Waarom IVF SPAIN een goede oplossing kan bieden in ivf en eiceldonatie

20.02.2018

De droom om mama of papa te worden is niet zonder moeilijkheden. De psychologische en emotionele stress is zelfs zo intens dat vele koppels vroegtijdig afhaken. Daarom besteden we bij IVF Spain bijzondere aandacht aan de rust, zekerheid en het vertrouwen van de patiënten, door kwaliteitsvolle en succesvolle behandelingen aan te bieden.

IVF Spain is een internationale kliniek voor medisch ondersteunde voortplanting. Als pionier op het vlak van wetenschappelijke innovatie en klinisch onderzoek is ze een technologische referentie en specialist in de moeilijkste gevallen. Onze kliniek volgt steeds de nieuwste ontwikkelingen inzake fertiliteit op de voet, zodat ze een service kan aanbieden die is afgestemd op de specifieke behoeften van elke patiënt.

Onze filosofie is gebaseerd op een gepersonaliseerde behandeling van de patiënt, waarbij het volledige proces wordt aangepast aan zijn/haar moedertaal zodat hij/zij zich begeleid en begrepen voelt. Bovendien kunnen we rekenen op een medisch team met een uitgebreide ervaring en erkend prestige in de wereld van de ondersteunde voortplanting.

De empathie en het respect voor onze patiënten zijn fundamentele waarden waarop het volledige team van IVF Spain steunt. Ons hoofddoel is om het comfort van de patiënten te vrijwaren en hun stress te verminderen, essentiële aspecten wanneer een fertiliteitsbehandeling van start gaat.

In vergelijking met andere Europese landen, heeft Spanje één van de meest geavanceerde wetgevingen op het vlak van ondersteunde voortplanting, vooral wegens de vele technieken die zijn gereguleerd. Nagenoeg alle behandelingen zijn toegestaan, behalve die van de draagmoeder en van de keuze van het geslacht van de baby.

Bovendien gebeurt het doneren van eicellen anoniem en met altruïstische insteek, desalniettemin krijgen de donoren een vergoeding krijgen wegens de hinder die ze hebben ondervonden tijdens het proces. Om die reden zijn veel personen bereid om te doneren, waardoor een grote variëteit aan fenotypen beschikbaar is.

Door de vele technieken van ondersteunde voortplanting die worden aangeboden in Spanje reizen vele Europese patiënten naar Spanje, waaronder velen uit Nederland en België die op zoek zijn naar een doeltreffende oplossing voor hun fertiliteitsprobleem. In vele gevallen kunnen wij ze ook daadwerkelijk helpen.

Katryn en Didier zijn daar een goed voorbeeld van: dit Belgisch echtpaar reisde naar Spanje na verscheidene mislukte behandelingen in haar thuisland. Ze kwam naar onze kliniek omdat ze had gehoord van onze ervaring met complexe gevallen, in de hoop een oplossing te vinden.

“Na meer dan 13 mislukte pogingen in eigen land, besloten wij na veel wikken en wegen naar Spanje te gaan. Wij stonden echt met onze rug tegen de muur, ongelooflijk hoe groot en diep een kinderwens kan zijn! Ik ben zo blij dat wij deze stap gewaagd hebben en hoop dat iedereen straks ziet hoe een mooie kliniek IVF Spain heeft. Wat het verschil is met België? De professionaliteit, de begeleiding – ook emotioneel – en het wetenschappelijk onderzoek waar jullie zo erg op vooruit staan!  Daar kunnen we hier in België alleen maar van dromen!
We zijn ongelooflijk dankbaar voor het meest onbetaalbare, kostbaarste geschenk dat we nu in onze armen kunnen houden...” 

Bij IVF Spain zijn we ervan overtuigd dat elke patiënt uniek is en een eigen verhaal heeft. Daarom richten we al onze inspanningen, professionaliteit en passie op die specifieke situatie. Om diezelfde reden is de kans om bij ons zwanger te worden ook veel groter dan het Spaanse gemiddelde vastgelegd door de SEF (Spaanse vereniging van fertiliteit).

Spanje speelt een voortrekkersrol bij de toepassing van genetische analyses zoals pre-implantatiegenetische diagnostiek (PGD). Het gaat om een techniek voor patiënten met een risico op de overdracht van genetische aandoeningen op hun kinderen, of met wijzigingen van het dna van hun gameten, hetgeen onder meer mislukte implantaties of herhaalde abortussen kan veroorzaken.

Bij IVF Spain beschikken we over een eigen diagnoseprogramma dat we PGD-A of Preimplantational Genetic Diagnosis for Aneuploidy noemen. Met dat programma willen we heel precies genetische wijzigingen detecteren in de 23 chromosemenparen van elke embryocel. Door de invoer van de modernste technologieën in dit type van technieken van ondersteunde voortplanting en de voortdurende verbetering en innovatie van de processen en het onderzoek zijn we erin geslaagd voorop te blijven lopen in de voortplantingsgeneeskunde, steeds met het maximale profijt van de patiënten als doel.

In de meeste Europese klinieken vindt de extractie van een eicel voor de latere analyse normaal gesproken op dag 3 van de ontwikkeling plaats. Dit kan de levensvatbaarheid van het embryo echter negatief beïnvloeden, aangezien het aantal cellen nog erg laag is. Bij IVF Spain voeren we deze analyse op dag 5 van de ontwikkeling uit om elk risico te vermijden dat de kwaliteit en levensvatbaarheid van het embryo kan beïnvloeden.

In andere centra worden ook vaak meerdere embryo's teruggeplaatst, wat de kans op meerlingenzwangerschap verhoogt. Het meest voorkomende risico van een meerlingenzwangerschap is vroeggeboorte, bovendien kunnen de baby's ontwikkelingsstoornissen, bepaalde aandoeningen en een hogere sterfkans hebben.

Bij IVF Spain richten we al onze inspanningen op de single embryo transfer, d.w.z. de terugplaatsing van een enkel embryo met maximale kwaliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nauwkeurige planning geheel op maat van de patiënt en door het gebruik van de nieuwste technologieën van ondersteunde voortplanting zoals PGD-A. Enkel zo kunnen we de maximale levensvatbaarheid van onze embryo's garanderen en kunnen we veranderingen in de chromosoomstructuur en andere factoren uitsluiten die een succesvolle zwangerschap in de weg zouden kunnen staan.

Om de slaagkansen te maximaliseren, hanteren we een strategie die focust op de behoeften van onze patiënten en doen we een beroep op de meest geavanceerde technieken van ondersteunde voortplanting. Dat verklaart waarom we zoveel patiënten hebben kunnen helpen die naar onze kliniek zijn gekomen na tal van mislukte pogingen in andere centra. Ook in dergelijke gevallen konden we exact vaststellen waarom het bij hen zo moeilijk was om zwanger te worden.

Wij zijn erg betrokken bij het hele proces en het raakt ons dat we deel uitmaken van vele verhalen en dat we vele koppels kunnen begeleiden op het moeilijke traject richting zwangerschap. Tegelijk blijven we ons bewust van onze verantwoordelijkheid om hun maximale garanties op het krijgen van een gezonde baby te bieden. 

Voor meer informatie: