Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Algemeen Discussieforum
Valaki
Berichten: 508
Lid geworden op: 28 mei 2013, 16:21

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door Valaki » 30 augustus 2014, 20:48

Amai straf. Echt nog nooit eerder gehoord (ik kon zelf wel gewoon op mijn 23e daar terecht)! Bij welke gyne was dat ook alweer?
Magische icsi 6!

If you don't believe in miracles
Perhaps you have forgotten you are one

Setta
Berichten: 1425
Lid geworden op: 4 april 2014, 19:28

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door Setta » 31 augustus 2014, 21:19

Valaki schreef:Amai straf. Echt nog nooit eerder gehoord (ik kon zelf wel gewoon op mijn 23e daar terecht)! Bij welke gyne was dat ook alweer?
Bij dokter Van Turnhout. Zij is thans zeer begaan met mijn procedure en had zelfs al een psychologe voor me opgezocht. Toen ik vroeg of ik eentje dichterbij kreeg was dat voor haar geen probleem.
'14-'15: 9 IUI's, neg. Ernstige Endo.
JP Gent Dr. D. : 3 ICSI's neg.(11EC- 15EC- 34EC)1 cryo(nt ontdooid).
Okt. '16: overstap Jette: 26 EC- 2 TP(1-ranking) - 15/12: 2 morula's, neg. - 16/02: 1 mor.- Nog 6 cryo's

Nathske
Berichten: 2
Lid geworden op: 7 januari 2015, 18:43

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door Nathske » 7 januari 2015, 18:56

mijn naam is Nathalie en ik wordt in juni 28 jaar. In februari ga ik alleen wonen. Al van kleins af ben ik verzot op kindjes. Op school hielp ik mee om de jassen dicht te doen van de kleuters. In het vierde leerjaar zei ik dat ik kleuterjuf wilde worden. Nu ben ik dus 5 jaar geleden afgestudeerd als kleuterjuf. Qua liefdesleven had ik mijn toekomst heel anders gezien. Op jonge leeftijd trouwen, mama worden met 2 of 3 kindjes. Maar ik heb nog steeds die prins niet gevonden en de tijd begint te dringen. Ik wil gewoon mama worden koste wat kost. Ondertss heb ik mij er al bij neergelegd dat die toekomst die ik voor ogen heb dat het dat niet wordt. Het afgelopen jaar ben ik dan ook beginnen nadenken om BAM moeder te worden. Heel veel info op gezocht en ook al eens tegen mijn ouders, familie en vrienden verteld dat ik daarover nadenk. Reacties waren erg positief, dus veel mensen die achter mijn beslissing staan wat heel fijn is voor de toekomst ! Maar hetgeen waar ik ongerust over ben is de financiële kant. Ik heb geen werkzekerheid. Ik moet steeds wachten op werk. Is dit voor een jaar, een half jaar, een paar maanden, ik weet het niet. Ik heb geen vaste job. Maar ik weet gewoon dat ik er klaar voor ben en dat ik er voor wil gaan. Hoe begin ik hieraan, wat moet ik doen, kan iemand wat raad geven? Dankjewel ! Groetjes Nathalie

survival
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 februari 2015, 23:33

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door survival » 24 februari 2015, 23:45

Dag iedereen,

ik weet niet goed of ik hier welkom ben maar ik zal toch even mijn verhaal doen.
Ik ben een alleenstaande mama van een dochter van 5 (na echtscheiding), 41 jaar en heb altijd twee kindjes gewild maar door de omstandigheden de laatste jaren was dit niet echt een optie (een jaar na de geboorte van mijn dochter heb ik een longembolie gehad en het jaar daarop de echtscheiding). Nu ben ik terug op mijn plooi maar de kinderwens laat me niet los. Ik heb eind vorig jaar een afspraak gemaakt met de gyn van AZ Sint-Lucas in Brugge die diensthoofd is van het CRG in Brugge (samenwerking AZ Sint-Jan - Sint-Lucas) en mocht daar vrij snel terecht. Het was echter een enorme teleurstelling. Ik kwam volgens de gyn niet in aanmerking omdat ik al een dochter heb. Dit kwam hard aan. Hij heeft me dan toch doorverwezen naar de psycholoog en die man was zeer vriendelijk en was het met me eens dat dit geen reden kan zijn maar dat hij met zijn mening in Brugge alleen staat. Er is dan ook beslist op het teamoverleg dat ik niet in aanmerking kom. Dit was twee weken geleden. Ik heb dan hier en daar mijn licht opgestoken en nu blijkt dat Brugge zeer conservatief is in zijn ideeën. Ik heb nu een afspraak kunnen maken met prof. De Sutter in UZ Gent, wel pas op 12 mei maar ben al blij dat ik er terecht kan. Ik heb er veel goeds over gehoord maar heeft iemand hier ervaring met haar of met UZ Gent. Mijn excuses dat ik de eerdere berichten hier niet allemaal heb kunnen lezen, misschien staan daar al vele antwoorden in.
Als jullie liever hebben dat ik hier geen berichten post (omdat ik al mama ben - ik wil niemand pijn doen) laat het dan ook zeker weten.

Heel veel groetjes en alleszins iedereen heel veel succes!
Els

kaat73
Berichten: 16
Lid geworden op: 8 augustus 2014, 20:23

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door kaat73 » 25 februari 2015, 12:28

Hallo survival,

In de meeste ziekenhuizen bestaan er speciale (lange) procedures voor alleenstaanden. Als je al kinderen hebt, wordt je zeker nog aanvaard.
Toen je een afspraak maakte in UZ Gent, hebben ze je dan gevraagd of je een partner hebt ? Ik vind het nogal bizar dat je direct bij dr. De Sutter een afspraak gekregen heb.
Ik zou in elk geval niet veel tijd verliezen met maandenlange procedures op jouw leeftijd.
Veel succes !
11/2017 1ste TP ECD dr Platteau, zwanger !

survival
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 februari 2015, 23:33

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door survival » 25 februari 2015, 15:36

Dag Kaat73,

Ik heb mijn verhaal volledig meegestuurd met de mail voor een afspraak bij het arg (onderdeel van de vrouwenkliniek) en ik kreeg meteen een mail dat prof de sutter pas de week erop terug was en dat ze mij zelf zou contacteren voor een afspraak via haar eigen secretariaat. Ik heb toen een mail teruggekregen van de dienst van prof De Sutter dat ik op 12 mei een afspraak had, ik ga er dus wel van uit met haar of toch met één van de mensen uit haar team. Mij maakt het uiteindelijk niet uit met wie, als ik maar kan verder doen... als ze mij dan vertellen dat ik nog een hele tijd zal moeten wachten zal ik daar uiteraard niet tevreden mee zijn, maar wat kan ik doen? Ik heb ook mijn leeftijd vermeld dus in principe zouden ze alles moeten weten...dus ook dat ik geen partner heb. Bij de mail zat een brief met een heleboel vragen die ik op 12 mei ingevuld moet meebrengen.
Misschien is het net door mijn leeftijd en verhaal dat ik vrij snel bij haar terecht kan? Ik weet het niet.

groetjes,
Els

survival
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 februari 2015, 23:33

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door survival » 25 februari 2015, 15:38

Dag Kaat73,

In Brugge bestaat zeker zo'n procedure, ben ermee gestart, maar ik word niet aanvaard omdat ik al een kind heb, anders was ik allang gestart....
het is dus niet in alle ziekenhuizen zo dat je zomaar aanvaard wordt.

groetjes,
Els

Stefanieclaes
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 december 2018, 17:16

Re: Bewust alleenstaande mama (BAM) worden

Bericht door Stefanieclaes » 29 december 2018, 20:13

Hi Setta , het is ondertussen al een tijdje geleden maar ik zou graag eens willen weten hoe het afgelopen is. Ben jij nu jong BAM geworden? Ik heb zelf ook interessen daarom mijn vraag. Hopelijk krijg je dit nog aan
Mvg.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten