zwanger in bonheiden/imelda

Plaats reactie
Mona Lisa
Berichten: 514
Lid geworden op: 13 augustus 2009, 13:21

zwanger in bonheiden/imelda

Bericht door Mona Lisa » 31 augustus 2010, 13:49

hallo allemaal,

Na lang wachten en hard werken heb ik gisteren mijn 12 weken echo gehad. Onze spruit is perfect en op en top goedgekeurd. Hij/zij mag blijven :D

Ik open dit topic "zwanger in bonheiden/imelda" om mijn mede-lotgenoten een hart onder de riem te steken en hoop dat ze snel het IVF/ICSI topic van Imelda mogen verlaten en mij hier komen vergezellen. De dames daar zitten allemaal in spannende tijden. Sommige in de spannende wachtweken, andere hebben uitzicht op een TP deze week, ...
Ik wens hen super veel succes en wil hen graag snel in dit topicje zien verschijnen.

Natuurlijk zou ik het ook super vinden om andere mede-zwangere vrouwen van Imelda hier tegen te komen om onze ervaringen te delen.

Ik zal me kort even voorstellen voor de onbekenden:

2.5 jaar geleden begonnen we vol moed aan onze eerste spruit. al snel werd duidelijk dat het niet zo evident leek dan gedacht. Na vele maanden sukkelen met mijn cyclus, na maanden met clomid, menopur, IUI, ... waren we aanbeland bij IVF.
1ste IVF: overstimulatie, alle embryo's in de vriezer. 5 TP gehad van telkens 2 embryo's, eentje was er kortstondig blijven plakken, maar spijtig genoeg geen blijvertje.

In juni was het dan tijd voor IVF nr° 2. Ik moest en zou voor de zomer nog een poging wagen. Ik wilde dat gewoon. Gelukkig was mijn dokter heel begripvol. Echter terug een overstimulatie. Maar deze keer hebben ze de embryo's wel 3 dagen laten evolueren. Op dag 3 stond in in UZ Leuven en werd ik naar huis gestuurd ... te risicovol voor een TP. Maar daar lag zo'n mooi embryo en ik zat overvol met hormonen. Dit was mijn kans, zo voelde ik het alleszins aan. Wat de gevolgen ook mochten zijn (zolang het niet negatief was voor het vruchtje) wilde ik een TP. Ik verlangde ernaar.

Mijn vriend kon er niet bij zijn, spijtig. Maar doordat ik bleef volhouden dat ik een TP wou, moest ik enkele uren wachten op bloedresultaten. toen ze me een 2de keer in de operatiezaal leiden, ze hadden uiteindelijk toch toegestemd, kwam hij plots opdagen. Ik wist het niet en kon mijn ogen niet geloven. Net toen ik door de deur ging stond hij plots achter mij. Ik kreeg tranen in mijn ogen (nu nog trouwens als ik eraan denk).
Hij was gewoon op zijn werk vertrokken, hoe druk het ook was. Fantastisch gewoon ...

2 weken later begon de overstimulatie inderdaad erger te worden. toen wist ik het! het is gelukt! In totaal bijna 5 weken platterust moeten nemen om te kunnen recupereren. Maar het was de moeite. Heb alle pijn, last en miserie met veel plezier doorstaan.

Gisteren heeft onze spruit naar ons gewuifd :-) Daar hebben we het voor gedaan. En ... Het is het waard ...

Mede-zwangere vrouwen in Imelda, ik leer jullie graag kennen!

Jo'tje

Bericht door Jo'tje » 31 augustus 2010, 16:45

Dag Mona Lisa, van harte welkom tussen de zwangeren hier!! Je verhaal is echt hartverwarmend! Vind je het niet ongelooflijk hoe snel je die lange weg vergeten bent als je dat beebje op die echo gezien hebt?!
Ik startte de IVF nog op in Bonheiden, maar ik versaste dan naar Leuven en ben daar nu "zwanger", bij Prof. Hanssens.
Ik las ook net op het IVF/ICSI te Bonheiden-forum, en zag inderdaad dat het spannende tijden zijn voor verschillende lotgenootjes daar!! Hopelijk kunnen ze je snel vergezellen hier!!

Mona Lisa
Berichten: 514
Lid geworden op: 13 augustus 2009, 13:21

Bericht door Mona Lisa » 31 augustus 2010, 21:16

goh als je dat kleine wondertje ziet, dan smelt je helemaal en dan weet je dat het absoluut de moeite waard is geweest!

Jij kan stilaan waarschijnlijk beginnen af te tellen, niet? Ik hoop dat alles vlot is gelopen. Wanneer mag jij je wondertje verwachten?

molly27
Berichten: 848
Lid geworden op: 23 september 2009, 14:30

Bericht door molly27 » 1 september 2010, 8:17

Hey mona Lisa en Jo'tje,

ik voeg mij graag toe aan dit topic'je! Ik ben zwanger geworden na de tweede IUI bij Dr Pelckmans in Imelda! Na 4.5 jaar proberen is het ons dan toch eindelijk gelukt.

Mona Lisa: je verhaal is gewoon prachtig! Super dat je dat verhaal later aan je kindje kan vertellen. Vind je erg moedig want zo een overstimulatie moet niet niets zijn! Ik ben momenteel 10 weken zwanger dus we zitten ongeveer gelijk. Als jij een weekje langer wacht en ons garnaaltje komt een weekje te vroeg dan kunnen we de gang in Imelda delen, wat denk je :D
Jo'tje is al een pak verder, zij zal eind dit jaar bevallen, als ik het goed heb is dit al in oktober.

Super dat er trouwens weer een Imelda forum is, ik was een grote fan van hetzelfde topic bij IUI :)

groetjes,

Molly

Jo'tje

Bericht door Jo'tje » 1 september 2010, 8:41

hallo!
Ja, inderdaad, ik ben nu bijna 33 weken... het gaat het vooruit!
En tot zover verloopt het echt volledig volgens de boekjes en zonder iets van problemen, ongelooflijk.
Nu krijg ik soms zo "schrik", zo van: het kan elk moment gaan gebeuren... Ik hoop dat ik mijn 40 weken vol maak, of toch minstens 39. Mijn man komt thuis als ik 38,5 weken ver ben (hij vertrekt als ik 34 weken ben), en ik zag dat volledig zitten, ik zou wel iemand anders optrommelen als het vroeger komt, maar nu begin ik daar toch wat bang voor te worden!! Het duurt zeker 3 dagen eer hij thuis kan zijn als het vroeger nodig is. Maar ale, ik probeer heel positief te blijven, tot zover geen reden om te denken dat het te vroeg zou komen! Ik probeer stress en zware fysieke dingen te mijden, maar als het moet komen, komt het toch he!

Ik wens jullie in elk geval ook zo een zalige zwangerschap toe!

molly27
Berichten: 848
Lid geworden op: 23 september 2009, 14:30

Bericht door molly27 » 1 september 2010, 8:45

Jo'tje, natuurlijk heb je liever je man bij je maar ik geloof er in dat jullie spruit wel zal wachten. jullie hebben zo erg op de timing moeten letten met het werk van je man dat jullie kindje dit al helemaal gewoon is en wel zal wachten! Nog 7 weken, ja ik geloof dat je dan al wel wat spanning krijgt, gelukkig denk ik nog niet aan de bevalling, dat zal pas binnen een week of 15 komen denk ik :D

Jo'tje hou ons zeker op de hoogte van de vorderingen, ik kijk er al naar uit :D

groetjes

Mona Lisa
Berichten: 514
Lid geworden op: 13 augustus 2009, 13:21

Bericht door Mona Lisa » 1 september 2010, 9:18

jo'tje, ja dat zal wel spannend zijn. Ik zou er ook mee in mijn hoofd zitten als mijn vriend niet in de buurt zou zijn. Maar uiteindelijk loopt alles toch zoals het zal moeten gaan. Het komt wel dik in orde.
Echt al aftellen geblazen voor jou. Leuk! binnenkort zo'n schatje in jullie armen.

hallo molly27, misschien kunnen we inderdaad een deal maken :-) maar laat ons nu niet net op het zelfde moment bevallen hé ... kwestie van niet te moeten vechten voor de verloskamer :lol:
Hopelijk verloopt jouw zwangerschap goed.

Ik merk dat de vermoeidheid elke dag een klein beetje afneemt. En deze morgen was de ochtendmisselijkheid voor de 1ste keer wat minder. Misschien dat deze wel stilaan gaat verdwijnen :-)


een vraagje, je hebt zo van die rondleidingen op de materniteit. ga jij zo'n rondleiding volgen ... en wanneer doe je dat best?
Ik zag maandag dat de laatste dit jaar in december is en waarschijnlijk zal de 1ste van 2011 ongeveer eind febr zijn.
Ik ben uitgerekend voor midden maart ... is december dan te vroeg? want misschien kan eind febr. ook te laat zijn ...

molly27
Berichten: 848
Lid geworden op: 23 september 2009, 14:30

Bericht door molly27 » 1 september 2010, 10:55

hey Mona Lisa,

ik wil graag zo een rondleiding volgen maar ik had bij de vorige afspraak niets bij om te schrijven en heb toen de data en te telnr niet kunnen opschrijven. Ik denk die van december te volgen dan! febr lijkt mij te laat... Weet jij wanneer deze rondleiding juist doorgaat en hoe je moet reserveren? Misschien zien we elkaar daar wel!

Jo'tje ga jij eigenlijk in imelda bevallen of in Leuven?


groetjes,

molly

Jo'tje

Bericht door Jo'tje » 1 september 2010, 12:04

dag Molly,

ik zal in Leuven bevallen. Vooral uit praktisch oogpunt, we wonen er vlakbij... De behandeling in Imelda kwam voort uit het feit dat ik daar bij de "gewone" gynae ging voor de jaarlijkse controles, toen we nog elders woonden.

Mona Lisa
Berichten: 514
Lid geworden op: 13 augustus 2009, 13:21

Bericht door Mona Lisa » 1 september 2010, 12:33

Molly, de data staan op :
http://www.imelda.be/patienten/medische ... 0Kraam.pdf

11 december dus

De gegevens om in te schrijven staan erbij vermeld. ik vermoed dat wij ons voor die dag wel gaan inschrijven. Kwestie van er tijdig bij te zijn :D

Ik dacht eerst dat het een begeleide rondleiding was, maar uit het document lijkt het eerder alsof je zelf overal kan gaan kijken op eigen tempo/initiatief ...

Misschien komen we elkaar daar wel tegen :D

molly27
Berichten: 848
Lid geworden op: 23 september 2009, 14:30

Bericht door molly27 » 1 september 2010, 12:39

Hey ML,

ik ga me zeker inschrijven voor 11 dec en ook voor de avond rond borstvoeding op 23 november! Zou tof zijn als we lekaar daar is tegenkomen hé :)

Bedankt voor de info trouwens!

ps: ik las ergens anders dat je voor de 12 weken echo bij Dr Vercruyse bent geweest, ik heb daar maandag ook mijn echo bij (11 weken omdat wij daarna op vakantie vertrokken en Dr Pelckmans dacht dat het wel leuk zou zijn om ons beebje nog eens te zien vlak voor we op vakantie vertrekken) Is het een aangenaam persoon? kan ze de echo op video opnemen? (mijn man zit in het buitenland en zou em graag de echo tonen) Wat is er eigegnlijk zo speciaal aan de expertenecho?

groetjes

Jo'tje

Bericht door Jo'tje » 1 september 2010, 13:34

hey molly,

de echo van 12 weken is belangrijk, omdat ze dan bepaalde zaken opzoeken en controleren. Vooral dan nekplooimeting, neusbeentje, bovenlipje, belangrijke organen en bloedvaten. Bepaalde gynae's leggen zich toe op het nemen en interpreteren van echo's.
Dr. Pelckmans is eerder de interne "follikel" echo gewoon he.

Op gasthuisberg heb je bvb nooit echo bij de gynae die je zwangerschap opvolgt. Er is een aparte dienst voor de echo's. Weet zelfs niet of het gynae's zijn die die echo's nemen, of radiologen?

Mona Lisa
Berichten: 514
Lid geworden op: 13 augustus 2009, 13:21

Bericht door Mona Lisa » 1 september 2010, 14:03

molly,
de echo rond de 12 weken is wel belangrijk hoor, zoals jo'tje al aangaf. Voornamelijk de meting van de nekplooi, neusje en kaakbeentjes zijn belangrijk. Eveneens doen ze een bloedname. Op basis van beide resulaten kunnen ze de kans op mongolisme weergeven.

Het was een heel uitgebreide echo. Ze meet de hartklopping, de doorstroming in bepaalde bloedvaten, ze controleert de navelstreng, ze telt of er 10 teentje en 10 vingertjes zijn en als je wil dan kijkt ze al even tussen de beentjes ;-)

dr. Vandecruys is gespecialiseerd in prenatale onderzoeken. Ik ga dus voor de 12 en 20 weken echo bij haar. De andere echo's doet dr. Pelckmans.
Ze is wel een vriendelijke vrouw en nam zeker haar tijd om de echo uit te voeren. Enkel na de echo had ik nog een reeks van vragen en daarbij leek ze nogal gehaast.
Nu, kan ook zijn omdat ze achter zat op schema, want heb bijna een uur in de wachtzaal moeten wachten.
Ik voelde me wel op mijn gemak bij haar, gewoon wetende dat dit haar specialisatie is. Als er iets mis zou zijn, dan zal ze het zeker gezien hebben.

Ik heb niet gevraagd of ze het op dvd kon opnemen. Wel heb ik een hele reeks foto'tjes meegekregen. Enkele waar onze spruit in het geheel op staat en enkele van het hoofdje.

Wat ik gedaan heb, is van die printjes een gewone foto genomen en die kan je dan doormailen ofzo. Ik heb zo zelfs in mijn gsm een exemplaartje zitten :D

Ik heb geen idee of er een groot verschil is tussen een beebje van 11 weken of van 12 weken. In welke mate het dus op een week tijd evolueert.
In elk geval vond ik het super om te zien.

ik weet nog niet of ik naar de infoavond voor borstvoeding ga gaan. Ga wel borstvoeding geven, maar moet nog bekijken of ik naar die infoavond ga.

jo'tje, is het inderdaad zo dat voornamelijk de 12 en 20weken echo heel belangrijk zijn. Of zijn er later ook nog momenten waarop ze een aantal cruciale dingen onderzoeken?

de 20 weken echo is belangrijk omdat ze dan alle organen kunnen controleren, dacht ik.

molly27
Berichten: 848
Lid geworden op: 23 september 2009, 14:30

Bericht door molly27 » 1 september 2010, 14:45

bedankt voor de uitleg dames!

ML, wil je daarmee al zeggen dat ze het geslacht gaat kunnen zien? :D Heeft ze bij jullie al iets gezien? Goh ergens hoop ik van wel, ik vertrek donderdag naar de US en dat is daar altijd een shopparadijs en ik wil mij al eens graag laten gaan. ik wil ook graag typisch dingen en geen spulletjes die je voor beide kan gebruiken :)

Oh nu is het nog spannender :)

groetjes

Jo'tje

Bericht door Jo'tje » 1 september 2010, 15:01

Mona Lisa,

12 en 20 weken zijn inderdaad heel belangrijk. Er wordt dan standaard ook in elk geval nog één genomen tussen 28 en 32 weken. Dan meten ze hoofdomtrek, buikomtrek en bovenbeentje. Om de grootte wat in te schatten.
12-20-30 zijn de drie echo's die terugbetaald worden door het ziekenfonds. Bijkomende worden normaal enkel bij problemen (of in de privé....) genomen en er is geen tussenkomst van het ziekenfonds.
Bij ons zagen ze het geslacht pas op de 20 weken -echo.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 9 gasten