Therapeuten in de kijker: Ruth Peelman

28.01.2021

- Wie? 

Bio-ingenieur, gecertificeerde herborist, Mercier therapeut, Mojzisova - methode therapeut, orthomoleculair voedingsdeskundige en kinderwensconsulent.

- Achtergrond & motivatie?

Niet zwanger worden kan heel stresserend zijn en beïnvloedt alle levensaspecten van een koppel.

Zelf had ik het ook moeilijk om zwanger te worden. Gynaecologisch onderzoek gaf geen uitsluitsel over de reden van mijn verminderde vruchtbaarheid. Ik zocht verder naar een mogelijke oorzaak en een behandeling voor mijn probleem. Zo belandde ik bij een bekende kinesitherapeut die werkte met kruiden en met een speciale reeks van oefeningen, volgens de Mojzisova - methode. Na een behandeling van drie maanden werd ik zwanger.

Ik vond dat ik deze ervaring met anderen zou moeten delen.

Zelf had ik vrienden die er niet in slaagden hun kinderwens te vervullen.

Dat motiveerde mij om te zoeken naar een natuurlijke behandeling voor verminderde vruchtbaarheid. Ik werkte jaren in verschillende farmaceutische bedrijven en bracht kruiden en voedingssupplementen op de markt, samen met mijn collega’s.  In 2018 heb ik voor een carrièreswitch gekozen en ging weer studeren. Dan ben ik beginnen nadenken hoe ik de opgedane beroepservaring en de kennis uit mijn verschillende studies kon samenbrengen in een praktijk.

In 2019 heb ik mijn groepspraktijk Alchemille.be opgericht.

- Filosofie?

Als zwanger worden niet lukt kiezen de meeste koppels in zo'n situatie snel voor een allopathische behandeling, zoals farmacotherapie, hormonale therapie en chirurgische therapie. Zij weten niet dat er een andere, volledig natuurlijke behandeling bestaat voor zowel de vrouw als man .

Dat is niet verwonderlijk omdat in België deze optie zo goed als onbestaande is, op acupunctuur, homeopathie en voetreflexologie na. Ik combineer in mijn praktijk verschillende natuurlijke behandelingen voor vrouwen en mannen om het zwangerschapssuccespercentage zo veel mogelijk te verhogen..

- Aanbod?

Ik help u graag met:

- de verhoging van de kans op zwangerschap door middel van de Mercier therapie (83 % slaagkans) en door middel van Mojzis-methode (35 % slaagkans), beide methodes zijn evidence - based

- een natuurlijke voorbereiding waardoor de kans op succes van IVF verdubbelt

- de regeling van de menstruatie

- een verbetering van de doorbloeding van de baarmoeder

- de verbetering van de kwaliteit, hoeveelheid en beweeglijkheid van de spermatozoïden bij de man

- een vermindering van de kans op een miskraam

- hoog FSH, laag AMH

- polycystische ovarium syndroom (PCOS)

- prematuur ovarieel falen

- problemen tijdens de luteale fase

- endometriose

- auto-immune onvruchtbaarheid

- Opleidingen

Ik heb o.a. volgende vakopleidingen gevolgd:

- Fytotherapie: Ik ben in 1987 afgestudeerd als bio-ingenieur en een groot deel van mijn carrière werkte ik in verschillende farmaceutische bedrijven. In oktober 2018 ben ik herborist geworden, na een studie van twee jaar aan het EANG in Antwerpen.

- Gemmotherapie: Basis cursus Gemmotherapie, ICZO Antwerpen, mei 2018

- Merciér therapie: Ik ben een gecertifieerd Mercier Therapy Professional. Daarvoor heb ik in juni 2018 een opleiding gevolgd aan de Sund Fertiliteit  Havnestadsklinikken in Copenhagen, Denemarken

- Mojzisova - methode: Opleiding gevolgd in het centrum INPROV in Brno, oktober 2018 Tsjechië

- Kinderwensconsulent: Opleiding bij Kinderwens Vlaanderen in Diest, afgerond in januari 2018

- Orthomoleculaire gezondheidszorg: ICZO Antwerpen, kPNI Gent

- Bijzondere expertise

De zwangerschapssuccesratio van mijn patiënten is +/- 66 % en ik krijg meestal heel ingewikkelde casussen. Dikwijls komen koppels naar mij bij wie de conventionele behandeling (IUI, IVF , ICSI) geen succes heeft gebracht.
Ik werk ook op basis van een  grondige bloedanalyse met oog op het hormonaal spiegel en maak ik een behandelingsplan op maat klaar.
Naast een succes in infertiliteitsbehandelingen krijg ik heel goede resultaten in behandeling van endometriose. In behandeling van endometriose gebruik ik vooral de Mercier therapie, kruideninfusen, ricinusoliekompressen, voedingssupplementen en soms vaginale stoombaden met kruiden.

 

Meer info: alchemille.be