Psychologische impact
Een niet vervulde kinderwens
Kinderen krijgen lijkt iets vanzelfsprekend… tot het niet lukt. Word je geconfronteerd met vruchtbaarheidsproblemen dan brengt dat heel wat teweeg. Voor jezelf, maar ook in je relatie. Voor veel mensen is het zelfs de eerste keer in hun leven dat ze geconfronteerd worden met iets waar ze geen vat op hebben. In deze rubriek lees je waarom een onvervulde kinderwens zo moeilijk om dragen kan zijn.
Fertiliteitsbehandelingen
Wie niet zwanger geraakt gaat toch gewoon naar de fertiliteitskliniek? Dat is wat veel mensen denken. Voor wie niet beter weet lijken fertiliteitsbehandelingen zoiets als naar de tandarts gaan of een gebroken been laten gipsen. Niets is minder waar. In deze rubriek lees je over de verschillende terreinen in je leven waarop een fertiliteitsbehandeling een invloed heeft.
Leven na de behandelingen
Het einde van de behandelingen betekent voor veel mensen een grote aanpassing. Zeker als je gedurende jaren in behandeling bent, zijn fertiliteitsbehandelingen een deel van je leven geworden. Vaak is het pas als de emotionele storm is gaan liggen dat je beseft wat fertiliteitsbehandelingen met je leven hebben gedaan. In deze rubriek lees je hoe anderen het einde van de behandelingen ervaren.
Derde partij zwangerschap
Wanneer je geen eigen biologische kinderen kan krijgen, zijn er verschillende opties: je gezin vormen met de hulp van een eicei-, zaadcel- of embryodonor(en), via adoptie of pleegzorg of beslissen om zonder kinderen verder te gaan. Het zijn drie verschillende maar gelijkwaardige mogelijkheden. Het brengt daarnaast ook een nieuwe dimensie in je fertiliteitsverhaal. Het is daarom belangrijk je beslissing op voorhand goed af te wegen.
Heb je vragen of wil je meer info rond zwanger worden met de hulp van een donor dan kan je terecht op dit platform.