Poging 2: 10 follikels MAAR maar 1 eicel die niet bevrucht werd (mei 2017, ook cryo niet overleefd). Tot op heden, geen enkel antwoord gekregen over wat er misgelopen is, enkel dat het heel uitzonderlijk is. Ik krijg mijn gynaecologe ook op geen enkele manier meer te pakken hoewel ze beloofde dit uitvoerig te bespreken. Ik word aan het lijntje gehouden door de secretaresse. Ondertussen 3 weken terug aan de pil, voordien 12 dagen. Huisarts raadt aan over te stappen naar ander centrum. Ik lees veel positieve reacties over Jette, wat voor mij niet bij de deur is. Ik vraag mij af hoe lang de wachttijd is bij een overstap. Wij willen zo vlug mogelijk verder en deze keer met een gynaecologe die niet enkel aan haar portefeuille denkt. Iemand raad?

zeroo
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 april 2017, 20:04

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door zeroo » 27 juni 2017, 8:10

Blijf uit Life weg.

Jette is de top voor fertiliteit.
Hierna op gedeelde plaats kan je alle universitaire ziekenhuizen plaatsen.

nuyens.sofie@hotmail.com
Berichten: 2
Lid geworden op: 9 juni 2013, 16:42

Re: Heilig hart Leuven of UZ Leuven

Bericht door nuyens.sofie@hotmail.com » 3 januari 2018, 19:55

Waarom wegblijven uit Life? Mijn partner ik starten over twee weken onze gesprekken bij Life..

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten