Alleenstaande wensmoeder - waar eventueel terecht voor niet-anonieme ECD/embryodonatie?

Eiceldonatie forum
Forumregels
De Verdwaalde Ooievaar heeft intern meermaals de discussie gevoerd over het al dan niet toelaten van berichten over aanvraag of aanbod van donormateriaal. Ook de wetgeving hierrond is nog vrij dynamisch en actueel.

De Verdwaalde Ooievaar geeft de voorkeur aan het weren van deze oproepen, maar stelt vast dat deze hoe dan ook terugkomen in fora die hier niet voor bedoeld zijn.

Om deze reden werd een subforum voor aanbod/aanvraag van donormateriaal aangemaakt.

De Verdwaalde Ooievaar kan enkel waarschuwen voor de risico's die donatie via niet-officiële kanalen met zich meebrengt. Uit ervaringen weten wij immers dat naast een aantal goed bedoelende donors, er ook mensen zijn die hierin enkel financiële bedoelingen hebben, mensen die het niet nauw nemen met medische geschiedenis en hier al dan niet over liegen, mensen die vooral op zoek zijn naar het sexuele, enz.

Misbruik van andere fora zal streng gesanctioneerd worden.

-UPDATE- Omdat blijkt dat mensen toch respectloos andere fora blijven misbruiken voor oproepen omtrent donormateriaal, zullen de accounts van misbruikers meteen verwijderd worden. Er werd een apart forum aangemaakt, maak daar dan aub gebruik van.
Plaats reactie
Helena109
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 september 2021, 13:18

Alleenstaande wensmoeder - waar eventueel terecht voor niet-anonieme ECD/embryodonatie?

Bericht door Helena109 » 4 maart 2022, 17:20

Dag lieve medelezers,

Ik heb een vraagje. Na een - helaas - misgelopen traject met ingevroren eicellen, ben ik me nu voorzichtig aan het oriënteren op eventueel eiceldonatie. Toen ik ze liet invriezen waren ze heerlijk jong, maar hoewel mijn familie tot op heel hoge leeftijd eigen kinderen krijgt, moet ik nu niet meer rekenen op mijn 45-jarige eicellen, vrees ik.

Door alle informatie zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Eén heel belangrijke vraag, daar moet ik zelf achter zien te komen: hoe ga ik me voelen tegenover een kindje dat biologisch niet aan mij verwant is? Dat is een gveoel, daar ga ik wel uitkomen.

Maar mijn tweede vraag is een stuk praktischer: wat ik wel weet, is dat als ik zou kiezen voor ECD, en in mijn geval dan waarschijnlijk ook een mannelijke donor (ik ben niet zo in de stemming nu ogenblikkelijk aan het daten te slaan ;)), dat ik dan niet-anoniem donorschap zou kiezen. Opdat een eventueel kind later gegevens zou kunnen opvragen.

Er zijn een aantal landen/klinieken die dat doen. Waaronder Portugal, las ik.

Heeft een van jullig toevallig ervaring met een dergelijke kliniek in Portugal, of ergens anders? (Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat het financieel voor mij niet zou uitmaken.)

Veel dank voor het lezen alvast!

Floo
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 november 2022, 21:42

Re: Alleenstaande wensmoeder - waar eventueel terecht voor niet-anonieme ECD/embryodonatie?

Bericht door Floo » 16 november 2022, 10:42

In feite kan dat ook in België als je zelf een donor aanbrengt. Niet alle klinieken doen het, maar sommige wel (de wet laat het toe). Dat is natuurlijk nog iets anders dan een onbekende niet-anonieme donor via een kliniek.
Hoe het in het buitenland zit, weet ik niet.

Het lijkt er trouwens op dat we in een vergelijkbaar traject zitten, ik postte gisteren een bericht om ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met alleenstaande 40+ vrouwen die aan eiceldonatie beginnen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten