Coachingsboek voor koppels

22.05.2019

Vruchtbaarheidsproblemen vormen een uitdaging op diverse gebieden in je leven. Een onvervulde kinderwens heeft effect op jezelf, je relatie en je omgeving. Als jullie besluiten om met vruchtbaarheidsbehandelingen te starten om je zwangerschapskansen te vergroten is dat een weg die niet altijd even makkelijk wordt afgelegd. Er zullen nieuwe ervaringen zijn op fysiek gebied, maar ook op mentaal gebied kan de behandeling impact hebben. Daarom dit praktisch coachingsboek!

Marijke Linssen heeft een missie: het verzorgen van goede mentale begeleiding aan koppels die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan. 
Naast haar coachingspraktijk heeft ze daarom dit boek geschreven dat vrouwen en mannen gedurende hun behandelingstraject begeleidt. 
Ieder koppel heeft zijn eigen verhaal, maar Marijke Linssen heeft aan de hand van vele interviews, researchen en jarenlang coachen, ervaren dat koppels die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan tegen dezelfde dingen aanlopen. 
Door deze moeilijkheden onder te verdelen in aparte hoofdstukken, krijg je een overzichtelijk beeld van wat er op je pad kan komen en krijg je tips en handreikingen hoe je hier het beste mee om kan gaan. Ervaringsdeskundigen vervullen een hoofdrol in dit boek. Door hun openheid krijg je een kijkje in de wereld van koppels die vruchtbaarheidsbehandelingen ervaren hebben. 
Daarnaast komen professionals aan het woord die allemaal gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mannen en vrouwen met vruchtbaarheidsproblematiek. 
Als rode draad door dit boek staat de relatie met je partner centraal. 
Daarom vind je aan het einde van elk hoofdstuk belangrijke vragen die door jezelf en je partner beantwoord kunnen worden, om zorg te dragen dat je deze weg samen blijft bewandelen. 
Het unieke van dit boek is dat er een werkboek bij zit. Het werkboek onderscheidt de verschillende fases van jouw vruchtbaarheidsbehandeling en biedt je handvatten, tips, oefeningen en opdrachten om het behandeltraject zo ontspannen mogelijk te doorlopen. 

 

Tessa Cox, fertiliteitsarts: 
‘Een uniek boek! In dit boek wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de emotionele belasting wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Het is een aanrader voor iedereen die aangewezen is op hulp vanuit het ziekenhuis om zwanger te worden. Door middel van alle tips die in dit boek beschreven staan, zal een behandeltraject absoluut beter vol te houden zijn.’

Marijke Linssen: 
‘Dit boek zorgt ervoor dat je de regie van je behandeltraject 
en je leven in eigen hand houdt’.