Adviescommissie

Prof. Dr. Petra De Sutter is buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent en was jarenlang diensthoofd van de Afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent. 

 

 

Prof.Dr. Herman Tournaye is professor aan de faculteit geneeskunde en farmacie van de VUB en diensthoofd van het CRG Jette.

 

 

 

 Lic. Erika Coene is licentiate in de rechten en in het notariaat. Zij is assistente Personen-en Familierecht aan de KULeuven en is werkzaam als attachee bij de gezinsbond.

 

 

 

Prof. Dr. Jean-Jacques Cassiman is professor in de menselijke genetica. Hij was jarenlang geassocieerd hoogleraar aan het Departement Menselijke Erfelijkheid in Leuven en stond aan het hoofd van het laboratorium voor menselijke mutaties en polymorfismen in het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven. Jean-Jacques Cassiman heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van de menselijke genetica en het DNA-onderzoek. Hij ontving in mei 2013 een eredoctoraat van de Universiteit Hasselt.

 

Prof. Dr. Heidi Mertes is professor bio-ethiek aan de UGent, ze verricht onderzoek naar de ethische aspecten van nieuwe ontwikkelingen inzake fertiliteitsbehandelingen en is voorzitter van De Maakbare Mens.