erge twijfels...

Plaats reactie
yerini
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 april 2015, 18:37

erge twijfels...

Bericht door yerini » 20 maart 2016, 15:45

Hallo iedereen

Ik zit momenteel weer eens in de put...

Mijn man had uit zijn vorige relatie 3 dochters (via ivf) (zijn om de 14d een weekend bij ons). Toen mijn man en ik samen kwamen wilde hij geen kinderen meer. Na lang praten heeft hij toch toegegeven en zijn we behandelingen gestart. Ivf ging niet lukken, dus moesten we meteen starten met icsi. Poging 1.1 en 1.2 resulteerden beide in een biochemische zwangerschap. Bij poging 1.3 kon mijn geluk niet op, ze hadden gezegd dat het niet zo'n goede kwaliteit was, maar dat ze toch wilden terugplaatsen, ik had dus totaal niet verwacht dat het gelukt ging zijn. Maar het was zover, ik was zwanger. Eindelijk kon ik toch alles van het zwanger zijn ervaren en na een droomzwangerschap (zonder enig kwaaltje) kon ik mijn zoontje in mijn armen houden. Mijn man maakte wel meteen duidelijk dat ik nu niet meer moest beginnen over kinderen, dat het voor hem nu echt gedaan was, en op dat moment had ik er dan ook geen probleem mee, ik had wat ik wilde... een pracht van een zoontje om te verwennen.

Ondertussen is ons zoontje 2 jaar geworden. En heb ik al een jaar dat ik verlang naar een broertje of zusje voor ons zoontje, waar hij samen mee kan spelen en lachen. Een broertje of zusje die hij niet enkel eens een weekend ziet en zoveel ouder zijn. Natuurlijk bang om erover te beginnen omdat mijn man gezegd heeft dat hij dit echt niet meer wil, probeerde ik het van mij af te zetten, wat voor een paar maanden lukte, maar dan toch opnieuw in mij boven kwam. In november kregen we een brief waarin we konden kiezen om de zaadcellen die ze ingevroren hadden nog te bewaren of te laten vernietigen. Het papier bleef maar liggen, en ik dacht even dat er nog hoop was. Enkele dagen voor het teruggestuurd moest worden, het papier onder zijn neus gestoken, dat we dringend zouden moeten beslissen. Hij heeft ondertekend dat ze vernietigd mochten worden, met de woorden dat hij nog altijd nieuwe kon laten invriezen mocht het nodig zijn. Mocht ik dan toch nog wat hoop hebben???

Momenteel heb ik opnieuw een heel groot behoefte om erover te beginnen, maar weet totaal niet hoe ik erover moet beginnen. Wachten op het juiste moment... Maar wanneer is dat moment? Het lijkt wel nooit het goede moment te zijn... Ook ben ik momenteel op de ziekenbond thuis, ga ik waarschijnlijk mijn werk kwijt zijn, en nieuw werk moeten zoeken. Is het dan wel het goede moment om zwanger te worden?
Lig momenteel dus weer helemaal in de knoop met mezelf en deze situatie. Weet het gewoon niet meer...

Ethlinn
Berichten: 231
Lid geworden op: 14 september 2015, 19:10

Re: erge twijfels...

Bericht door Ethlinn » 29 maart 2016, 18:31

Dag Yerini,

Logisch dat je het hier moeilijk mee hebt, het is ook moeilijk he. Toch iets wat je vaak hoort bij nieuw samengestelde gezinnen, vaak is er wel behoefte aan een kindje samen maar stopt het voor een van beide partners daar.

Ik zou gewoon open kaart spelen met je man. Probeer hem in te lichten over je wens maar geef hem ook tijd om daaraan te wennen. Als hij in zijn hoofd "3+1" heeft, dan heeft dat ook even tijd nodig om aan te passen. Als je wacht tot je zelf echt niet meer kan wachten, dan smijt je hem plots in een heel proces en moet hij maar snel snel beslissen. Daar worden veel mensen defensief van dus dat kan je beter vermijden. Het kan dat hij nooit aanpast maar dat weet je niet als hij zelf geen eigen parcours kan afleggen.

Persoonlijk zou ik er nooit aan beginnen als de werksituatie niet stabiel is. De stress van zo'n behandelingen combineren met een heel onstabiele werksituatie lijkt me vragen om problemen. Daarnaast, naar mijn mening, vind ik het onverantwoord om bewust een kindje op de wereld te zetten als je financiele situatie er eigenlijk geen ruimte voor laat. Nuja, dat is gewoon mijn persoonlijke mening ;-) Maar dat wil niet zeggen dat het gesprek niet kan worden opgestart he.

Succes alvast!
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten