wil verder maar gaat niet

Plaats reactie
sochra
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 april 2018, 20:51

wil verder maar gaat niet

Bericht door sochra » 17 april 2018, 22:02

wel halo
even kleine situatie schets.
vandaag mijn regels weer gekregen dus nu zijn we officieel 2 jaar bezig.
6 maanden geleden hebben we ons beiden laten testen en er was niks mis met mij of mijn vriend.
dus willen de dokters niet verder gaan. Omdat mijn vriend internationaal vracht wagen chauffeur is vinden ze dat wij gewoon niet genoeg sex hebben. waar dus niks aan te doen is en willen ze ons niet helpen. ik ga er elke maand meer onder door en ik wil nu gewoon geholpen worden maar heb echt het gevoel dat niemand wilt helpen en we overal tegen een muur aan botsen. ook heb ik het gevoel dat de dokters mij niet serieus nemen "ja je moet wel vaker sex hebben he. anders is het moeilijk mevrouw" Alsof ik dat niet weet maar zelfs dan hebben wij vakanties naar mijn ovulatie gepland enz en vaak dat mijn ei in het weekend viel maar na 2 jaar nog altijd niks vind ik persoonlijk wat veel

Kat23
Berichten: 14
Lid geworden op: 13 april 2018, 14:56

Re: wil verder maar gaat niet

Bericht door Kat23 » 18 april 2018, 9:37

Hey Sochra,

2 jaar is inderdaad een lange tijd om te proberen zwanger te worden, weet ik uit ervaring.
Wij zijn nu ook bijna aan dat cijfer.
Bij mijn vriend en mij is er bij de onderzoeken ook niets speciaals gekomen behalve dat ik een zeer onregelmatige cyclus heb, wat het voorspellen van de ovulatie bijna onmogelijk maakt. Wij zijn wel na anderhalf jaar door de gynaecoloog doorgestuurd naar een fertiliteitscentrum omdat ze daar nog andere testen doen (zoals doorgankelijkheid van de eileiders enzo) en worden daar nu ook opgevolgd. Dit geeft ons wel wat rust dat de cyclus meer wordt opgevolgd.
Ik weet niet bij welke dokters jullie al zijn geweest? Indien je nog niet bij een fertiliteitsarts bent geweest, misschien moet je zelf eens met 1 in de buurt contact opnemen?

veel succes en moed alvast!

sochra
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 april 2018, 20:51

Re: wil verder maar gaat niet

Bericht door sochra » 18 april 2018, 10:13

wij hebben de eileiders al wel laten testen door een specialist die 1 maal per week in het zieken huis aanwezig is allle gyn in de omgeving zitten namelijk bij het zieken huis nu moet ik zeggen dat de persoon die de eileiders gecontroleerd heeft echt geen aangenaame man was en dat ik me daar niet bij op mijn gemak was maar ook de doorgang van de eileiders is dus niks mis me ook mijn vriend zijn zaad is wat traag maar er zijn er veel :p. het enige probleem bij mij is dat ik de maande vlak na de test ineens een cyclus had van 41 dagen ipv van de 31 die ik het 1.5 jaar er voor had. maar dit kwam door de stres en is nu dat ik een sport gevonden heb waar ik de stress in kwijt kan terug verminderd naar 31d. ik begin met ovu testen de dag dat mijn regels stoppen en test nog 1 week na mijn piek door de laatste maanden viel mijn ei in een weekend of er juist na dus redelijk juiste momenten nu zou het deze maand wel op een donderdag vallen maar gelukkig in de week dat mijn vriend verlof heeft (als mijn cyclus normaal blijft toch)

Teens
Berichten: 201
Lid geworden op: 7 november 2017, 17:16

Re: wil verder maar gaat niet

Bericht door Teens » 9 mei 2018, 13:13

@Sochra, ik zou eens informeren bij een andere fertiliteitskliniek. Bij mij was er ook eerst gezegd dat er met mij niets aan de hand was maar dat het zaad van mijn partner niet in orde pas. Pas een 8-tal maanden later bij een andere gyn is boven water gekomen dat ik endometriose heb en het zaad van mijn partner in orde is. Zijn 1-malig slecht staal heeft waarschijnlijk te maken dat hij kort daarvoor een operatie met narcose had gehad.

Hou er wel rekening mee dan een IUI / IVF behandeling veel energie en tijd vraagt. Jij en je partner gaan dit in je agenda moeten inpassen en het is vaak dat dit pas last minute wordt ingepland.
08/'16 - stop pil
2018 - 4PU en 4TP allen negatief
jan 2019 - operatie endometriose
dec 2019 - PU5
feb 2020 - TP cryo - negatief

Anqui
Berichten: 71
Lid geworden op: 12 juli 2017, 21:33

Re: wil verder maar gaat niet

Bericht door Anqui » 9 mei 2018, 17:44

Bij ons is er ook geen oorzaak gevonden waarom ik niet zwanger word, bij de meerderheid van de koppels vind men geen oorzaak. Als ik van jullie was zou ik naar een andere klinieloverstappen. Wij zijn heel tevreden van Jette je word nauw betrokken bij je behandeling en ze zoeken mee naar oplossingen .

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast