Therapeuten in de kijker: Saskia van der Laak

01.09.2021

Wie?
Saskia van der Laak, echtgenote, mama van 2 kinderen en vroedvrouw met een passie voor alles wat met (in)fertiliteit te maken heeft.

Opleiding(en)?
Naast de opleiding tot vroedvrouw, volgde ik de postgraduaat Fertiliteitscounseling aan de PXL Hasselt en de opleiding Kinderwensconsulent. Sinds 2020 verdiep ik me in hypnose en sloot me aan bij Vhyp. Daarnaast heb ik een enorme interesse in alles wat met hechting te maken heeft en leer ik als draagconsulente hoe je ergonomisch en veilig kinderen kunt dragen met een draagdoek of draagsysteem. Verder blijf ik me constant bijscholen, zodat ik iedereen de meest optimale begeleiding kan blijven bieden.

Aanbod?
Ik begeleid koppels en individuen op psycho-sociaal vlak met vragen rond (in)fertiliteit. Dit kan gaan van hoe gezond zwanger te worden, over je bijstaan tijdens een fertiliteitstraject, tot het nagaan welke opties er nog zijn als je kinderloos zou blijven.

Doelgroep?
Koppels en individuen met vragen rond hun kinderwens in de meest brede zin, maar ook vrienden en familieleden die mensen met een moeilijk vervulde kinderwens uit hun omgeving willen bijstaan. 

Motivatie?
Toen we zelf aan een fertiliteitstraject begonnen, merkten mijn man en ik dat we medisch-technisch heel erg goed begeleid werden, maar dat we met onze emotionele beleving nergens terecht konden. Omdat ik wilde dat niemand dit meer moest meemaken, startte ik Pret à Porter op.

Contact?
Saskia van der Laak
Fertiliteitscounselor – Vroedvrouw - Draagconsulente

Organisatie: 1.Pret à Porter 2.Praktijk voor osteopathie Diepvints & van Bijlevelt

E-mail: saskia@p-a-p.be
Website: https://www.p-a-p.be