OPROEP !!

05.08.2021

We zoeken een 50-tal mensen tussen 6 & 80 jaar oud die zin hebben om op zaterdag 14 augustus (namiddag) mee te werken aan een filmpje dat verschillende alternatieve gezinsvormen verder bespreekbaar en dus minder alternatief maakt. 

Concreet zijn  we nog op zoek naar kinderen van -bijna- alle leeftijden, die ter wereld zijn gekomen met behulp van een draagmoeder, IVF, donor,...
Uit volgende gezinsstructuren:
 

kind uit traditioneel tweeoudergezin
kind van gescheiden ouders met plusouders
kind van gescheiden ouders met 2 single ouders 
kind van single mama
kind van homokoppel
kind van lesbisch koppel
kind dat geadopteerd werd
kind opgegroeid bij pleegouders
...


W A T  M E E R  O V E R  O N S  P R O G R A M M A 


De laatste maanden mochten wij researchen naar het gegeven 'bewust co-ouderschap' met de bedoeling hier een reeks over te gaan maken.  Het wordt een reeks waarin we mensen volgen die op zoek gaan naar een manier om hun kinderwens te vervullen. Het gaat telkens over mensen die omwille van hun geaardheid, medische situatie of burgerlijke staat niet alles in huis hebben om zomaar een kindje te maken. 
Omdat het thema nog redelijk onbekend is voor velen, starten we met een aflevering rond nieuwe gezinsvormen. In deze eerste aflevering zullen we vertellen dat het niet voor iedereen zomaar mogelijk is om een kindje op de wereld te zetten, dat er anno 2021 al heel wat verschillende gezinsvormen bestaan en dat één van die vormen bewust co-ouderschap is. 
Meedoen aan dit filmpje betekent dus je steun verlenen aan regenboog-gezinnen, alleenstaande moeders en vaders, nieuw samengestelde gezinnen, mensen die geen kinderen kunnen krijgen... Ons doel is het debat hieromtrent weer wat verder open te trekken.

Wij horen het graag! Stuur een mail met daarin je telefoonnummer naar elien.kevelaerts@dpgmedia.be. Wij nemen dan contact op met meer uitleg. 

Merci alvast en mocht je vanuit jouw ervaring nog interessante tips / verhalen / mensen voor ons hebben, heel graag natuurlijk. 

Vele groetjes
Elien