Belangrijk is te weten dat jullie niet alleen staan voor deze beslissing. Sinds 2013 is de vzw donorfamilies in het leven geroepen. Je kan terecht op hun website www.donorfamilies.be waar je meer info en ouders die ervaringen willen doorgeven kan terugvinden.

Als we op consultatie geweest waren in het ziekenhuis en ze zouden tegen ons gezegd hebben: ‘Hier heb je een brochure waar ervaringen instaan van koppels die dat al eens gedaan hebben, die daar hun gedachtegang rond geschreven hebben en die misschien ook vertellen hoe het nadien is, hoe gelukkig of hoe blij dat ze achteraf zijn'. Ik denk dat dat enorm opluchtend geweest zou zijn (vrouw, sperma receptie)

Je krijgt dat nieuws en je hebt allemaal vragen die je je als man stelt en je probeert daar een antwoord op te vinden, maar zonder resultaat. Je probeert mensen te zoeken op internet die dat soortgelijke dingen hebben meegemaakt, maar je vindt ze niet … En dat vind ik wel jammer want ik denk dat het wel fijn zou zijn als ik eens een keer zou weten van een andere man, in een zelfde situatie, hoe hij dat heeft verwerkt of hoe hij er mee om gegaan is, er zich mee verzoend heeft. Maar ik vond het niet. (Man, sperma receptie)