Stilstaan bij ongewenste kinderloosheid

16.08.2021

Je hebt een weg afgelegd om jouw kinderwens trachten te vervullen. De periode van vruchtbaarheidsbehandelingen is ten einde.

Of je bent kinderloos door de loop van het leven: je ontmoette niet de juiste partner, je kinderwens stak pas laat de kop op, je gezondheid speelde je parten, je partner zag kinderen niet zitten of had al kids.

Je merkt dat het lastig is om er met anderen over te praten, om mensen te vinden die begrijpen hoe het voelt. Je vraagt je af, hoe moet ik verder, zonder kinderen van mezelf?

Tijdens deze namiddag krijgt jouw niet-erkend verlies ruimte. Dit helpt je om je verdriet te verwerken. Zo krijgt je niet-vervulde kinderwens een plek. Je hoeft je verlies niet los te laten, je leert het te integreren in je leven. Ook het effect van kinderloosheid op jou of op je relatie krijgt aandacht.            

Je geeft jezelf een stem door je verhaal te doen. Zo krijgt het bestaansrecht. En je ontvangt begrip en erkenning. Je voelt je gesteund en gesterkt, en je hebt meer vertrouwen in de toekomst.

Begeleid door Miriam De Rycke, integratief psychotherapeut en auteur van het boek Een leven zonder kinderen? Kinderwens tussen twijfel en verlangen, verschenen bij Witsand Uitgevers.

Wanneer ? zaterdag 16 oktober 2021   14.00u tot 17.00u

Waar ?   Centrum Oost, Oostenstraat 26, 2018 Antwerpen

Kostprijs:  60 € incl. koffie/thee, vers fruit en koekjes

Inschrijven uiterlijk 8 okt '21 via  www.deveelsprong.be