Therapeuten in de kijker: Silke Desaever

23.04.2020

- Wie?

Silke Desaever, getrouwd met Jeroen, mama van Alice.

- Opleiding?

Diëtiste en orthomoleculair therapeute.

- Aanbod?

Ik maak deel uit van het Fit for Fertility team en geef consulten. Aan de hand van een uitgebreide intake gaan we aan de slag om zo goed mogelijk balans te creëren in je lichaam zodat je je zwangerschapskansen kan vergroten. Tijdens het consult stellen we bijkomende vragen en nemen we met je door welke veranderingen je kan aanbrengen in je eetpatroon en lifestyle, en welke supplementen je kunnen helpen. We zetten een persoonlijk stappenplan op de mail voor je met wat we besproken hebben over wat voor jou belangrijk is en waarom. Je krijgt ook een supplementen protocol en basis recepten. 

Verder geef ik ook de workshops in Belgie in samen werking met een yoga docente, en help ik mee blogs schrijven voor de fitforfertility.be site.

- Doelgroep?

Wensouders.

- Motivatie?

Toen ik zwanger wilde worden, ging dat niet vanzelf. Na anderhalf jaar proberen, kregen we de diagnose ‘verminderde zaadkwaliteit’ en het advies om te starten met IUI. Drie pogingen later raadden ze ons ICSI aan. Dat kwam als een klap, maar ook als een nieuwe kans. Ik  besloot naast alle ziekenhuisbezoeken ook zelf aan de slag te gaan met acupunctuur, fertiliteitsmassage, voeding, supplementen en lifestyle. En daar liep ik al snel tegen Rika’s boek aan. Ik las het in één ruk uit en kon niet wachten alles in de praktijk te brengen. Ik besloot me, naast traditionele diëtetiek, ook te scholen in de orthomolecularie therapie, leerde alle mechanismen van het lichaam kennen en hoe alles als puzzelstukjes in elkaar past. Toeval of niet, een maand nadat ik begonnen was samen te werken met Rika was ik – na 4 jaar, 3 IUI’s, 8 ICSI terugplaatsingen en 1 vroege miskraam – eindelijk echt zwanger.
Omdat ik zelf ervaren heb wat een verandering in lifestyle kan doen, wil ik zoveel mogelijk lotgenoten helpen een positieve draai te geven aan hun vruchtbaarheid en de beste versie van zichzelf te worden.

 

Meer info: fitforfertility.be